BIY AD

30 Aralık 2009 Çarşamba

Günün En İyileri - 29 Aralık (Sihirbaz Manu)


Link

Of of of... İki tane mükemmel pas Ginobili'den. 9 numarada, Parker'ın kötü pasını yerden 30-40 santim mesafeden alarak, müthiş bir asist yaratıyor. 4 numaradakine 'mükemmel' kelimesi yetmez. Bu sefer Jefferson'dan kötü bir pas alıyor ama dışarı çıkmak üzereyken arkasından çevirip sertliği, isabeti ve zamanlaması kusursuz bir pas atıyor. Yok böyle birşey... Bugüne kadar gördüğüm en iyi paslardan biri.

Bunların yanında Tyrus Thomas'ın kaçan şutu potadan uzaklaşarak uçarken smaçla tamamlaması güzel. Turiaf'ın Kobe'ye yaptığı blok da güzel. Ayrıca buradan NBA yönetimine sesleniyorum, LeBron'un fastbreak'te 1'e 0 vurduğu bomboş smaçları Top 10'a koymaktan vazgeçin artık!!

Ama son olarak yine Ginobili demek istiyorum... Geçtiğimiz haftaki House ve Rondo'nun paslarından sonra, sene sonundaki Top 10'a girecek 2 pas da Obi Wan Ginobili'den.

12 FARKLI FIKIR:

PIERREMANU dedi ki...

Bir yorumunda Ginobili'nin yaptığı sıradan işlerin bile Türkiye'deki yorumcular tarafından çok fazla övüldüğünden bahseden bir adsız arkadaş vardı. Bilmiyorum dün geceki maçı izledi mi ama, baştan sona bol Ginobili övgüsünün bulunduğu bu maçı izlerken "Yeter ulan!" diyerek televizyonu kapatmış mıdır çok merak ediyorum.

Dört numaradaki zaten olağanüstü ama videodaki iki asistin dışında da muazzam paslar dağıttı dün gece Ginobili. Blair üç pozisyonda yarım metreden topu çemberden geçirmeyi başarabilse asist sayısı çok daha fazla olacaktı. Daha iyisi çıkmazsa ve bu hareketin konulmaması gibi bir saçmalık olmazsa NBA Stüdyo'da haftanın hareketi olacaktır bu 4 numaradaki asist. Tabi insanların Kobe, LeBron veya bulunursa Vince Carter'a kafadan oy vermemeleri kaydıyla.

Absürd dedi ki...

dün geceki maçta çok net söyleyebilirm ki manu " dünyanın en iyi oyuncusu benim" der gibi oynadı, bir girdi oyuna maçı resmen ilk çeğreğin ortasında kopardı, ayrıca bir sağa doğru bacak arası yapıp sola bir adım attıktan sonra tek elle bir bounce pas atmıştı, benim gördüğüm en iyi 10 pas'a girer hayatımdaki, ancak sanırım Blair'di topu potaya yollayamadı, eğer maçı edinip o pozisyonu koyarsan çok mutlu olurum.

tolga dedi ki...

west'in smacı da çok iyiydi.bir pozisyon önce js'den blok yemişti onun intikamını aldı. zaten smaçdan sonra teknik faul aldı west :) artık ne dediyse...

LexLuthor dedi ki...

lebron'un 1 numaradaki touchdown'ı hakediyor ilk 10'u ama verkaç yapıp attığı smacın bir numarası yok hakikaten. ginobili'nin pası ve west'in smacının hakkı yenmiş bu top 10'de.

sabonis dedi ki...

@absürd: pozisyonunun hangi çeyrekte olduğunu ve pozisyonun top kaybı mı kaçan şut mu vs ne olduğunu söylemen lazım. yoksa bütün maçı izlediğim zaman (muhtemelen haftasonu) ancak koyabilirim..

Absürd dedi ki...

sanırım ilk çeyrekteydi, ilk yarıda olduğuna eminim, hatta bir oyuncu yine Blair'e bir bounce pas atmıştı, ancak topu Blair'in ayak dibine yollamış ve top kaybı olmuştu hemen o pozisyonun arkasındandı, hatta Kaan Kural'da "o öyle yapılmaz, böyle yapılır diyor sanki Manu" demişti, çok çok güzel bir hareketti.

Adsız dedi ki...

ariza'nın hareketi 8, thomas'ın hareketi 7 numarada ginobili'nin mükemmel pası 4. sırada lebron'un 2 tane boş smacı 3. ve 1. sırada. bu listeyi yapanlar acaba utanmıyor mu? yada abi biz ne yapıyoruz demiyorlar mı? lebron zaten süperstar bu adamı daha parlatmak için ne taklalar atacaksınız.

Absürd dedi ki...

Hareketi buldum, 2. çeyreğin bitimine 9 dakika kala yapıyor Manu, pası Mcdys'a atıyor o da topu kaybediyor.

sabonis dedi ki...

ben de tam blog'a bulduğumu yazmak için girmiştim. gerçekten çok güzel bir pas ama yani sırf şu maçta attığı 2 pas var daha iyi olan =)

bunu nash her maç yapıyor neredeyse. o nedenle çok özel gelmedi. ama bir ginobili videosu hazırlanır bu maçtan kesinlikle. haftasonu bunu yapıcam galiba.

Trapped Scorpion dedi ki...

kobe ye feci koymuş turiaf. bunu bilir bunu söylerim :)

sinek valesi dedi ki...

1 numara kesinlikle West'in olmalı bence. evet Ginobili'nin pasları müthiş ama o ufacık West'in Josh Smith gibi tartışmasız ligin en iyi blokçusunun üzerinden hem de panyanın iyice dibine doğru smaç vurması ve potaya asıldığı anda suratındaki hırs ve nefret....of of of 1. liği tartışmam bile.

Absürd dedi ki...

@sabonis: Esas o pası bana göre çok özel kılan olay bir bounce pas'ı sanırım hill'in yada mason'un atmaya çalışmasıydı ama çok kötü bir bounce'dı, manu'da öyle yapılmaz böyle yapılır der gibi yapınca şükela oldu.