BIY AD

19 Ekim 2009 Pazartesi

En İyi Uzun Forvet, Pivot ve 09/10'da Patlama Yapacak Oyuncu

GM anketlerine bakmaya devam edelim. Uzun forvet pozisyonundaki oylamaya aynen katılıyorum. Hepsinin kariyerleri boyunca gösterdikleri performanslara bakılınca son derece sağlıklı bir oylama olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı demişken, ufak iyi huylu bir tümör var orada: Howard. Hangi genel menajer Howard'ı uzun forvet olarak görüp oy verdiyse, falakaya yatırılmasını talep ediyorum.

Pivot anketinde ise Yao'nun geçirdiği sakatlıklar hiç oy almamasında etkili olmuş muhtemelen. Ama %80 gibi bir oranla Howard'ın 1. olmasına kesinlikle şaşırmadım. Duncan'ın da All-Star oylamasında pivotlar içinde yer aldığında verdiği tepkiyi hatırlıyoruz, bu durumda pivot kategorisinde oy bulması son senelerde bu pozisyonda aldığı dakikalar yüzünden diye düşünüyorum. Ayrıca Duncan çoğu basketbol izleyicisinden alamadığı takdiri genel menajerlerden almış bir kez daha. Geçtiğimiz seneye göre oylarını arttırmasının sebebi, en yakın rakibi Garnett'in sezonu büyük bir sakatlıkla kapaması olsa gerek.

Patlama yapacak oyuncularda Durant'ın zirvede olmasını değerlendirelim. Bana göre %47 saha içi isabetiyle 25.3 sayı, 6.5 ribaunt, 2.8 asist, 1.3 top çalma ve 0.7 blok ortalamalarını tutturan birinin patlama yapmış olması için için 29-30 sayı 8 ribaunt gibi istatistiklere yüksek bir yüzdeyle ulaşması gerekir. Aynı şekilde Roy'un da listede olması ilginç. Bu oyuncuları ben zaten patlama yapmış olarak görüyorum. Benim adaylarım Anthony Randolph ve Oden olacak. İkisi de hazırlık kampını müthiş geçirdiler. Ayrıca Yao ve T-Mac'siz bir Rockets takımında Brooks'un katkısı maksimum seviyeye ulaşacaktır.

Size göre sıralamalar nasıl olmalıydı?

5 FARKLI FIKIR:

Kerem Oktemus dedi ki...

'Power Forward' teriminin 'power' kismini gorunce dayanamayip oy vermisler heralde :)

Joker dedi ki...

Durant için muhtemelen takım bazlı konuşmak gerekir. 30 galibiyet civarı alırlarsa Durant'ın payı yadsınamaz ve belki istatistikleri düşse bile patlama yapmış gözüyle bakılır.
bi zamanların lenovo stats'i olan +/- istatistiklerinde de lig geneline göre hayli düşük bir ortalaması olduğundan eleştirilmiş geçen haftalardan birinde.
yani thunder için değil kendisi için oynuyormuş gibi yaftalandı. belki onlardan sıyrılırsa patlama yaptı denir kendisine.

Mehmet Dinler dedi ki...

PF anketinde Dunca'ın oylarını geçen yıla göre artırması nasıl olmuş anlamıyorum. Tamam bu adam en iyi de geçen yıl sakatlıklardan birşey yapamadı ki.

Durant patlama yaparsa daha bu yıldan MJ seviyesine ulaşmış olacak :D

Adsız dedi ki...

arenas patlar diyorum.
diğer yandan duncana saygı.

Unknown dedi ki...

tartışmasız A.randlop olacaktır neson süre verirse adam gibi..
onun yhanında brooks,3 sırdan da jr smith diyorum..Bu sene ilk 5 başlıcak ve takımda skorer anthony var tek eline geçeni sallıycaktır muhtemelen..