BIY AD

1 Mayıs 2011 Pazar

Thunder - Grizzlies Eşleşmesi

Thunder 4 - Grizzlies 2

Ödev, proje, sınav falan derken yazacak vakit bulmakta zorlandım. Hazır 1-2 saatim varken şu yarı final serisinde değineyimdedim. İlk turu nasıl geçtiklerine bakalım önce takımların. Thunder, biraz hakem takviyesiyle de olsa Nuggets'ı rahat geçti. Onlara karşı Westbrook ve Durant'ı yavaşlatamayan takımların çok problem çekeceği aşikar. Grizzlies ise takım savunması ve Randolph sayesinde Spurs'ü elemeyi başardı. Spurs'ün normal sezonda %40 ile attığı üçlüklerde, %25'in altına inmesinin de payı var elbette. Ama dediğim gibi Grizzlies savunması da Spurs'e normalde bulmaya alışık olduğu kadar boş şut vermedi.

Grizzlies'in en büyük dezavantajı kısıtlı bir hücum gücüne sahip olması. Takımda üçlük atacak oyuncu yok neredeyse. Ama işte playofflar'da Randolph yüklendi takımı sırtına, "Hücumu bana bırakın" dedi ve Spurs'ü adeta tek başına yendi. Duncan ve McDyess'ı hiçe sayarak oynadı adeta. Şimdi karşısında Ibaka, Collison ve Perkins'den oluşan sert ve tamamen savunmayla kendini tanımlayan oyuncular olacak. Ibaka'nın ayak hızı ve Zach'i yakından alacak olması bir nebze avantaj getirecektir Thunder'a. Tabii Zach, Spurs serisindeki gibi şut atarken bu üçlü bile yeterli olmaz onu yavaşlatmaya o ayrı... Aynı zamanda Gasol gibi bir dev de var. Onunla ise Perkins iyi kötü boğuşacak. Ama Thunder'ın savunması Conley ve diğerlerine bir gömlek fazla gelecektir. Dediğim gibi ek olarak, en azından Grizzlies'in en güvendiği iki silahın karşısında, ligin en sağlam savunmacıları olacak.

Öte yandan Tony Allen ve Battier gibi hücumculara kilit vurabilen isimler, Durant ve Westbrook'u savunacaklar. Bu açıdan Grizzlies'in bir avantajı var çünkü onlardan başka skor üretebilen sadece Harden var takımda. Yani Grizzlies'in başarısı, Allen ile Battier'nin eline, daha doğrusu ayak çabukluğuna bakıyor. Ama buna karşılık, yukarıda belirttiğim gibi Grizzlies'in hücumdaki sıkıntıları dolayısıyla, bence Sefolosha'ya neredeyse hiç ihtiyacı yok Thunder'ın. Kendisi hücumda adeta ayak bağı oluyor takımına, sadece Mayo oyundayken parkede olması yeterli bence. Hatta o bile fazla... Burada Brooks'un kararı çok önemli olacak, Sefolosha'dan açılacak dakikalarda Cook ve Harden'a görev verip, Westbrook ve Durant'ı rahatlatmalı bence kesinlikle. Bunu yaptığı takdirde seriyi 4-2, bilemediniz 4-3 ile geçmesini bekliyorum Thunder'ın. Çünkü iki takım da rakibin silahlarını yavaşlatabilecek savunmalara sahip olsalar da, elinde büyük yıldızlar olan takım Thunder. Grizzlies formunun zirvesinde olsa da, ev sahibi avantajıyla Thunder Batı finaline çıkacaktır bence.

8 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

bu seri 4-2 olur olmasına da memphis rahat geçer. okc denver'ı 4-1 geçti fakat maçları izleyenler de bilecektir ki hiç de öyle 4-1'lik bir oyun oynamadı okc. memphis ise spurs'u resmen dağıttı. okc'nin hala ciddi problemleri var, memphis ise komple bir takım siluetinde. savunma ve hucumda dişliler çok iyi işliyor. randolph bu seride tulum çıkartır.

Öhöm dedi ki...

valla ilk maç çok güzeldi ,memphis aha basket böle oynanır dedi z-bo coştu ,ender bu sefer sana katıldım ben memphis bişiler yapar diyodum ama böle baya bi dağıttılar.Belli olmaz tabi yine durant reis masaya yumurğunu vurar filan.
Bi de memphisde herkes asist yapıo uzunlar kısalar utanmasa koçları bile sahaya girip asist yapıcak.

Adsız dedi ki...

OKC 4-3. Maçları düzgün bir şekilde izleyenler bilecektir ki OKC gayet iyi oynadı Denver serisinde. Ama Memphis çok iyi ve formda olmasının yanında, OKC'ye çok ters bir takım.

Adsız dedi ki...

4-0 mempis

Echo dedi ki...

Bu seri 7.maca gider.Tabi Memphis kendini asar OKC yide Spurs gibi dagitirsa bilmem.Lionel Hollins e tebrikler!Su kadroyla su takimi cikardi ya helal olsun!

Adsız dedi ki...

hocam bu bloga ara ara diger yazarlar tarafindan yüklenen yazilar birden yok oluyor, nedir bu isin sirri? en son boston - miami degerlendirmesi uctu, sansür falan koymuyorsun degil mi hocam?

Uğur dedi ki...

Bu seneki play-offlarda bir sürü etkileyici performansa sahne oldu ama bence bu perfomansı tüm maçlara yayabilen Randolph oldu şaşırtıcı bir şekilde. Spurs pota altı savunma yönünden zayıp kalıyor bize karşı duvara çarpabilir dedim ama yanıldım maalesef. Savunmamıza kötü demek istemiyorum. Bir çok şutunda yüzündeki ele rağmen başarılı atışlar yaptı. Özellikle birkaç fade away atışı yaptıki pes artık dedim. Randolph bu ritimde devam ettiği sürece işimiz zor gibi gözüküyor.
Ayrıca top kayıplarınada dikkat etmemiz gerekir. özellikle westbrook'un.

goldenaxe dedi ki...

yol yakından editleyin yazıyı bence :)

Memphis Gay'e max vermese cok daha iyi kadrolaşırdı. gorunen o