BIY AD

20 Ekim 2009 Salı

Ersan'a Kötü Haber

Bucks'ta, pivot Bogut'un yanındaki uzun forvet olmak için yapılan yarışı Kurt Thomas kazanmış gibi gözüküyor. 37 yaşındaki oyuncu Bucks'ın son 4 maçında ilk 5'te başladı. Bunu kendisi bile beklemiyormuş. Ancak koç Skiles'ın yaşlı, oyunu doğru oynayan, düz oyunculara olan aşkını unutmuş olmalı. Skiles, Thomas'ı hem uzun forvette hem pivotta kullanmayı düşünüyormuş. Ama çok süre verip onu yormak da istemiyormuş, çünkü sezonun sonlarına doğru playoff'lar için önemli maçlar oynarlarsa, Thomas en güvendiği adamlardan biri olacakmış. Oldu Skiles'cım, sana "Dream On, Dream On" diyorum.

Gelelim Ersan konusuna: Skiles Thomas-Bogut ikilisi ile başlaması durumunda kenardan ilk getireceği uzun forvetin Warrick olacağını, ardından da Gadzuric'e de görev vereceğini ve bu durumda Ersan'a dakika kalmayacağını söylemiş. Devamında, milli yıldızımızın kalbini kırmamak için "Bazı gecelerde bu rotasyonu kullanmayacağım ve bol bol oynayabileceği dakika olacak." diye sürdürmüş konuşmasını. "İki sene önce geldiği haline göre çok daha iyi, ayrıca dış şutlarıyla savunmanın açılmasını sağlayan bir uzun. Ona rotasyonda dakika bulmak bazen çok zor olacak ama belki de o kadar zor olmaz." diye bitirmiş Ersan hakkındaki düşüncelerini. Ayrıca önlerindeki 2 hazırlık maçının, oyuncuların rotasyonda kendilerine yer kazanmak için son fırsatları olduğunu, bu performansları da göz önüne alacağını söyleyerek konuşmasını bitirmiş.

İnatçı ve sert koçun açıklamasındaki rotasyona daha bir de MbahaMoute'nin gireceğini unutmayalım. Eğer NBA'i takip ettiğim yıllar içinde Skiles'ı birazcık tanıdıysam, Ersan'ın sezonun ilk yarısında beklediği dakikaları alması imkansıza yakın olacaktır. Geçtiğimiz sezonun son 2 ayına kadar, Villanueva'ya 25 dakikanın üzerinde şans vermeyen, geleceğin en iyi oyun kurucularından biri olarak görülen Sessions'ın yerine inatla Ridnour'u oynatan bir zihniyetten bahsediyoruz. Neymiş savunma prensiplerine uymuyormuş bu yetenekli oyuncular...

Ersan'ın, Skiles'ın gözüne girmek için yapması gereken şeyler, mümkün olduğunca basketbolun doğrularını yapmak ve savunmada canını dişine takmak. Yani örneğin 2 fade away üçlük sokup, ardından savunmada tuttuğu adama ribaundu kaptırması halinde Skiles'ın gözünde yerlerde olacağını bilmeli. Ersan, Skiles'ın istediklerini sonuna kadar sahaya yansıtsa bile, aşırı disiplinli koçunun önyargıları ve inatçılığı sezonun başlangıncında Ersan'ın alacağı dakikaları kısıtlayacak gibi duruyor. Umarım oyuncumuz bu dönemde konsantrasyonunu yitirmez.

6 FARKLI FIKIR:

orsevrim dedi ki...

keltoş koç ?!? :) ağır konuşmuşsun biraz..

sabonis dedi ki...

bir sıfat gerekiyodu o noktaya, bir anda aklıma keltoş geldi. Normalde yazmazdım da o sırada başka sıfat düşünmeye üşendim nedense =)

daha düzgün ve oturanını koydum şimdi.

Unknown dedi ki...

bu skiels tan oldum olası nefret ettim..
tipik ziya doğan triplerinde bir adam...
Savunma anlaşıyla oynuyoesun da be adam acaba yediğin ssayıya kaptırdığın toplara çaldığın toplara bi bakalım bakalım..ligte kaçöıncısın...Blok u hiç söylemiyorum o takımda heralde en iyi blokçu yine ersan dır..

orsevrim dedi ki...

normalde yazmayacağını bildiğimden garibime gitti zaten biraz, duygularına yenilmişsin postu girerken :) sağol dikkate aldığın için..

PIERREMANU dedi ki...

Net bir şekilde eğer keyfi gelirse dilencilere sadaka verir gibi Ersan'ın önüne de şöyle 3-5 dakika atıveririm demiş. Dayak mı istemiş ne?

Adsız dedi ki...

nba.com da ersan hakkında guzel bir yazı var http://www.nba.com/bucks/features/MB_091015.html
bu yorumların biraz abartı olmus, sonucta ersanın nbade ilk senesi ve 15 dk cıvarı alacak bence ki bu onun icin gayet iyi bir sure diye dusunuyorum.