BIY AD

29 Aralık 2009 Salı

Bu Nasıl 14 Yıllık Tecrübe?


Link

Warriors maçının son saniyelerinde fark 3 iken Don Nelson, NBA'deki 14. sezonunu oynayan Ray Allen'a taktik faul yapmayı tercih etti. Ray Allen ilk serbest atışta başarılı olduktan sonra, ikincisini bilerek kaçıracak ve takımı hücum ribaundu kovalayacaktı. Ama 14 yıllık tecrübe öyle bir kaçırdı ki serbest atışı, top Warriors'a geçti. Şaşırdım açıkçası Ray Allen'ın böyle birşey yapmasına aşırı derecede şaşırdım. 14 yılda insan kuralları öğrenmez mi ya? Zaten Celtics'in maçı uzatmaya götürmesi çok zor bir ihtimaldi ama yine de sabahın köründe tatsız bir anı oldu benim açımdan.

Ayrıca son topta Warriors'ın maçı Celtics'e verme çabası da görülmeye değerdi. Son top öyle mi oyuna sokulur? Söylemeyi unutmuşum bu arada, bunu yapan oyuncu tabii ki Radmanovic idi. O nedenle çok da şaşırmamak lazım esasında.

12 FARKLI FIKIR:

zenmaster dedi ki...

aynı düşünceye sahibiz bende nba live'da izledim bu kadar kötü kaçırılmaz top çembere adam gibi çarptıramıyorsan topu zaten nba'de işin ne.

Semih. ~ dedi ki...

adam o kadar atmaya endeksliki el yapısı değişmiş atmamaya çalışınca çembere deydiremiyor dskosd :D

Ömer dedi ki...

Son topu oyuna sokan oyuncuyu ben coach olsam esek sudan gelinceye kadar doverdim herhalde. Isin sakasi bu tabii ama oyle top oyuna sokulmaz yani...

reverdy dedi ki...

orda yapmaya çalıştığı şey muhtemelen ben de denerdim bunu , topu tam çemberin ucuna çarptırıp geri kendisine gelmesini sağlamaktı muhtemelen , bombeli atsa girme olasılığı çok yüksek olurdu ve hızlıca yapması gerektiğinden bunu denemiş , muhtemelen daha önce denemiştir böyle bir şeyi ama son dakikada kaçırdığı üçlüktende belli oluyor kafasının maçta olmadığı .

Hasan dedi ki...

He got game :)

sannti dedi ki...

Radmanovic'i sevmem de adama sallanmasına anlam veremedim. Pozisyonu izlediniz mi bilmiyorum ama, özetlerde yoktu o oyuna sokma olayının bütün görüntüsü. Maçın sonunu canlı izlediğim için şahit oldum ben de. Celtics'in o beşteki en uzun iki oyuncusu olan Perkins ve Garnett topu oyuna sokacak olan Radmanovic'in önünde ellerini kaldırıp sürekli zıplayarak baraj kurdular resmen. Hatta o arada mola alındı topu oyuna ilk seferde sokamadıkları için, Don Nelson topun oyuna sahanın diğer tarafından sokulmasını istedi, Radmanovic bi anda öbür tarafa doğru depar attı, peşinden de Garnett-Perkins koşmaya başladı. Aynı operasyona devam ettiler. Bu sefer de Doc Rivers itiraz edince tekrar öbür tarafa döndü top, Celticsli uzunlar yine bi deparla Radmanovic'in başına. Radman en sonunda atılacak en iyi pası attı orda. Celtics son topu öyle bir savundu ki yani, Warriors takım olarak şanslı orda Ellis o topu mucizevi bi şekilde tuttuğu için. Fazla yüklenmeyin yani Radman'a.

sabonis dedi ki...

günün notlarında belirttiğim gibi canlı izledim maçın son çeyreğini. önce cj watson denedi hatta ama boyu kısa kaldığı için pas veremedi ve mola aldılar ardından radmanovic geldi.

Kendi sahana pas verirsen öyle çok uzun mesafeli, o top direk dışarı çıkabilir, rondo kapabilir, monta tutamayabilir vs vs. üstelik kaptırdın mı direk turnike rakibe

kaldı ki don nelson deli olsa bile geri kalan 4 oyuncuyu sahanın değişik yerlerine yollayarak birini boşa çıkaracak şekilde oyun çizmiştir tahmin ediyorum ki. radmanovic de zaten daha ilk saniye içerisinde topu çıkarıyor elinden, diğer oyuncular hareketlenmeye fırsat bile bulamadan.

hiç olmadı burada yapılacak şey basit. bacaklarına çarptıracaksın perkins-garnett'in.

keymark9 dedi ki...

radmanoviç'de zekanın kırıntısı varsa ben de neyim. topu oyuna sokamasa bile daha az zararı olurdu oraya top atmasından.

Absürd dedi ki...

Allen'ın hareketi tam Türkiye Ligi'nde göreceğimiz türden daha önce de 2-3 kere olmuştu bizim ligimizde. Radmonovic'de öyle bir pas atmış ki, Monta "touchdown" yapmış resmen.

Adsız dedi ki...

labelsa warriors yerine warrick gelmiş:)

sabonis dedi ki...

eyvallah düzelttim. Her Warr yazdıktan sonra otomatik geçiyorum Warriors'a tamamlanacak diye =)

onder dedi ki...

radmanovic in topu oyle oyuna sokmasina cok guldum ya hala guluyorum (.