BIY AD

2 Aralık 2010 Perşembe

Nets Adamı Basketboldan Soğutur


Link

Gece 5-6 maça birden baktım, Thunder-Nets ile Spurs-Clippers neredeyse tamamını izlediğim iki maçtı. Üst üste 4. maçını kaybeden Lakers'ı sadece 2 dakika izledim, nedense içimden gelmedi. Neyse konu o değil, Lakers'ı tutan Doğuş'tan bir yazı alırız yakında. Konu dün gece Nets'in beni basketboldan soğutması, üstelik de gecenin açık ara en çekişmeli maçında bunu yapmayı başarıdlar... Anlatılmaz yaşanır gerçi ama biraz anlatmaya çalışayım.

Öncelikle Nets'de Lopez ile Farmar'ın maçın genelinde iyi oynadıklarını ve takımı taşıdıklarını belirteyim ve sonra özellikle bu iki oyuncunun yaptıkları hatalara değinerek başlayayım.

Efendim, maçın bitimine 20 saniye var, Nets 1 sayı önde. Lopez potaya 6 uzakta topu alıyor, etrafında kimse yokken. Herkes üstüne koşarken Graham'a pas vermek yerine, penetre etmeyi tercih ediyor ve topu kaybediyor. Bununla da kalmıyor, takımın faul hakkı dolmuşken gidip top kucağına düşen Harden'a çarpıyor ve Thunder'ın öne geçmesini sağlıyor. Şaka gibi bir hata.

Alınan moladan sonra, Farmar "Durun ben size Lakers taraftarını niye benden yaka silktiğini göstereyim" dercesine saçma sapan bir fade away atıyor, sonuç şaşırtıcı değil: Airball. Top yine Thunder'da ve taktik fauller sonrası fark 3. Neyse ki Morrow devreye giriyor ve attığı üçlükle maçı uzatmaya götürüyor.

Nets yine Durant'sız rakibi karşısında öne geçiyor uzatmada, fark 4. Bitime 1 dakika var, topu şut saatinin bitimine 5 saniye kala Brook Lopez ile potaya 6 metre mesafede buluşturuyorlar. Muhteşem bir hücum gerçekten. Lopez de akıllanmamış olacak ki yine penetre ediyor, bu sefer bir de penetre sırasında Nash asisti yapmayı deniyor bounce pas atarak pota altına. Top yanılmıyorsam Krstic'e çarpıyor ve 24 saniye süresi doluyor. Thunder Westbrook ile farkı iki sayıya indirdikten sonra Nets hücumunda Brook Lopez'den harika bir suç seçimi görüyoruz. Kendisi 4 metreden hook deniyor: Elbette başarısız. Ribaundu alan Thunder'da yine Westbrook sahneye çıkıyor ve eşitliği sağlıyor. Nets'in hala 7 saniyede maçı kazanma şansı var ancak mola alan Avery Johnson'ın tahtasından çıkan oyun sonucu (veya Farmar'ın beceriksizliği) Brook Lopez üçlüğün bir adım içinden şut kullanmak durumunda kalıyor ve airball atıyor, maç ikinci kez uzuyor.

İkinci uzatmada Nets'imiz yine önde, hem de maçın bitimine 5 saniye kala 3 sayıyla. Thunder topu oyuna soktuğu anda Avery Johnson'ın talimatıyla taktik faul yapıyor Nets ve faul hakkını bilerek dolduruyor. Böylece top yeniden oyuna sokulduğunda, tekrar taktik faul geleceğini anlıyor Scott Brooks. Hemen molayı alıyor oyunu çiziyor. Üçlüğün orada topu alan Green hemen şuta kalkıyor ama robot gibi faul yapmaya programlanmış Graham kendini durduramıyor ve şut sırasında faul yapıyor. Hatta şut da girmeye çok yaklaşıyor. Orada az dua etmedim mesela ben, girsin de Avery ve Nets'e kapak olsun diye. Sonuç olarak faulleri sayıya çeviren Green maçı üçüncü kere uzatmaya götürüyor.

Bu son uzatmada Thunder artık maçı Nets'in haketmediğini anlıyor ve son 6 saniyeye, 3 farkla önde giriyor. Yine sahneye çıkan Farmar, kaldırıp üçlük atacağına içeri penetre edip Morrow'a pas vermek istiyor ancak hem zaman yeterli değil hem de Harden araya giriyor. Maç bitiyor. Burada penetre edip, dışarıdaki boş adamı bulmanın nesi yanlış diye düşünenler olabilir. Ama atlanılan bir nokta var, Nets'e üçlük lazımken, Farmar'ın pota altına dalması hiçbir tehlike yaratmıyor. Varsın atsın turnikeyi, oooh ne güzel, Thunderlı oyuncular gider kutlar bi de Farmar'ı "Aferin lan ne güzel attın" diye. İşte o yüzden Harden zaten hiç içeri yardıma gelmeden direk Morrow'u kolluyor ve araya girip maçı bitiriyor.

Kısacası Nets'in oyun kurucusu, pivotu ve koçu birlik olup maçı Thunder'a verdiler. Son uzatmada takmının bulduğu 13 sayının hepsinde imzası olan Westbrook'a da "Hayvansın" demek istiyorum. Durant'sız maçta 38 sayı ile takımını sırtladı, onunla beraber kritik yerlerde sayılar atan ve 37 sayı ile kariyer rekorunu kıran Green'e de tebrikler (her ne kadar kendisini hiç beğenmesem de).

İşin özeti; Nets geçen seneden farklı değil. Bu tarz maçları mağlubiyet rekoru kırmaya giderken de kaybediyorlardı, hala kaybediyorlar. Sadece kadro biraz daha iyi olduğu için galibiyet-mağlubiyet oranları arttı o kadar. Yoksa aman derim, basketbol izlemek istiyorsanız gidin başka takım tercih edin. Avery Johnson da eğer Brook Lopez'e topu özellikle potadan 5-6 metre uzakta veriyorsa, acilen kafasına saksı falan düşmeli...

Edit: Özeti çıkmış maçın, ekledim. Hataları gösterdiğim bütün pozisyonlar var yanılmıyorsam.

0 FARKLI FIKIR: