BIY AD

18 Ekim 2009 Pazar

Bilmemek Değil Öğrenmemek Ayıp

NBA, izleyenlerine bir güzellik yapıp, NBA.com'a videolu bir kural kitabı koydu. Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz kitap oldukça detaylandırılmış. Kurallar birçok ana başlığa bölünmüş, ayrıca bunlar da duruma göre 1 veya 2 kademe daha alt başlıklara ayrılıyor. Alt başlıkların içinde de örnek olarak 2-3 video oluyor. Videonun yanında, oyuncunun neyi, nasıl yanlış yaptığı yazıyor. Maçları izlerken bazı pozisyonlarda kafası karışan arkadaşlar için son derece faydalı olacaktır.

Zannedersem sitede yok ama ben çoğunluk tarafından bilinmeyen, daha doğrusu yanlış bilinen bir kuralı paylaşmak istiyorum. Bir oyuncu kendi yarı sahasından rakibin tarafına topla geçerken, bir ayağını rakip sahaya bastıktan sonra topu, kendi yarı sahasına pas verebilir. Bu bir geri pas olmaz. Geri pas olabilmesi için, topun ve top elinde olan oyuncunun iki ayağının da rakip yarı sahaya geçmiş olması gerekmektedir.

Bunu da aradan çıkardıktan sonra siteye yeniden değineyim. NBA bu proje için 1.5 yılı aşkın bir süredir çalışıyormuş. Ancak maçları yedek hakemler yönetirken böyle bir kural kitabının konulması biraz manidar oldu. Büyük nimet gerçekten, izleyip izleyip belki daha iyi olurlar, daha yerinde düdükler çalarlar. Belli mi olur?

Fotoğrafın anlamını bilmeyen arkadaşlar: Başka bir post'ta yer vereceğim bu konuya.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

yengeç adımı muhabbeti mi? adam her turnikede fazladan bir adım atıyor.

Dan Dirik dedi ki...

Washington muhabbeti de olabilir, ondan sonra da yengeç adımı atmıştım demiştim sanırım.