BIY AD

20 Ekim 2009 Salı

Hayatım, Devin Harris Geldi Kapıyı Açar Mısın?

Daha önce NBA takımlarının, kötü giden ekonomide bilet satmak için uyguladıkları kampanyalara değinmiştim. En çok da Nets'inkini beğendiğimi belirtmiştim.

Saha kenarındaki pahalı koltukları satmakta zorlanan Nets kulübü, bu konuda taraftarına bombastik bir plan sunmuş. Normalde 750 dolar olan biletleri, "10 maça 4'er tane = 25.000$" şeklinde bir paketle satışa sunmuşlar. Yani zaten 40 tanesi 30.000 ederken, 5.000'lik bir indirim yapıyorlar. Ancak tabii ki taraftarı heyecanlandıracak şey bu değil. Bu kampanyayı kullanacak olan 4'lüyü istedikleri yerde (ofis, ev, okul, parti vs.), istedikleri Nets oyuncusu 1 saatliğine ziyaret edecek. Çocuklarına mükemmel bir doğumgünü hediyesi vermek isteyen zengin aileler için ideal. Bir başka alternatif ise: Evlerinde ufak bir gruba yemek verirken, Devin Harris'in gelmesiyle konuklarına hoş bir sürpriz yapabilecekler. Taraftarı oldukları takımın en sevdikleri oyuncusu ile 1 saatliğine de olsa tanışma, kaynaşma fırsatı... Fiyatı her ne kadar biraz 'tuzlu' olsa da, bu kolay ele geçen bir fırsat değil. Eminim başka şehirlerde, bu parayı gözden çıkaracak birçok taraftar "Keşke benim takımım da bunu uygulasa" diyordur.

Nets yöneticilerini kutluyorum. Çok başarılı kampanyalar yürütüyorlar.

5 FARKLI FIKIR:

Serhat Ugur dedi ki...

Kampanya başarılı da, ben oyuncu olsam pek gönüllü olarak gitmezdim buluşmalara. NNBA yönetimi bu konuda da bir policy geliştirir yakında çünkü diğer takımlar da başlayacaktır.

sabonis dedi ki...

bence bu konuda bir kurala gerek yok. oyuncu istemiyorsa, rahatlıkla belirtir bunu takımına. Harris'in de zaten "yapmaktan mutlu olurum" diye açıklaması var. Gerçi ne diyecekti "iğrenç bir kampanya" mı diyecekti di mi? =)

sonuçta bildiğim kadarıyla kontratlarında yazmıyor bu tür şeyler. katılmak istemezse katılmaz yani.

sabonis dedi ki...

bu arada küfür barındıran yorum atan arkadaş küfür kısmını silip aynı yorumu yaparsa, yayınlayacağım.

Unknown dedi ki...

Benim bildiğim kadarı ile kontratlarında bu tarz ayrıntlı olarka yazmasa da takımın ve nba in organizasyonlarına hayır deme gibi bir durumları yok...

sabonis dedi ki...

takımın yapacağı organizasyonlar ile bunun ayrı şeyler olduğunu düşündüğüm için öyle yazdım zaten. Tamamen takımın kar etmesi için yapılan bir promosyonda yer almak gibi bir zorunlulukları olacağını zannetmiyorum hiç.