BIY AD

28 Aralık 2009 Pazartesi

26 Aralık'tan Notlar

Saman alevi:
Zach Randolph ilk 14 dakikada 10/12 saha içi isabetiyle 21 sayı üretip takımını öne taşıdı. Hatta ben "Koç olsam yoruldum diyene kadar oyunda tutardım heralde" diye düşünmüştüm o sırada. Çünkü gerçekten inanılmaz oynuyordu. Nowitzki veya Dampier'ın tutması farketmiyodu, yakın tutarlarsa çembere gidiyordu, bir adım geriden savunmaları halinde ise şutu gönderiyordu. Genelde de boyalı alandan üretti sayılarını. Oyundan çıkıp geri girdikten sonra Mavericks ona devamlı ikili sıkıştırma getirdi ve top kullanmasını engelledi. İkinci yarıda da buna biraz devam ettiler, daha sonra zaten Randolph soğumuştu bile. Maçın kalanında sadece 6 sayı üretebildi Randolph. Tabii 7'si hücum olan 14 ribaundunu da es geçmeyelim. Gasol (7)ile beraber Memphis'in 20 hücum ribaundu almasını sağladılar. Ama yetmedi.

Günün hayvan performansları:
Corey Brewer 27 sayı ile kariyer rekorunu kırmış, yanına da 7 ribaund eklemiş. Şaşırtıcı bir performans.

Monta Ellis yine 7 top kaybı yaparak beni şaşırtmadı ama 27'de 13 isabetle ürettiği 33 sayının yanında 10 da asist yaparak bu başlığın altına girmeyi haketti sonuna kadar. 3 tane de top çaldığını belirteyim.

Maggette de 33 sayı üreterek takımının maçı kazanmasını sağlamış. Son 2 dakika içerisinde bir asist, bir hücum ribaundu ile basket, ayrıca taktik faulleri de değerlendirmiş. Bu nedenle, sadece 1 asistte kalması ve 6 top kaybı yapmasına rağmen buraya yazdım.

Joakim Noah yine burada, yine burada... 17 sayı, 18 ribaund ve 4 blok ile. David West ve Okafor'u denize döktüler aşağıda yer verdiğim Tyrus Thomas ile birlikte.

Kobe yine insan olmadığını gösterdi. 30'da 16 isabetle, insanüstü şutlar atarak 38 sayı üretti, yanına 7 ribaund, 4 asist ve 4 top çalma ekledi. Gerçekten durdurulamaz bir performanstı. İkinci uzatmada maçı koparan isimdi Lakers adına. Maç hakkında yarın sabah ufak birşeyler yazabilirim yine geç de olsa ama çok çekişmeli geçen bir maçtı gerçekten.

Al Horford neler yapmış yahu öyle. Maçın da 5-10 dakikalık bir kısmını izledim pek birşey yapmıyordu: 11/14 isabetle 25 sayı, 19 ribaund ve 5 blok. İşini yapan, kendi yeteneklerini bilen, doğru oynayan bir pivot. Seviyorum Horford'ı da.

Günün notlarını geç yazıyorum gördüğünüz üzere, bu sırada Josh Smith'in performansı ile ilgili birkaç tane yorum geldi. Sadece 1 top çalma ile kaçırmış 5x5'i: 22 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 5 blok ve 4 top çalma. Geçtiğimiz sezonu bir türlü güçlenmeyen bileği nedeniyle kendi çapına göre sönük geçiren J-Smoove, bu sezon yeniden iş başında.

Kevin Durant'ın 30 sayı 6 ribaund ve 4 asisti maçı kazandırmış Thunder'a. Hem de karşısında Gerald Wallace gibi bir savunmacı varken.

Boşa kürek çekenler:
Steve Nash 12'de 6 üçlük, 14/22 saha içi isabetiyle 36 sayı göndermiş Warriors potasına. 9 kere de takım arkadaşlarının sayıya gitmesini sağlamış. Ama yetmemiş. Nasıl yetmemiş acaba çok merak ediyorum.

Takımı baltalayanlar:
Sezon başından beri herkesten övgüler alan Marreese Speights Boozer ve Memo'dan oluşan duvara bir çarptı, pir çarptı. Dağıldı adam, perte çıktı adeta. 16 dakika içinde 8 şutunu da kaçırıp 3 top kaybı yapmış. Haliyle takımı da maçı farklı kaybetmiş. Bravo Speights.

Gilbert Arenas bir gün hayvan oluyor, bir gün takım baltalıyor. Yine coşmuş(!): 28'de 10 ile 26 sayı üretmiş. Gerçi hakkını yemeyelim 7 ribaund ve 9 asist ile güzel katkı vermiş takımına ama bir de 7 top kaybını görünce bu başlığın altına aldım yine.

Günün X-faktörü:
Bir başka X-faktörü ise sakatlıktan dönen Tyrus Thomas oldu. Tamamen onun bu maçta dönüşü nedeniyle izlediğim maçta enerjisi ve oyunuyla Bulls'a maçı kazandıran isim oldu. Taj Gibson'a "Uzun forvet pozisyonu benim" mesajını verdi adeta: 17'de 10 isabetle 21 sayı, 9 ribaund, 2 asist ve 2 blok...

Houston'ın maçı varsa, artık buraya Landry'i otomatik koyacağım hiç box-score'a falan bakmadan. Bu nasıl bir istikrardır yahu? Yine yüzdeli oynayarak 26 sayı, 9 ribaund ve 3 asist üretmiş kenardan gelerek. Yürüyedur Landry.

Değinelisi:
Duncan dün bize ondan son 3-4 senedir göremediğimiz birşeyi gösterdi: Şut atabildiğini. Aslında tabii ki her zaman atıyordu şut ama dün gece 6-7 tane falan uzak mesafeli 2'lik attı yanlış saymadıysam, zannedersem 3 tanesi de uzun süredir kullandığına şahit olmadığımız panyalı atışlardı. Eskiden imza atışıyken son senelerde kullanmamasına şaşırıyordum. Sevindim Timmy'nin bu şutlarını görünce.

Ersan:
Kötü performansını sürdürdü. San Antonio'nun farkı açtığı bir ara televizyon başına uyuyakalmışım ne zaman bilmiyorum. Ama aklımda Ersan'dan da birşeyler kalmamış açıkçası geceden. 2-3 tane Blair'a karşı adeta savaş vererek aldığı ribaundu ve bir tane üçlüğünü hatırlıyorum o kadar.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bu çaylak duvarı senin ersan'ı yeniden yakaladı herhalde...