BIY AD

1 Ocak 2010 Cuma

31 Aralık'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
Kevin Durant'ı da artık 35-10 yapmadıkça buraya koymasam mı ne? Son 6 maçtır 30 sayıyı geçiyor bu sapık adam. 31 sayı, 8 ribaund ve 5 asist ile oynadı. Sabaha karşı eve girdim, NTV Spor açık kalmış baktım Thunder-Jazz'ın son 1 dakikası. İzleyeyim dedim. Maçın sonunda Durant kötü bir şut kullandı ve Collison ile hakemler onu kurtardılar. Durant'ın kaçırdığı şuttan sonra Collison hücum ribaundunu aldı ancak Millsap'e yalan bir faul çalındı. Collison iki serbest atışı değerlendirdi ve Thunder maçı kazandı. Jazz'ın yaptığı maçın son hücumunda ise Murat Kosova ile Kaan Kural Price'a faul yapıldığını söylediler ama ben bu konuda katılmıyorum. Her maçta karşılaştığımız bir pozisyon, üstelik kontak minimumda. Ama Millsap'ın pozisyonunda Jazz'ın hakkının yendiği zaten çok açık. Maç boyunca da Millsap'ınkine benzer pek çok pozisyon olmuş. Kısacası yakmışlar hakemler Jazz'ı. Thunder'a 5. üstüste galibiyetini hediye etmişler.


Link

Joakim Noah da 15 ve üstü ribaundlarla devamlı ismini buraya yazdırıyor. Yine 15-21 ile oynmış. Yanına da 4 asist ekleyelim. Ama 8 top kaybı nedeniyle burada yer versem mi vermesem mi diye düşünmeme neden oldu. Bu sene gösterdiği çıkış için affettim bugünlük.

Aaron Brooks 26'da 11 isabetle 30 sayı üretmiş ve 4 ribaund alıp 4 de asist yapmış. Attığı 6 üçlük ile maçın kritik yerlerde Houston lehine dönmesini sağlamış.

Takımı baltalayanlar:
Russell Westbrook önümüzdeki yaz gidip şutlarını geliştirmezse, resmi web sitesini mail bombardımına tutucam. "Elinde olan bu yetenekleri ne hakla harcıyorsun?" diye. 12'de 3 isabetle oynarken, 4 de top kaybı yapmış. Evet belki 10 asisti var ama bu adam takımının çok fazla boş dönmesine sebep oluyor. Ayrıca 6'da 2 faul atışı isabeti bulduğunu da ekleyeyim.

Hamilton tam gaz devam... 2/13 isabetle oynamış yine. 3 maçtır şutlarında isabet bulmakta çok zorlanıyor.

Nowitzki gibi istikrarlı bir oyuncuyu baltacı olarak sezon başına 2 kereden fazla görmeyiz burada herhalde. Ama dün 12'de sadece 3 isabet bularak 11 sayı üretmiş. Gerçi defansta 4 blok koyarak biraz hücumdaki performansını affettirmiş. İlk yarıda 1 tane bile saha içi isabeti bulamamış.

Mehmet 17'de 4 isabetle oynayarak maçın Thunder'a gitmesinde katkı sahibi olmuş. Yetmiyormuş gibi 6 da top kaybı yapmış. Detroit'teki yıllarını bir kenara bırakırsak, kariyerinin en kötü sezonunu geçiriyor.

Thaddeus Young 2/11 saha içi iasbeti ile 4 sayıda kalmış... 3 numara çok zorlandığı maçlara şahit oluyoruz arada sırada.

78:
Spurs yoksa yeniden bildiğimiz defansif takım kimliğine mi bürünüyor? Heat'i sezonun en düşük sayısında tutmuşlar 78 ile. Sadece 15 asist yapabilmiş Heat.

Clippers kendini buluyor mu?
%55 saha içi, %63 üçlük isabeti bulmuşlar ve Philly'i %38'de tutarak darmadağın etmişler. Maçı izlemedim ama bu yüzdelerin arkasıdna yatan şey Philly defansıdır muhtemelen. Clippers'da Al Thornton yerine Butler başlamış. Bakalım yine tek maçlık bir değişiklik mi yoksa temelli mi olacak.

1 FARKLI FIKIR:

ElvanDalton dedi ki...

Şahsen westbrook hakkında söylediklerine katılıyorum. şutları şuan inanılmaz düşük düzeyde. eğer bunlar takımın maç kaybetmesine sebep olmaya başlarsa süresinden büyük kesik yiyecektir. şayet o kadar rahat olamaz artık. maynor da akşam 15 dakika da 6 asist yapmayı başarmış. süreler göz önüne alndğında maynor hem daha iyi asistçi hemde westbrook gibi aşırı sayı yapma hevesi yok.zaten benim şahsi görüşüm maynor ile OCT daha iyi olabilir. asist yapmaya oynayan bir guard ile green ve durant daha bir coşacaktır.