BIY AD

28 Aralık 2009 Pazartesi

27 Aralık'tan Notlar

Maazeretim var:
Detroit Pistons'ın dün gece Raptors karşısında maazereti vardı komple. Ben Gordon ve Rip Hamilton uzun bir aradan sonra ilk defa parkeye çıktıkları için zorlandılar. Sırayla 4/15 ve 6/20 isabetle oynadılar. Hele Ben Gordon normalde sokacağı birçok boş şutu kaçırdı. Sakatlıkla boğuşan Charlie Villanueva ise 7'de 2 isabet bulup, 4 de top kaybetti. Üçüncü çeyrekte Raptors nasıl 14 sayıda kaldı açıkçası bilmiyorum çünkü fark 20'ye çıkınca maçı izlemeyi bırakmıştım. Dördüncü çeyrekte yeniden seyretmeye başladım...

3. vites:
Rockets-Cavs maçının ilk yarısını izledim. Sonra yatmaya karar verdim. Zaten Cavs de maçı istediği anda koparacak görüntüdeydi skor yakın olsa bile. Sonra uyku tutmayınca kalktım ve 3. çeyreğin başlarını da seyrettim. İlk yarıda rölantide oynayan Cavs, kısa bir süreliğine 3. vitese çıkarak maçı 2 dakika içerisinde, tam 5 tane üçlük bularak kopardı. Bu sezon kısa bir süre içerisinde üstüste üçlükler bularak kopardıkları 4 veya 5. maç zannedersem. Mo Williams'ın ve LeBron'un sayesinde oluyor bütün bunlar normalde ama dün Shaq'ın katkısını es geçmeyelim. Pota altında 2.06'dan uzun ve 110 kilodan ağır oyuncusu olmayan Rockets, ona karşı pota altını kalabalıklaştırınca dışarı güzel toplar çıkardı.

Takımı baltalayanlar:
Rasheed Wallace 16'da 4 isabet, 6'da 0 üçlük ile şov yapmış. Yeniden üçlük sallamayı alışkanlık haline getirmesin de...

Mike Dunleavy harika bir form grafiği çiziyor son günlerde. Yine 1/10 ile oynamış. Son 4 maçındaki şut isabeti oranı 6/36... Baltacının kralı.

Rondo esasında fena oynamamış ama son saniyede kendisine yapılan faul sonrası 2'de sıfır atarak Baron Davis'e maçı kazanmak için fırsatı sunmuş. O da bunu geri çevirmemiş.

Günün hayvan performansları:
Baron Davis mükemmel oynamış. 7/11 saha içi ve 9/9 serbest atış isabeti bulduğu maçta 24 sayı üretmiş. 6 top kaybı dikkat çekiyor ama Celtics'e karşı 13 de asist yaptığını unutmamak lazım. Mükemmel gerçekten. Tabii son saniyede çok zor bir şutla maçı da kazandırmış. Daha ne olsun.

Kaman, Garnett-Perkins ikilisine karşı 27 sayı 12 ribaund ve 1 blok ile mücadele etmiş. Üstelik 21'de 12 gibi harika bir isabet oranıyla.

Boşa kürek çekenler:
Çok kısa bir bölümüne bakabildiğim maçta, David Lee 13'te 11 isabetle oynayıp 28 sayı üretti, 10 da ribaund çekti ama mağlubiyete engel olamadı.

2/16:
Bakmaya üşendim ama eminim Knicks'in bulduğu en düşük üçlük isabeti oldu bu sezon. Hatta belki de son birkaç sezonda? Boston'a karşı 59'da kaldıkları maçta 2 tane atmışlar, o günden beri başka 2'leri var mıdır bilmiyorum.

Takım gibi takımlar:
Mavs, Billups'sız Nuggets'ı mağlup etmiş. İyi veya kötü yönde ön plana çıkan bir oyuncu olmamış. Sırayla takımlardaki oyuncuların sayılarına bakalım: 12-13-10-7-13-17-19 ve 18-16-13-13-16-8-11. Yedekler dahil inanılmaz eşit bir dağılım.

3 FARKLI FIKIR:

Semih. ~ dedi ki...

cavs rakibi bi dk'dan sonra mükemmel kitliyor, kim olursa olsun ama ben güvenemiyorum mesela geçen sene playofflarda topu eline alıp garanti skor yaratıcak insan kişisi yoktu takımda.Görmüştük ki hep West'in elinde kalıyordu toplar (Magic maçları).West'te bütün sezon eline nadir deyen topları playofflarda aldığından şaşkınlıkla oynadı hep.

Şayet bu sezon " işte bu maçlar için bu adam burda " dediğimiz Shaq ve Mo Williams'ın büyük takımlara daha da bi abazan oynaması (en azından şmdilik) beni umutlandırıyor.Her topu Lebron'ın alıp atmasının bi alternatifi olması güzel.Tabiki oyun kitlendiği anlarda Moon 'un extra oyunu ve benchte oturarak daha bi diri Z 'nin oluşu ve güvenilen Parker, Gibson şutorleri hele ki sezona kaybederek başlaması takımın daha bi motivasyon oldu daha bi güven geldi.Şimdiki takım kazanmanın ne olduğunu gerçek ne olduğunu öğrenmiş şekilde oynuyor.Çok erken gerçi ama inşallah şampiyonluğun temeli atılıyor.

Adsız dedi ki...

mike dunleavy babasını da alıp gitse ne güzel olur. bu adam yılda 10 milyon dolar kazanıyor. böyle dünyanın adaletini...

Unknown dedi ki...

Hiç şut sokamayan(0/5)tyler hansbrough'nun DD yapması çok ilginç geldi bana. 10 ribaund yapmış, 10 serbest kullanmış ve hepsini sokmuş.