BIY AD

8 Haziran 2011 Çarşamba

NBA Finalleri: 4.Maç

2011 Finalleri müthiş karşılaşmalara sahne oluyor. Dün gece seriyi eşitlemek adına destansı bir k arakter örneği gösteren Dallas rakibini mağlup etmeyi başardı. Yıldız ismi Nowitzki'nin 39 derece ateşle yanarak oynaması, koç Carlisle'nin rotasyon değişikliğinin işe yaraması, LeBron'un çok kötü bir gece geçirmesi, Wade'in tek başına takımı taşıması ancak dramatik bir şekilde sonunu getirememesi derken liste uzar gider. Müthiş bir maçı daha geride bıraktık ve oynanan 4 maçta seriye eşitlik geldi.

Carlisle kazanılması gereken bu önemli maçta rotasyon değişikliğine gitti. Stevenson'u benche çeken koç Barea ile maça başladı. Burada hem Barea'dan hem de Stevenson'dan önemli katkılar almayı başardı Carlisle. Barea her ne kadar maçın genelinde enteresan işlere imza atsa ve klasik oyununu oynasa da istatistiksel olarak 8 sayı-4 asist ile başarılı bir akşam geçirdi ve en azından Kidd'in atması gereken sayıları o kaydetti. Carlisle'nin Stevenson hamlesi Dallas'ın özellikle bench katkısında Heat'i geçmeyi başardılar. Stevenson özellikle ilk devre üçlükleri ve son çeyrek savunması ile takıma önemli bir katkı yaparak 11 sayı ile maçı bitirdi. Savunma demişken belki hücumuyla ön plana çıkmadı ancak Kidd'in dün geceki performansı oldukça başarılıydı. Maça üst üste 3 top kaybı ile başlayan Kidd'in kötü bir gününde olduğu açıkça ortadaydı ancak işin savunma yönünde muazzam oynadı. Heat'i adeta sırtında taşıyan Wade ile son çeyrek eşleşen veteran yıldız savunmadaki gayretiyle başarılı bir gece geçirdi.

Gecenin hikayesi ise tabi ki Nowitzki oldu Dallas adına. Maç içinde yayıncı kuruluşun spikerinin verdiği bilgiye göre 39 derece ile oyundaydı Nowitzki. Savunmada yavaş kalması hücumda çok top istememesinden bunu görebiliyorduk zaten ki istatistiksel olarak kötü bir maç çıkarttı. Buna rağmen son çeyrek takımına maçı getiren isimlerden oldu. 10 sayısını son çeyrekte Heat potasına gönderen Nowitzki aynı zamanda son basketin de sahibiydi ve ikinci maçta olduğu gibi içeri penetre ederek basketi buldu. 21 sayı-11 ribaund ile double-double yapmayı başaran Alman yıldız 6/19 gibi düşük bir isabet oranıyla oynadı. Aynı zamanda serbest atış serisini son buldurduğunu da söyleyelim kaçırdığı serbest atışla. Dallas eğer iki maç daha almayı başarıp yüzüğü kazanırsa şu maç efsaneler arasına girecektir. Dallas'ın kazandığı ilk maçta da 15 sayı geriden gelerek kazanmıştı ve yine hikayesi olan bir maçtan galip ayrılmayı başardı.

İkinci maçta 15 sayı geriden gelerek kazanan Dallas bu maçta da 9 sayı geriden gelmeyi başardı. Bitime 9 dakika kala farkı 9'a çıkartan Miami için belki de alabilecekleri bir şampiyonluk için önlerinde sadece 9 dakika vardı ancak maçın geneline yaydıkları iyi oyundan eser yoktu son çeyrek. Hücum konusunda çok sıkıntılı bir çeyrek geçiren Miami sadece 14 sayı bulurken aynı zamanda bu çeyrek içinde tam 6 top kaybı yaparak Dallas'ın geri dönüşüne de ön ayak olmayı başardı. Aynı ikinci maçta olduğu gibi geri dönüş fitilini ateşleyen oyunda insiyatif alarak öne çıkan Terry oldu. 17 sayı-3 asist-3 top çalma ile başarılı bir gece geçiren Terry giden maçı yaptığı atakla ortaya getirmeyi bildi. Bu arada Heat'in maç boyu üstünlük kurduğu nokta hücum ribaundları oldu. Ancak Dallas'ta bu istatistii dengelemeyi başaran bir isim vardı. Tek başına 9 hücum ribaundu çeken ve 13 sayı-16 ribaund ile oldukça iyi bir maç çıkartan Chandler galibiyeti getiren isimlerden oldu.

Son çeyrek hücum bazında kötü bir performans sergileyen Heat'te oyunda olan dört oyuncu adeta izleyen kısımdaydı. İlk devre 16 sayı üreten ve takımın en başarılı isimlerinden biri olan Bosh ikinci devre aynı performansını sergileyemedi. İlk devre takımı ayakta tutan isimlerden biriydi ancak ikinci devre adeta kenara çekildi Chris Bosh ve maçı 24 sayı-6 ribaund ile tamamladı. LeBron ise maç boyunca etkisiz bir gece geçirdi. 8 sayısı ile çift hanelere bile çıkamayan James 9 ribaund-7 asist ile belki oyunun diğer alanlarında başarılı gözükse bile oyunun genelinde etkisizdi. Son çeyrek liderlik özelliğini gösterip topu eline almasını bekliyordu çoğu kesim ancak Wade tek başına çırpınırken topu eline alıp çaba göstermedi. Heat tek paslı şuta dayalı bireysel hücumlarla koca bir çeyreği geçirdi ve basit hatalar yaparak belki de kazanmaya gittikleri bir maçı kaybetti.

Şu artık gayet açık ki seriyi Heat kazanırsa Mvp ödülünün sahibi Wade olacak çok çok ekstra bir olay olmazsa. Finallerde olduğunun bilincinde ve ona göre oynuyor. Maçın genelinde oldukça iyi bir performans sergileyen Wade özellikle son çeyrek savunmada yaptığı bloklar ve takımı ateşleme çabaları ile takdiri hak eden bir performans sergiledi. 32 sayı-6 ribaund üreten yıldız oyuncu buna rağmen galibiyeti getiremedi. Geçtiğimiz maçta üçlükleri ve kritik basketleri ile dikkat çeken Chalmers bu maçta aynı katkıyı sağlayamadı. Sadece 5 sayı üretmesine rağmen 6 asist-4 ribaund-3 top çalma ile oyunun diğer alanlarında başarılı bir performans sergilemeyi başardı.

0 FARKLI FIKIR: