BIY AD

25 Mayıs 2010 Salı

2010 Draft Değerlendirmeleri: Damion James (Texas, SF, 6-7)

Diğer değerlendirmeler: John Wall, Evan Turner, DeMarcus Cousins, Wesley Johnson, Derrick Favors, Al-Farouq Aminu, Xavier Henry, Hassan Whiteside.

Liseyi Texas’ta okuduktan sonra, buradan ayrılmadı ve üniversite hayatını da Texas Longhorns’ta sürdürme kararı aldı, böylece Doğuş Balbay’ın takım arkadaşı oldu Damion James. İlk senesinde Durant ve D.J. Agustin’in gölgesinde pek de dikkat çekici bir performans sergileyemedi. Ancak sonrasında her geçen sene üzerine koyarak komple bir oyuncu oldu.

Öncelikle hücum yelpazesi geniş sayılsa da bulduğu sayıların temelinde gücünü ve fiziğini iyi kullanmasının yattığını söyleyebiliriz. Penetreyle ve ya şutla skora gidebiliyor. İlk adımı hızlı, pozisyonuna göre oldukça güçlü ve boyuna göre de iyi bir ribauntçu. Orta mesafe şutları iyi, ama dış şutlarını biraz daha geliştirmeli. Bu sezon senior senesinde 18sayı -10ribaund ortalamaları tutturdu. Takım içi liderlik konusunda fazlaca iyi. Kolej liginde geçirdiği 4 senenin de etkisiyle mental açıdan lige en hazır oyunculardan biri.

Oyun zekasının çok üst düzey olmaması ve top hakimiyetinin kötü olması en önemli eksileri. Ayrıca serbest atış çizgisinde de çok kötü, hele ki pozisyonu göz önüne alındığında. İlk adımı hızlı olmasına karşın daha çok savunmacısını geçmek yerine penetreyi kesip şut kullanıyor, bu da bir eksi olarak görülebilir. Shawn Marion’a benzetiyorlar kendisini, ama ondan çok daha güçlü.

0 FARKLI FIKIR: