BIY AD

23 Şubat 2010 Salı

22 Şubat'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
Andrew Bogut iki pota altını da tam anlamıyla domine etmiş. 15’te 12’yle 24 sayı, 20 ribaund ve 5 blok. Maçın bu üç istatistiğinde lidermiş zaten, karşısında da Knicks savunmasını bulunca sadece üç topu çemberden geçirememiş. Ona yardım ise takıma yeni katılan isim John Salmons’tan gelmiş. 18’de 7’yle 15 sayısı var Salmons’ın.

Brendan Haywood ilk yarıyı 7 sayı 10 ribaundla tamamlamıştı, maçın geri kalanında da aynı hızla devam edip 13 sayı 20 ribaundla bitirmiş mücadeleyi. 3 de bloğu var. 13 sayısının 7’sini serbest atışlardan buldu ayrıca Haywood.
Takım arkadaşı Butler çok da iyi bir maç geçirmemiş ancak. İlk yarıyı 9’da 3’le tamamlamıştı, maçta da başka tek şut çekmiş ve defanstaki çabasını da katınca baltalama adına bir girişim göremedim ben. Maçı 8 sayı 3 asist 5 ribaundla tamamlamış bu arada.
Maçtan diğer bir not ise, iki takımın da çok kötü şu atması. Pacers 84 şutundan 31’inde isabet bulurken Mavs 83’te 32’yle tamamlamış maçı.

Andray Blatche, 41 dakika sahada kalıp 13’te 8’le 25 sayı atıp 4’ü hücumdan 11 ribaund çekmiş. 2 top çalma ve 2 bloğu var ek olarak. 9/9 serbest atışını es geçmemek lazım. Tabii bu istatistikleri asıl hayvanlaştıran, Wizards’ın takımı dağıttıktan sonraki 4 maçından 3. galibiyetini alması. Eh bu maçlarda Blatche’nin katkısı da ortada. İki tanesi güçsüz takımlara karşıydı bu galibiyetlerin ama ligin en güçsüz ekibi oldu gözüyle bakılan bir takım için oldukça iyi yine de. Bir ara Wizards maçı izlemek lazım.

Joe Johnson 19’da 12’yle 28 sayı atarak kaybedilen iki maçtan sonra tekrar takımını galibiyete taşımayı başarmış. 6 asist 6 ribaundu var.

Boşa kürek çekenler:
Gerald Wallace'a yazık olmuş Clippers karşısında. 17'de 10 saha içi, 11'de 10 faul isabetiyle 32 sayı üretmiş, yanında 12 ribaundu, 5 asisti ve 4 top çalması var. Bir tane bile top kaybetmemiş. Ama aşağıda yazdığım Stephen Jackson sağolsun, maçı vermişler.

Gerald Wallace'ın yanında Boris Diaw da ön plana çıkmış Bobcats'de. 8/13 şut yüzdesiyle 20 sayısı var, ayrıca 9 ribaundunun yanında saha görüşünü de 9 asist ile göstermiş. 5 de top kaybı olduğunu belirteyim.

Dün 23 ribaund ile kariyer rekorunu kıran Carlos Boozer, Deron Williams ve Kirilenko'nun yokluğunda takımın bütün asist yükünü çekmiş adeta. 8 ile bu sezonun en yüksek rakamına ulaşmış bu kategoride. Yanında da 12 sayı 10 ribaundu var. Yeterince beslenemediğini görüyoruz Deron Williams olmadığı için. Takım halinde 4/17 üçlük atmaları da onları kötü etkilemiş ve maçı kaybetmişler.

Derrick Rose All-Star’dan önceki formunu hala koruyor. Bu gece de 16’da 8’le 22 sayı 6 asist 5 ribaundla oynayarak takımını maçta tutmayı başarmış fakat maçın bitimine bir dakika kala iki takım da basket atamayınca mücadeleyi evindeki Wizards kazanmış. Rose’un performansında eksi olarak 4 top kaybı gösterilebilir.
Chicago’ya yeni eklenen isimlerin ise beklenileni karşıladıkları söylenilebilir. Flip Murray 10’da 6’yla 16 sayı, Warrick 9’da 5 12 sayı 5 ribaund 2 blok.

Günün X-faktörleri:
Clippers'ın çiçeği burnunda oyuncuları Gooden ile Outlaw ilk kez kırmızı beyazlı formayı giydiler ve bench'ten 10'ar sayıyla katkı vererek Clippers'ın kazanmasına katkıda bulunmuşlar. Sadece ikisi zaten Bobcats bench'inden fazla skor üretmiş (20-18)

Takımı baltalayanlar:
New York Knicks, takım olarak dökülmüş Bucks maçında. Sadece %33.8’de kalmışlar şut yüzdesinde, buna 24’te 5’le attıkları üçlükler de dahil. İlk beşten yüzde 50’yi şut isabeti oranını tutturan tek isim David Lee’nin 12 sayı 13 ribaundu var. T-mac 14’te 5’le 15 sayı üretebilmiş. Ayrıca ikinci yarıda bölüm bölüm sektiği de görülmüş McGrady’nin ve maçı tamamlayamamış. 67 sayı, bu sezon ulaştıkları en düşük rakam.

Brad Miller 25 dakikadan fazla süre alamamış ama bu sürede sadece 7’de 1’le 2 sayı 6 ribaund 2 asistlik oyun sergileyebilmiş. Ayrıca Noah bu maça da kenardan gelerek çok az süre oynamış fakat ileriki günlerde tamamen iyileşip ilk beşteki yerine geri dönecektir.

Tarihin en kötüsü:
Stephen Jackson tarihin en kötüsü olmayı beceremese de, çok yaklaşmış. 16'da 1 isabet bulmuş sadece. 6 ribaund, 5 asist ve 4 top çalması var belki ama 5 de top kaybetmiş ve 7 sayıda kalmış. Çok büyük ihtimalle kendisini Rasual Butler savunmuştur, onu da buradan kutluyorum.

Bizimkiler:
Ersan bu gece Charlotte maçının aksine 22 dakika sahada kalmış. Bu sürede 8’de 5 ile 10 sayı üretip 6 da ribaund toplamış.

Mehmet zannedersem 2 maç kaçırdığı için Sloan tarafından az süre verilmiş kendisine. 14 dakikada 6 sayı, 3 ribaund, 2 asisti var.

1 FARKLI FIKIR:

Absürd dedi ki...

memo'ya yeni çocuk iyi gelmiş gibi kısıtlı dakika da iyi sayılabilecek -tabii ki kendisinden beklenenlerin altında- bir performans sergilemiş ama maçı da izlemek lazım.