BIY AD

31 Aralık 2009 Perşembe

30 Aralık'tan Notlar

Boşa kürek çekenler:
Kevin Love ve Al Jefferson bu listeye beraber giriyorlar. Jefferson 21 sayı 9 rebound 4 asist ve 5 blokluk bir performans sergilemiş. Bu sezon verdiği kilolardan sonra nedense pek blok koyamıyordu belki artık bu trendi tersine çevirir. Love ise 17-11-9 ile triple-double'ı kılpayı kaçırmış. 9 asist? Love? Yanlış mı gördüm acaba diye tekrar baktım box-score'a. Takımda bu ikiliye özellikle skor konusunda pek yardım eden olmayınca mağlubiyet kaçınılmaz olmuş.

Joe Johnson Cavs defansına, ikili sıkıştırmalarına karşı 35 sayı üretmiş dün gece. Hem de 15/25 isabetle. 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalma da ekledi yanına. Ama LeBron ve Varejao fazla geldiler.

David Lee triple-double sularında gezmiş. 24-15-8 ile. Bu adam bu asistleri yapmayı ne zaman öğrendi ya? Kontrat sezonunda olmak bu tür şeylere neden oluyor demek ki. Ayrıca 2 top çalma ve 2 blok da yapmış. Yuh diyorum gerçekten. Ana şu adama senelik 9-10'dan fazla veren takım hayalkırıklığına uğrayacak gibi geliyor.

Roy Hibbert, Grizzles uzunlarına karşı 25 sayı ile kariyer rekoru kırmış ayrıca 13 ribaund. Şaşırtıcı olarak da 10'da 9 serbest atış ile oynamış.

Al Harrington yine Knicks'in yenildiği bir maçta iyi oynamış. 10/19 isabetle 25 sayı, 9 ribaund, 3 blok. Herşey tamam da 3 blok gerçekten ilginç.

Günün hayvan performansları:
LeBron James tabii ki yine bu başlıkta. 23 şutunun 15'inde isabet bulup, 48 sayı, 10 ribaund, 6 asist yapmış, 2 top çalma, 2 de blok yapmış. Ayıptır vallahi.

Varejao 14 sayı, 9 ribaund ile hiç de hayvan bir performans göstermedi ama kariyerindeki ilk üçlük isabetini, Cavs'in son hücumunda süre dolmak üzereyken attığı için buraya girmeyi haketti. Hawks'ta yanılmıyorsam Crawford idi, bomboş bıraktı Varejao'yu resmen "Atsın bakalım" diye. O da attı. Ben de olsam aynı şekilde bırakırdım Varejao'yu herhalde. LeBron James'e en anlamlı doğumgünü hediyesini Varejao vermiş oldu. Tabii kendi 48'i de var ayrı.

Iggy, Tyreke Evans'ın yokluğunda maçın tek yıldızı olmuş. 19 sayı, 7 ribaund ve 9 asist ile maçı takımına kazandırmış.


Channing Frye, Garnett ve Pierce'dan yoksun Celtics'e karşı coşmuş ve bu sezonki en skorer oyunu sergilemiş. New York zamanlarında 30 atmışlığı vardı da kariyer rekorunu kıramadı. Ayrıca 10 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ve 2 bloğunu unutmayalım.

Rudy Gay'in 31 sayısı, 9 ribaundu, 4 asisti ve 3 top çalması ile Pacers'ı mağlup ettiler. Gay'in kontrat peşinde olduğunu hatırlatayım.

Hedo'nun sakatlanıp 14 dakika oynayabildiği karşılaşmada Bosh galibiyeti getirmiş. 20'de 11 saha içi, 11/11 serbest atış isabeti ile 33 sayı üretip, 6 defansif, 7 hücum ribaundu çekmiş. Ayrıca 2 de top çalmış. Daha ne yapsın zaten bir uzun forvet takımı için?

Günün X-faktörü:
Portland'da Aldridge de bileğini burkmuş. Harika. Takım sahibi Paul Allen’ın takıma ve kendisine bir kurşun döktürmesi gerekiyor. Geç bile kaldı... Clippers karşısında Roy takımı sırtlayıp galibiyete taşımış 25 sayı 7 rebound 6 asist ile. Ancak asıl farkı yaratan bench katkıları olmuş. Blazers 40, Clippers 20 sayılık katkı almış benchlerinden.

Takımı baltalayanlar:
Michael Redd 12'de 3 isabetle 6 sayıda kaldı. Takımını yıldızı bu halde olunca tabii ki yenildiler Magic'e. Nerde 2-3 sene önceki Redd, nerde son 1.5 sezondur izlediğimiz ve hatta izleyemediğimiz Redd. Sakatlıklar çok etkilemiş gibi gözüküyor kendisini...

Daha yeni Celtics'e karşı, takımına maçı kazandıran Baron Davis bu sefer 11 asist yapmasına rağmen baltacı olarak yerini alıyor blog'da. Niye? Çünkü 15'te 2 isabet bulmuş sadece. Yuhunuz diyorum. Portland tabi ki maçı kazanmış şu performans karşısında.

Başımıza taş yağacak:
Nets 3. galibiyetini aldı bu sezonki. Tabii karşılarında Knicks'in olmasının da payı var. Brook Lopez 21 sayı, 14 ribaund ve 4 bloğu ile galibiyette önemli rol oynamış.

Ersan:
Dün gece Rashard Lewis karşısında bir ay öncesinden esintiler sundu Ersan bize. 5-11 saha içi ile 13 sayı (3’te 3 üçlük), 7 rebound, 3 asistlik performansının yanında Lewis’e karşı yaptığı savunmayla da ilk 5’i bırakmak istemediğini gösterdi. Ersan'ın formda olduğu maçlarda daha çok kullanılması gerektiğine inanıyorum.

7 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Yandaki yeni bölümler de çok güzel olmuş eline sağlık

LexLuthor dedi ki...

eklenebilecek tek bir şey var o da orlando'nun 2. yarıda %78.4'lük bir oranla saha içi isabeti bulması ve rakibini geriden gelip rahatça geçmesi. ayrıca takımın rekoru imiş bu yüzde.

Adsız dedi ki...

hidonun sakatlığı tam olarak nedir ?

sabonis dedi ki...

ciddi birşeyi yok hedo'nun. galiba dizine darbe mi ne almıştı.

Onur dedi ki...

hidonun sakatlıgı ciddi diil ya. maçtan daha önce zaten antremanda sakatlanmş ama oynamak istemiş. maçta tekrar darbe alınca geri dönmemiş riske etmemiş

Onur dedi ki...

iki yorum üstüste olcak ama biraz geç aklıma geldi.:) mesela bir oyuncu sakatlanıp sezonu kapatınca kontratını alabiliyo mu bi garanti parası mı var yoksa onu bi sigorta mı karşılıyo tam olarak nası dönüyo o olay

Adsız dedi ki...

David Lee'nin hakettigini alabilmesi icin daha ne yapmasi lazim acaba cok merak ediyorum. Iyi sut atar, iceri penetresi iyidir, savunmasi iyidir, paslari iyidir oyle 4-5 to ile oynamaz her mac, istikrarlidir, nadir sakatlanir. Ee o zaman onca kazma sirf pivot olduklari icin o paralari alirken, Lee neden 9-10 milyon verilince takimi kaziklanmis muammelesi goruyor?