BIY AD

12 Ağustos 2010 Perşembe

T-Mac Pistons'da

Bu aralar tatil modundayım, farketmişinizdir zaten. Blog başladığından beri ilk kez 2 gün üst üste bir yazı girmedim. Madem öyle, şu dün gece çıkan haberi paylaşayım dedim, daha doğrusu haberi paylaşmak değil tabii ki amaç, konu hakkındaki fikrimi yazmak. Pek çoğunuz okumuştur bu haberi zaten.

Birçok kişi vardı T-Mac'in nereye gideceğini merak eden. Pistons ile yaptığı anlaşma 1 yıllık ve 1.3 milyon dolar değerinde. Şimdi ilk bakışta ne anlıyoruz? T-Mac antrenmana çıktığı takımların hiçbirinden teklif almadığına göre, hala eski T-Mac ile alakası yok. Durduğu yerden şut atan, saha görüşü sayesinde arkadaşlarını besleyen bir oyuncuya dönüşmüştü Knicks'de. Biraz hırsı, biraz da (afedersiniz) kendi salaklığı nedeniyle dönüp hemen 30'lu dakikalar almayı başlamıştı. Hatta birkaç maç 20'li sayılara çıkınca bazı kişiler "T-Mac geri mi dönüyor?" demişti ama tabii izleyenler için durum böyle değildi. Atletik kabiliyetleri aşırı derecede kısıtlanmış bir T-Mac gördük parkede hep. Zar zor smaç basacak kadar zıplıyordu adeta. Zaten ağır dakikalar alarak basketbola dönüş yapması, dizlerinin yeniden ağrımasına ve kalan maçların çoğunda etkisiz eleman olmasına neden olmuştu.

İşte bu yaz antrenmana çıktığı Bulls, Cavs ve Clippers gibi takımların T-Mac'e 1 milyon dolar vermemelerinin sebebi de bu olsa gerek. Demek ki sadece paslı olduğundan değil, ameliyat olduğu dizi sebebiyle atletikliğini tamamen kaybetmiş T-Mac. Bu ameliyatın ardından pek çok oyuncunun ne kadar zor toparlandığına şahit olduk. Daha doğrusu toparlanamadığına. Ha iyi örnekler var mı? Elbette var: Kidd, Amare ve döndükten sonra diz kapağını kırsa da Oden oldukça iyi döndüler. İçlerinden en inanılmazını Kidd başardı. Yıllardır insanların "Artık dizleri bu sene patlayacak" deyişlerine rağmen 50 yaşına geldi, hala üst düzey basketbol oynuyor. Neyse konudan saptım yine, dediğim o ki, bunca şampiyonluğa oynayan, onu geçtim playoff için yarışan takım varken gide gide Pistons'a gitti T-Mac. Ben de çok isterdim patlama yapmasını, 20 sayı civarı ortalama yakalamasını ama o günler çok geride kaldı.

Bu yorumu tamamen geçtiğimiz sezon izlediğim Knicks maçlarına dayanarak yapıyorum. Nitekim NBA takımlarının antrenmanlarını izlemek gibi bir şansım yok. Ama T-Mac'i deneyen takımlardan Bulls'un, onun yerine Bogans'ı tercih etmesi bile önemli bir gösterge. Zaten birkaç yerde okuduğum kadarıyla antrenmanlarda neredeyse kimseyi tatmin edememiş T-Mac. Dumars ne gördü acaba kendisinde? İlk yıllarında herkesin takdirini toplayan Dumars, son 4 senede Pistons'ın deyim yerindeyse içine etmişti. T-Mac konusunda bari diğer takımların yöneticilerini sollayarak, doğru kararı vermiş olsun. Doğru karar derken, genç Daye ve Jerebko'nun oynadıkları pozisyonda T-Mac'e çok dakika vermek ne kadar mantıklı tartışılır. Prince'i saymıyorum bile yani (takas olması da muhtemel).

8 FARKLI FIKIR:

motörkafa dedi ki...

ulan olsun sakat makat seviyoruz bu adamı.umarım iyi olur.

Unknown dedi ki...

hamilton ve prince gidişi büyük ihtimal ilk fırsatta..

mucho dedi ki...

Prince'in new orleans'a gideceğini düşünüyordum ama sanırım 4 takımlı bir takasla trevor arizayı almışlar.Detroit vakit kaybetmeden takas işini hızlandırmalı aksi taktirde oyuncular ellerinde patlayacak.

Adsız dedi ki...

hamilton, stuckey, ben gordon var birde aynı mevkide oynayabilecek. muhtemelen hamilton'u takas edeceklerdir. detroit ekonomik krizden fazlaca etkilendiği için, bir ihtimal takıma ve şehre heyecan getirme umuduyla kadroya katılmış olabilir tmac.

Ömer dedi ki...

http://tsn.ca/nba/story/?id=330227

4 takim arasinda yapilan takas sanirim seni biraz daha yoracak bu tatil doneminde :)

Adsız dedi ki...

Vay be,bir zamanların süperstarı,''Kobe mi T-Mac mi?'' tartışmalarının aktörü.Ben bu adamı çok severdim be.Resmen abim gibi üzüldüm adama.Lanet olsun sakatlık denen şeye..

bigben dedi ki...

Yazıda belirtilmeyen bir nokta var -ki bence bu sözleşmenin en öenmli parçası: T-Mac, benchten gelmeyi kabul etti.

Ayrıca Pistons güç koçu Arnie KAnder, Tracy ile bir hafta çalıştı. Sonunda 82 maç çıkarabileceğine karar verdi.

Yani free agent olsun da ne olursa olsun şeklinde bir hamle değil bu.

Prince için Atlanta ( Josh Smith ) ve Portland (Przybilla), Hamilton içinse Clippers (Kaman) söylentileri yazılıyor.

Go PISTONS Go...

gay doc. dedi ki...

ben durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum üzüldüm.şimdi elimde kaldı t-mac formaları