BIY AD

28 Aralık 2009 Pazartesi

Son 10 Yılın Spor Olayları


Link

Birçok yerde bu tarz anketler var. "Size göre yılın olayı?" veya "Size göre son 10 yılın olayı?" falan diye. Belki son yıl içerisinde ayıklamak mümkün ama 10 yıl içerisinde yaşananları elekten geçirmek mümkün değil. ESPN de bu konuda öyle bir video yapmış ki aman aman. Kimi yerde tüylerim diken diken oldu, kimi yerde gözlerim doldu, kimi yerde alkışladım... Bugüne dek izlediğim en iyi video çalışmalarından biri.

"X var Y niye yok" diyeceğiniz 3-5 tane şey elbette çıkacaktır. Sallayın, atın kafanızdan onları. Sadece bu videoyu izleyin izletin. "Sporu seviyorum" deyip, şu videoyu izlememiş bir kişi bile kalmamalı. Tabii ülkemizde spor deyince sadece futbol olarak görülüyor ama bu videoda futbol yok, Amerikan sporları çoğunlukta.

6 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Bazı Amerikan sporlarını bilmesem de muhteşem video. Anlayamadığım şey, yazılan isimleri karalamakla anlatmak istedikleri ne ve David Tyree niye silinmiyor?

Bir de Tim Donaghy *****.

kurkoc dedi ki...

Kesinlikle muhteşem...Tüylerim diken diken oldu zaten böyle bir video yapıyor olsam müzik olarak sanırım ben de Coldplay Clocks seçerdim..Teşekkürler

Radagast dedi ki...

horry'nin üçlüğünü görünce tepem attı yine, çocuk kalbimi paramparça etmiştin bi şutla be insafsız :)

PIERREMANU dedi ki...

Benim memleketimdeki spor kültürsüzlüğünü suratıma bir kez daha çarptığı için canım sıkıldı videoyu izledikten sonra.

LexLuthor dedi ki...

tamam video çok güzel ama şimdi eklenecek bazı şeyler olmalı bu videoya. mesela bir sezonda 6 kupa kazanan barça'nın olması lazım. amerika'nın futbola bakışı da bizim ülkemizdeki spor denince sadece futbolun akla gelmesinden çok farklı değil. onlar da futbolu sadece beckham'dan ibaret olarak görüyorlar. bunların dışında hidayet'in de bu videoda yeralması ilginç olmuş (kötü bir anı olsa da)

twilost dedi ki...

bu video amerika ve onların spor tarihiyle ilgili barçayı napsınlar.. onların soccer'ı bizim futbolumuzda bizim ülkemizdeki hentbol falan düzeyinde tabi ilgi olarak aslında tribün doluluğunu falan göz önüne alsak bizden daha çok futbola değer veriyorlar da önem sırası o civarda. beckham gelmiş ülkelerine bu onlar için soccer babında en önemli olay. adamların kendi milletlerinden olmayan ön planda gösterdiği tek kişi bolt o da jamaika'lı zaten.