BIY AD

29 Aralık 2009 Salı

28 Aralık'tan Notlar

Ersan ve Bucks:
Skiles ikinci çeyrekte takımın 14-33'lük bir skora imza atmasına sinirlenmiş ve ikinci yarıda Bogut ile Redd'e hiç dakika vermemiş. Keza Delfino da 2. çeyreğin ortalarından sonra hiç oyuna girmemiş. Ersan 12 sayı ile oynamış 21 dakikada ve Skiles'ın onu oynatmamak gibi bir derdi olmamış. En azından bu iyi haber.

Günün hayvan performansları:
Monta Ellis, Celtics'e karşı burada yerini alıyor. 37 sayı üretip 4 de asist yapan Ellis çok yüzdeli oynamış. 'Mış' diyorum çünkü izlediğim son çeyrekte 1 tane zor pozisyonu bitirmesi harici bir numarasını göremedim. İlk 3 çeyrekte daha etkiliymiş.

Durant karşısında Nets'i bulmuş ve 22'de 15 saha içi ve 12'de 10 serbest atış isabetiyle 40 sayı üretmiş.

Randolph ile Gasol ikilisi Wizards pota altını yerle bir etmişler. Antawn Jamison'ın savunduğu bir boyalı alan buna mahkum zaten. 15/29 şut isabetiyle, 43 sayı ve 10'ü hücum olmak üzere 30 ribaund gelmiş Memphis'in iki uzunundan.

Boşa kürek çekenler:
Sadece son çeyreğini seyrettiğim maçta Rondo mükemmele yakın oynadı. 18'de 11 saha içi isabeti bulan Rondo daha son maçta 2 serbest atış kaçırdığı için mağlubiyetin sorumlusu olmuştu, dün ise 9'da 7 serbest atış isabeti buldu. Bunların yanında Pierce yokken Celtics'in pozisyonlarının çoğunu o yarattı. Hele maçın sonunda ürettiği sayılar mükemmeldi. 30 sayı ve 15 asist ile tamamladı maçı.

Yi Jianlian sakatlıktan döndüğü ilk maçta 22 sayı atarak herkesi şaşırtmıştı. Aynen devam etmiş 29 sayı 7 ribaund ile. Ama sonuç farketmiyor, Nets aynen kaybetmeye devam. 2/29 oldular.

Arenas değişik türden bir 5x5 kaçırmış. 12/26 ile 30 sayı atmış, 5 asist yapıp, 5 top çalmış üzerine 5 de üçlük atmış ama ribaundları 4'te kalmış. Tabii resmi bir 5x5 olmuyordu 3'lükle ama ilginç geldi bana.

Kobe'nin 34 sayı ve 7 ribaunduna yazık olmuş ama özellikle Gasol'ün 4 top kaybı yapıp sadece 5 ribaundda kalması şaşırtıcı. Şut performansı çok da iyi olmayan bir Suns'a yenilmişler. J-rich ve özellikle Frye sayesinde kazanmalarını beklerdim ama Dudley ön plana çıkmış.

Günün X-faktörü:
Phil Jackson maçın negatif X-faktörüymüş. Daha 2 gün önce Sacramento'ya karşı Odom'un kısa forvette ne kadar zorlandığını. Hatta Sacramento'yu geçtim, senelerdir Odom'un uzun forvet mevkisinde çok çok daha başarılı olduğu aşikarken, Phoenix gibi hızlı oynayan bir takıma karşı Odom'u kısa forvette oynatmak nasıl bir mantıktır? Bu maçlık Shannon Brown'ı ilk 5'e çekeceğine ve Odom'u 4 numarada kullanacağına kesin gözüyle bakıyordum ama yapmamış. Lakers da afiyetle 118 sayı yemiş rakibinden.

Elton Brand kenardan gelmeyi sevmiyor, takım arkadaşlarını mücadele etmemekle ve pas vermemekle eleştiriyor ama yine de oyuna dahil olduğunda elinden geleni yapıyor. Blazers'a karşı da 25 sayı 9 ribaund ile oynamış ve maçın kazanılmasında önemli rol oynamış. Iggy'nin de 14-7-9'unu unutmayalım.

Barbosa'nın yokluğunda Suns'ın aynı tempoda ve düzeyde kalmasının 1 numaralı sebeb olan Jared Dudley, dün de 28 dakika alıp 19 sayı, 7 ribaund ve 3 asist üreterek kanıtlamış bunu (Barbosa ise 16 dakika oynamış sadece).

Tyreke'in yokluğunda Nocioni 5'te 4 üçlük isabeti sayesinde 21 sayı üretmiş ve Billups'ın oynamadığı Nuggets'ı yenmelerini sağlamış.

Bugün amma çok x-faktörü çıkmış gerçekten. CJ Watson, Curry'nin yerine oyuna dahil olarak 37 dakika görev almış tam ve bu süreçte 7 asist yapmış, üstüne de 7 top çalmış. 4/8 isabetle de 11 sayısını atlamayalım. Ama ben bunların sadece 3 sayısını görebildim son çeyrekte. Bir de son saniyede Celtics'in uzun mesafeli pasını tuttu o da herhalde top çalma sayılmıştır.

Takımı baltalayanlar:
JR Smith ise 1/9 isabetle 4 sayı üretebilmiş sadece ve bunun yanına 4 de top kaybı eklemiş. Maçı da Denver'ın kaybetmesinde etken olmuş.

James Harden'ın 10 atışından hiçbirini sokamaması dikkat çekiyor. En azından 6 ribaund, 3 top çalma ve 1 blokla takımına katkıda bulunmaya çalışmış.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Phx yedek oyuncularının toplamda 52 sayı bulması bence günün x faktörlerinden biri olmalı.
ayrıca bucks maçının ilk yarısını izlemeye fırsatım oldu. ersan 2. çeyrekte hiç oynamad. aslında güzel de başlamıştı maça. berbat bir 2. çeyrek oynayan takımda neden ersan denenmez diye düşünmedim değil.