BIY AD

2 Mayıs 2011 Pazartesi

2 Mayıs Programı

3 Mayıs Salı- 03:00 Atlanta Hawks- Chicago Bulls
3 Mayıs Salı- 05:30 Dallas Maverics- Los Angeles Lakers (NBA TV)

Yarı finallerin kalan maçlarıyla devam ediyor Playoff heyecanı. Gecede ilk Hawks ve Bulls sahne alacak. Geçen seride sakatlanan Hinrich, bu seride oynamayacak gibi gözüküyor. O'nun yerine ise ilk beşe Teague veya Crawford (Jamal) yerleşecek. 6. adam rolü üzerine iyi oturduğu ve başardığı için Crawford yine kenardan gelecektir muhtemelen. Chicago'da da Boozer'ın parmak ucunda bir sakatlık vardı. Bugün ilk beşte yerini alacak, fakat parmağı sorun çıkartırsa dakikaları azalabilir. Boozer'ın yokluğu hücumda sorun yaratabilirdi Bulls için, çünkü şutu ve devrilmeleri zaten ortada, ayrıca çok da kötü bir pasör olmadığından bence kilit bir isim.

Hinrich'e döneyim, ki O da çok önemli. Daha Magic serisinde sakatlığının öncesinden bakarken, Derrick Rose'u durdurabilecek silahlardan biri gibi duruyordu, şu anda ise Teague varken Rose 30 sayı 8 ribaunt falan yapabilir yani. Hawks'a genel olarak baktığımızda ise, biraz önceliklerini değiştirmek zorundalar. Magic karşısında uzunlarını hazır tutup Howard'a karşı sürekli agresif olmaları gerekiyordu. Şimdi ise, şut takımı çıkıp pat pat şutları sokmalı deyim yerindeyse, serinin kaderi için.

Bulls normal sezonda Hawks'a aslında büyük üstünlük kurdu, üç maçtan kazandıkları ikisinde toplam 51 sayı fark attılar. Kaybettikleri maçta da maçı son çeyrekte 19 sayıdan verdiler. Yani Bulls takımının kimliği ve gücü belli, az çok istikrarlı bir takım, fakat Hawks'tan bunu beklemek çok zor.

İkinci maçta da, Batı'nın iki yiğit takımı, karşılaşacak. Normal sezonda iki maçı Lakers, bir maçı ise Mavs kazandı. Genel olarak, üç maçta da takımlarda fark eden şey şut yüzdeleri oldu. Çok basit farklarla kazananlar belli oldu bu anlamda. İki takım da 57 galibiyetli, aralarındaki maçlarda eşit sayıda ribaunt çekmişler vs. vs. Fakat aralarındaki maçlarda Lakers bir fazla kazandığı için (ikisi de 57 maç olduğundan), saha avantajı konferans ikincisi Los Angeles'ta. Lakers'ın kazanması için, Gasol'ün uyanması lazım geçen seriden.

0 FARKLI FIKIR: