BIY AD

23 Şubat 2010 Salı

21 Şubat'tan Notlar

Geç olsun güç olmasın. Yazalım arşivde bulunsun.

Günün hayvan performansları:
Billups-Anthony ikilisi 26’da 14’le oynayarak Celtics'i yıktı. Toplamda 15 asist 8 ribaundları var. Rakamların çoğu neredeyse aynı, Carmelo’nun 23, Billups’ın 26 sayısı var. Kenar katkısı ise 16’da 6 isabetle olsa da 19 sayıyla JR Smith’ten geldi Denver’a. Özellikle son çeyrekte attığı 4 üçlükle Celtics'in Denver’ı yakalamasını imkansız kıldı. İki takımın da yüzdeli şut attığı maçı Denver 105-114 kazandı. Denver ilk çeyrekten, bu ikili sayesinde farkı açmıştı: 37-19. Bu rakam Boston'un bu sezon yediği en yüksek skordu bir çeyrekte.

Rip Hamilton 19’da 9’la 27 sayı 5 ribaund 3 asistle öne çıkmış Spurs-Pistons maçında. Ayrıca Stuckey’nin 20 sayı 6 asistlik performansını da görmezden gelmemek lazım. Maçın bitimine daha üç dakikadan fazla varken San Antonio ilginç bir şekilde Hack-a-Ben uygulayarak Wallace’ın serbest atış çizgisine gitmesini sağlayınca Wallace oyundan çıkmak zorunda kalmış. Spurs maçı uzatmaya götürmeyi başarsa da maçı 101-109 kaybetmiş. Spurs playoff'larda Lakers veya Mavs ile eşleşirse tur atlaması mucize gibi duruyor. Hatta onları geçtim, herhangi bir başka takıma karşı bile çok zorlanacaklar sanki...

Magic'te dikkat çeken hiç kimse yok ama ilk yarıda Howard ve Nelson sayesinde öne geçen Magic, son çeyrekte Howard'ı beslemeyi unutunca, sahneye Carter ve yine Nelson çıktılar. İkisi de takımın kilitlendiği anlarda sahneye çıkarak çok zor pozisyonlarda skor üretti Carter. 11 sayısının 8'i son çeyrekte geldi. Magic'in onu niye aldığını gösterdi adeta. Nelson da bitirici vuruşu perdeleri kullanarak bulduğu dış atışlarla yaptı ve Magic maçı kazandı. Howard 22 sayı, 16 ribaund, 4 blok yaptı. Carter 11 sayı 3 asist, Nelson ise 18 sayı, 5 asist ile oynadı.

Durant aynen devam. 28 maçtır 25 ve üstü atıyor. Sezon sonuna kadar sürdürse de abes bir rekora imza atsa. Gerçi Wilt'in kesinlikle daha yüksektir rekoru ama onu saymıyorum ben... Her neyse 32 sayı üretmiş Durant. 6 ribaund, 2 asist, 1 top çalma ve 2 de bloğu var.

Son zamanlarda azan ve bir önceki maçta triple-double'ı ucundan kaçıran Westbrook bu sefer yapabilmiş: 22 sayı, 10 ribaund, 14 asist ile. Durant'in en büyük yardımcısı konumunda Thunder'da. Yazın üçlük çalışması gerektiğini bir kez daha hatırlatayım kendisine buradan.

Darren Collison yine 26 sayı, 9 asist, 4 top çalma ile takımını sürüklemiş. West de 27 sayı, 9 ribaund, 4 asist ile ona eşlik etmiş ve Rockets'ı yenmeyi başarmışlar. Şu ana kadar kopmaları lazımdı ama bu iki isim sağolsun, hala playoff yarışının içindeler.

Carlos Boozer 22 sayı, 23 ribaund, 1 blok ile oynamış Blazers'a karşı. Ribaund sayısı kariyer rekoru. Son saniyede hücum ribaundunu alarak Camby'nin üzerinden çok zor bir atışı sayıya çeviren ve maçı uzatmaya götüren de Boozer olmuş. 25 sayıdan geri gelip kazanmışlar, Blazers neye uğradığını şaşırmış, son çeyrekte sadece 10 sayı atabilmişler. Bu maçın Blazers açısından şöyle bir önemi vardı. Kazansalardı 2003'ten beri batıdaki her takımı yendikleri ilk sezon olacaktı bu. Ama Jazz onları süpürmüş oldu. Camby'nin 18 ribaund, 2 top çalma ve 4 bloğuna yazık olmuş.

Gecenin sürprizinde, Stephen Curry Oakland'daki maçta Hawks'u yenmesini sağlamış takımının. 18'de 13 isabetle bulduğu 32 sayı, aldığı 9 ribaund ve yaptığı da 3 asist var. 21'de 10 ile 26 sayı üreten Monta da ona yardımcı olmuş. Kenardan gelip 15 sayı, 6 asist, 2 top çalmaya izma atan Watson'ı da unutmayalım.

Boşa kürek çekenler:
Elbette LeBron James burda ama %100 hakederek değil. Neden? Çünkü son çeyreğe kadar harika oynayan James, iş ciddiye binince, son 12 dakikada sadece 2 şut denedi (10 saniye kala attığı anlamsız turnikeyi saymıyorum) ve bunlarda isabet bulamadı. Yani ağırlığını koyamadı oyuna. Öte yandan 10'da 9 ile oynayıp 20 sayı üreten ve Howard'a pek çok pozisyonda üstünlük sağlayan Shaq'in çabalarına yazık oldu. Antawn Jamison da 12'de 0'ın ardından, bildiğimiz skorer kimliğine bürünüp 19 sayı attı.

Boston’ın All-Star’dan sonra açılan ismi Ray Allen bu maçta da takımının sezon ortalarında aradığı performanslarından birini sergiledi. Boston'un ikinci çeyrekteki geri dönmeye çalıştığı dönemde transition sırasında bulduğu isabetli şutlarıyla hayat verdi takımına. 14’te 9’la 25 sayı gönderdi Denver potalarına, 5 ribaundu 4 de asisti var. Boston ilk beşi Pierce harici çift sayılara ulaştı maçta. Garnett ve Rondo 15, Perkins 14 sayıyla tamamladılar maçı.

Takımı baltalayanlar:
Joey Crawford... Yanılmıyorsam ilk yarıda oldu. Celtics 4'e 2 hızlı hücuma çıkarken George Karl'a teknik faul çaldı ve Celtics'i muhtemelen bulacakları 2 sayıdan etti. Doc Rivers çıldırdı hatta. Maçın sonucuna etkisi yok ama ilginç bir pozisyondu.

Paul Pierce 2/10 isabetle sadece 5 sayıda kaldı, 3 ribaund 2 asist 2 top kaybı vardı. Alışık olmadığımız şekilde 4 blok yaptı rakibin dış şutlarında. Doc Rivers sakatlıklarının kötü şut performansının sebebi olabileceğinden bahsetmiş ki serbest atışlarında baş parmağının onu ne kadar etkilediği gözüküyordu. Birkaç maç dinlendirebilirlermiş Pierce’i. Yaşlılık bir takımı ancak bu kadar etkileyebilir herhalde.

Mo Williams 9'da 1 atarak LeBron'a dün gece hiç yardımcı olamadı. Belki 5 asisti var ve top kaybı yapmadı ama kritik şutlarda Nelson isabetleri bulurken, Mo Williams kaybolup gitti, tıpkı geçen sezon playoff'larda olduğu gibi.

Jazz'in şutör oyuncuları CJ Miles ve Korver toplamda 16'da 3 isabetle oynamışlar. Ancak yukarıda yazdığım Boozer'ın hayvanlığı Portland'a fazla gelmiş. Bu arada ikisinin de bulduğu üçlükler çok kritik anlarda geldiği için, dün geceki performansları affedilebilir.

Nets aynen devam:
İlk çeyrekte 36-20 öne geçmişlerdi hatta Brook Lopez 17 sayı atmıştı sanırım ama sonra bir yolunu bulup yenilmişler Grizzlies'e. Gay 29 sayı ile maçın dönmesinde etkili olmuş herhalde. Saymaya devam, 5-51 oldular. Rekoru kırmaları kolay değil ama kesinlikle olasılık dahilinde...

Günün X-faktörü:
Ben Gordon 5 maç sonra yeniden çift haneli skor üretmiş: 21. Yanında 5 de asist yapmış ve Spurs'e karşı maçı kazanmalarını sağlamış.

0 FARKLI FIKIR: