BIY AD

28 Aralık 2009 Pazartesi

En İyi Oyun Kurucular ve Arroyo-Chalmers

Haftasonu Knicks maçından sonra yazacaktım da yine tabii güme gitti başka yazıların ve işlerin arasında. Arroyo, Cuma günü New York Knicks'e karşı, 7 maç aradan sonra ilk defa bir top kaybı yaptı. Bu sezonki asist/top kaybı oranı 3.93 ve bu rakam onu 20 maç yapmış oyuncular arasında 4.'lüğe taşıyor. Ayrıca ilk 5'e yerleştiğinden beri geçen 6 maç içerisindeki istatistiklerini de vereyim: 22 asist 1 top kaybı. Şaka gibi bir istatistik ama tabii 6 maç, bu değerlendirme için çok ufak bir rakam. Şu anda birinci sıradaki Jason Williams'ın oranı 4.28 ama asıl olay Chris Paul'de. Bu kadar topla oynayan, etkili ve dominant bir oyun kurucu 10.7 asist yaparken sadece 2.6 top kaybediyor maç başına. İnanılmaz bir rakam.

Peki Heat'te neler oluyor? Arroyo'nun ilk 5'e yerleştiği 6 maçın 5'ini kazandılar. Peki Arroyo'nun Chalmers'dan ne farkı veya artısı var? Öncelikle Chalmers çok dağınık oynayan bir guard ve saha içindeki doğru kararları istikrarlı bir şekilde veremiyor. Öte yanda Arroyo'ya tam tersi bir oyun sergiliyor. Jazz yıllarında başına buyruk stili nedeniyle Sloan'la geçinemeyen Arroyo gitmiş, skoru neredeyse hiç düşünmeyen, topun kıymetini çok iyi bilen, gerçek - ve büyük oranda pasif - bir oyun kurucu gelmiş adeta. Şaşmamak elde değil. En azından Chalmers daha disiplinli bir şekilde oynamayı öğrenene kadar.

Ama bu olay Chalmers'a hiç yaramadı. Genç oyun kurucu Arroyo'ya sadece 4 dakika kaybetmiş olsa da, yedekten geldiği için psikolojik olarak etkilenmiş durumda. İlk 5'teyken %58 ile şut adan adam, 6 maçtır %31'e düştü. Chalmers'ı yeniden ilk 5'e yerleştirip, oyun kurucu dakikalarını 24'er olarak paylaştırmak belki de Heat için en iyi yöntem olacak.

1 FARKLI FIKIR:

reverdy dedi ki...

bu adam nba'den cok dünya basketbol şampiyonasını önemsiyor sanırım. her şampiyona yılında böyle inanılmaz çıkış ve sezon sonunda şampiyonada da patlama yapıyor, sonra 4 yıl kayboluyor .