BIY AD

21 Ekim 2009 Çarşamba

Haydi Hep Beraber Steroid Kullanalım

Mark Cuban'dan yine aykırı bir açıklama gelmiş. Rashard Lewis'in 10 maçlık cezası hakkındaki bir soruyu "Bunu söylediğim için yarın medyada beni asacaklar ama..." diye cevaplamaya başlamış. Ardından steroid kullanımının gerekli/yeterli denetlemeler uygulanırsa, yararlı olacağını söylemiş Mavericks'in çılgın sahibi. Üstelik bunu eski okulunda katıldığı bir panelde dile getirmiş, yani o okuldan mezun olup, milyarlarca dolarlık bir serveti olduğu için, ona idol olarak bakan gençlere bunu söylemiş. Ne kadar düşünceli bir davranış değil mi?

Bu arada evet dediklerinde doğruluk payı var, geçmişte yapılan araştırmalarda steroidlerin kasların çok daha çabuk iyileşmesini sağladığı görüldü. Hatta yanılmıyorsam steroid kullanımı uzun vadede kaslara da bir zarar vermiyor. Ancak - çoğu ölümcül olmasa da - 1001 tane yan etkisi var. Ne kadar gerekli kontroller/denetlemeler yapılırsa yapılsın, böyle birşeyin doktor reçetesiyle de olsa oyunculara verilmesi sporun (bu durumda basketbolun), ileride çok büyük yara almasına sebep olacaktır. Dünya saf ve temiz bir yer değil, bu tarz şeylere ucundan izin verirseniz, ipleri elinizde tutamazsınız. Zaten steroidin yasal olarak kullanılmasının ihtimal dahilinde olmadığını eminim Cuban da biliyordur. Herhalde canı sıkılmış olacak ki medyada biraz tartışma yaratacak bu açıklamayı yapmış.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

yaptığınız haberlerden dallas mavericks'ten nefret ettiğiniz belli. biz mavericksliler olarak bu tutumunuzu esefle kınıyoruz...

orsevrim dedi ki...

o ne saçma yorum ya adsız efendi..

Dan Dirik dedi ki...

Biz *insert şehir name here*'li Dallas'lılar olarak... :P