BIY AD

4 Mayıs 2011 Çarşamba

4 Mayıs Çarşamba

5 Mayıs Perşembe 03:00 Atlanta Hawks- Chicago Bulls (NBA TV)
5 Mayıs Perşembe 05:30 Dallas Mavs- Los Angeles Lakers (NTVSPOR)

Öncelikle eksiklerin bilgisini vererek başlayayım programa. Rose'un önceki maçın sonundan kalan bir ağrısı vardı, fakat dünden beri iyi hissediyormuş, bugün de oynayacak bildiğimiz kadarıyla. Yani United Center'da 2010'un en değerli oyuncusunu bu gece izleyebileceğiz, maç saati ne kadar kötü de olsa. Hawks açısından da önceden bahsettiğimiz gibi, Hinrich bu seriyi pas geçecek büyük ihtimalle. İlk maçı kazandıkları için, bir tehdit olduklarını göstermiş oldular. Atlanta'nın gerçek bir tehlike olduğunu söyleyenler en azından ilk maç akşamı haklı çıktılar. Çünkü Hawks Rose için bir çözüm üretmiş gibiydi, kendisi 24 sayı 10 asist yaptı ama süperstarlar zaten böyledir, kendi rakamlarına bir şekilde ulaşırlar, ama önemli olan, takımı ne kadar yoldan çıkarıp buna izin verdiğinizdir. Rose ilk maç akşamı bir önceki seride yaptığı gibi sürekli içeri girmek yerine, son maçta ya şuta kalktı, ya da asist yapmaya çalıştı. Zaten 0/7 ile başladı maça.
Hawks için de şundan bahsedeyim, Teague bana göre çok iyi oynadı ilk maçta. Tamam 10 sayı attı, ama 5 asist yaptı ve sadece tek top kaybı yaptı maçta. Bu anlamda savunmada da çok sırıtmadığı için, Hawks Hinrich olmadan bu işi kıvırdı gibi ilk maçlık.

Hawks'ın sürprizi yapan takım olma ününü Batı'da da Mavs için söyleyebiliriz ilk maç için. Hem de Melekler Şehri'nde yaptılar bunu. Kobe son basketi atsa farklı konuşur muyduk, pek sanmıyorum açıkçası. Çünkü gösterdikleri karakter ve savunma becerisi etkileyiciydi. Daha güzeli de maçın son bölümünde Kobe'nin ve Dirk'ün birbirine karşı takımını sırtlayan basketleri atmasıydı, maçı izlerken çok istedim maç uzasın diye. Tabii arada bir düşmanlık yok, Kobe de bunun böyle gösterilmesini istememiş, yıllardır Allstar vs gibi organizasyonlarda pekişen arkadaşlıklarını vurgulamış geçen gün. Maçın sabaha karşı çok makul bir saatte olduğundan ve Ntvspor'dan da canlı yayınlanacağını vurgulayarak kapatayım bugünkü programı.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Kaç gündür kimse yorum yapmıyor. Nerdesiniz ahali?