BIY AD

30 Aralık 2009 Çarşamba

29 Aralık'tan Notlar

Günün hayvan performansı:
Yeter Kobe. Yazmak istemiyorum artık seni buraya. Son çeyreğin, son 4 dakikasını seyrettim. Güzel oluyor batı yakasındaki maçlar, işe gitmek için kalktığımda sonlarını izleyebiliyorum. 44 sayıyı gönderdi Kobe. Bu sezonki en yüksek sayısı yani. Yanında 11 asisti de yapması tabii ki etkileyici olan nokta. Araştıracak vaktim yok ama herhalde tarihte 40-10'luk performanslar son derece sınırlıdır. Ama ben son dakikalarda kullandığı 2 serbest atışı isabetli kullanması dışında pek birşey göremedim. Serbest atış demişken, şunu belirtmeden geçemeyeceğim. 2 dakika kala hakemler önce Kobe'ye yapılan net bir faulü vermediler ardından Kobe çok itiraz edince teknik faul çaldılar ama sonra fark 3 iken Kobe ve Gasol'ün lehine çok yalan fauller çalarak bunu telafi ettiler. Golden State çok yaklaşmıştı 3. kez üstüste sürpriz yapmaya. Artest olmadığı zaman kadro derinliği bakımından çok zorlanıyor Lakers onu gördük yeniden. Dün dönmesi kesin gibiydi ama oynamadı. Nasıl bir yuvarlanmışsa artık merdivenlerden Artest...

Durant yine azmış. 12/19 isabetle 35 sayı üretmiş, yanında da 4 asist yapmış. 11 de ribaund alarak bu alanda takımının lideri olmuş. Takım halinde saha içi isabetine %55, üçlükte ise %56 ile oynamışlar.

David Lee kontrat sezonunda yine istatistiksel açıdan harika maçlar çıkarıyor. Gün geçtikçe asistleriyle dikkat çekiyor. Dün de 30 sayı, 12 ribaund, 5 asst ile oynamış. Saha içi isabeti klasik olarak yüksek: 13/19.

Günün X-faktörü:
Manu Ginobili açık ara... 14 sayı 9 ribaund ve 10 asist ile Timberwolves'u deviren adam olmuş. Günün Top 10'una giren 2 pası var ki. Amanın aman... Çok rahat kazanmış zaten Spurs, Wolves önünde.

Takımı baltalayanlar:
Richard Hamilton bir önceki maçta uzun aradan sonra dönmüştü ve paslanmış olduğunu 6/20 isabetle göstermişti. Knicks'e karşı ise kendisini geliştirmiş ve 21'de 5 atarak %25'in bile altına düşmüş. Harikasın Hamilton.

Nasıl oldu?
Yaklaşık 10 dakikasını izleyebildiğim maçta Cavs, tempoyu iyice düşürerek maçı kazanmış. İlgauskas ve Shaq'e süreler verirken Hawks'un da yavaşlamasını sağlamışlar. Tabii bunları istatistiklerden görerek söyleyebiliyorum sadece. İşin ilginci ben ilk çeyreği seyrederken tam tersi Hawks fastbreak bulup duruyordu. İlk 14 sayılarının 7'si fastbreak sayesinde gelmişti.

Boşa kürek çekenler:
David West mücadeleci, savaşçı Rockets uzunlarına karşı saçmalamış adeta 44 sayı ile kariyer rekorunu kırmakla yetinmemiş, 12 ribaund alıp, 4 de asist yapmış. %60 saha içi isabetiyle hem de. Üstüne üstlük kendisinden genellikle beklenilmeyen bir şekilde 2 tane de üçlük atmış. Yok artık David West. Ama Houston hücumlarını durduramamışlar ve yenilmişler.

Chris Paul'ün 16-11-10 ile yaptığı triple-double'a yazık olmuş. 2 top çalması ve o bücür boyuyla 2 bloğu da var.

3 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

11 de asist yapmış Kobe

sabonis dedi ki...

teşekkür ettim

Berkay dedi ki...

manu'nun 2 asisti de yılın ilk 10'una rahatça girer. ağzımı açık bıraktı