BIY AD

6 Haziran 2011 Pazartesi

NBA Finalleri: 3.Maç

Maçın başında dikkatleri çeken ve maç içinde Kaan Kural'ın da paylaştığı bir istatistik vardı. 2-3-2 formatında oynanan finallerde 1-1'lik eşitlikle 3.maça girildiğinde maçı alan seriyi de kazanan taraf olmuş tam 11 kez. Bu istatistiği bir kenara bırakırsak Dallas rakibine vurduğu o enfes yumruğun daha da sertini vurarak Heat'e ayağa kalkma şansını tanımak istemiyordu. Miami'nin ise ikinci maçtaki o psikolojik bunalımı atlatabilmesi için kazanması gerekiyordu. Nitekim maçın başlamasıyla kontrolü ele geçiren Miami kazanmak için oynadığının mesajını veriyordu. Oyunda gel-git her ne kadar çokça olsa da kontrolün hep Heat'in elinde olduğunu belirtmek gerek.

Maçın en önemli ismi şüphesiz Wade oldu. İkinci maçta da iyi oyunuyla dikkat çeken ancak son çeyrek ortadan kaybolan Wade yine ipleri eline alarak oyuna hızlı bir giriş yaptı. Dallas'ın gömülü savunmasına karşı gerek dış şut ile gerekse öldürücü penetrelerle hücum eden Miami rakibine fazla şans bırakmıyordu. Wade müthiş bir basketbol ortaya koyarak takımını sırtlayan isim olarak dikkat çekti. 29 sayı-11 ribaund ile oynayan Wade gösterdi ki Heat eğer seriyi kazanan taraf olacaksa Mvp ödülünün en büyük adayı olacak.

Chris Bosh dün akşam yine etkisiz bir karşılaşma çıkarttı. Etkisiz derken topu eline aldığında yanlış tercihleri ve isabetsiz şutlarıyla dikkat çekiyordu. Bu onun serisi değil belki işi hücumdan çok savunma tarafında ama sergileyeceği iyi performansın takım için çok önemi var. Nitekim topun el yaktığı son çeyrekte üç basket bularak hem istatistiklerini toparladı hem de takıma galibiyeti getiren şutun da sahibi oldu Chris Bosh. 18 sayı buldu ama sadece 3 ribaund alması dün gece için önemli bir eksi noktasıydı. LeBron ise Heat hücumlarında dengeyi sağlayan unsur olarak dikkat çekiyordu. Takımı toparlayan ve yön veren LeBron zaman zaman liderliği eline alsa da maçın genelinde 2.plandaydı. Son çeyrek yaptığı asistler ile Bosh'u oyuna sokan James 17 sayı-9 asist ile başarılı bir mücadele geçirdi.

Dün gecenin en önemli katkısı da Chalmers'ın ekstra performansı oldu. Benchten gelerek adeta yüreğiyle müthiş bir performans ortaya koyan Mario 4/6 üçlük ile 12 sayı-4 ribaund-2 asist ile mücadele etti. Serinin genelinde sergilediği bu iyi performansla dikkat çeken Chalmers takımın x-faktör isimlerinden. Dün aynı zamanda Joel Anthony 2011 finallerinde ilk sayılarını buldu. Hücumu sınırlı olan Anthony'nin ikinci devrenin hemen başında kısa bir zaman diliminde sergilediği oyun bile yeterliydi onun için.

Dallas'ın Alman ismi Nowitzki 34 sayı-11 ribaund ile harika bir maç çıkarttı. Dallas son çeyrek yine geriden gelen taraf olurken üst üste 12 sayı buldu Nowitzki ve takımını adeta sırtına alarak depara kalktı. Ancak bu çabaları son iki hücumu kötü değerlendirmesine engel olamadı. Bir top kaybı yapan ve ardından son hücumu değerlendiremeyen Nowitzki şu performansına yazık etmiş oldu. Nowitzki'den başka takımı sırtlayan biri kinci isim de çıkmadı zaten. Dallas'ın eksik yönlerinden biri de buydu. Terry 15 sayı üretti ama 5/13 isabetle ulaşabildi bu rakama.

Takımın iki maçtır en iyi isimlerinden olan Marion 4/12 isabetle kaldı ve sadece 12 sayı üretti. Aynı zamanda diğer alanlarda katkıları da sınırlı sayıda kaldı ve ilk iki maçta sergilediği basketbola göre beklentilerin altında kaldı. Kısa rotasyonuna bakacak olursak Kidd zaman zaman gereksiz top kayıpları yapsa da 9 sayı-10 asist-6 ribaund ile başarılı bir performans sergiledi. Benchten gelen Barea ise 2/8 ile kötü bir gece geçirdi. Şut konusu neyse ama benchten gelerek yaptığı 4 kaybı Dallas adına yaralayıcı noktalardan oldu.

Peja iki maçtır takıma katkı veremiyor. Peja genelde ikinci çeyreklerde oyuna dahil oluyor. Belki ondan işin savunma kısmında ekstra katkılar beklenmiyor ama hücumda bir silah olması hem Dallas'ın hücum opsiyonu açısından hem de savunmanın dikkatini dağıtması açısından önemli. Peja ise takımın savunmasını bir kademe aşağı çekmekten başka bir işe yaramadı şu ana kadar. İkinci devre hiç oyuna girmemesine rağmen son bir umut olarak son hücumda oyuna girdi Peja ama son topu kimin kullanacağını zaten herkes biliyordu Dallas'ta. Aynı zamanda Fransız pivot Mahinmi, Haywood'un yokluğunda süre alan isimlerden oldu. Aldığı kısıtlı süreyi iyi değerlendirebilse hiç fena olmazdı belki Dallas adına ancak 8 dakikada 5 faul yaparak kısa sürede benchin yolunu tuttu. Seride saha avantajını ele geçirmiş oldu böylece Miami. Sıradaki iki maçta Texas'ta oynanacak ama Heat seride 2-1'i yakalayarak öne geçmeyi başardı. Hem de bir önceki maç çok konuşulacak bir yenilginin üzerine bu galibiyeti almak onlar için oldukça iyi oldu.

0 FARKLI FIKIR: