BIY AD

16 Mayıs 2010 Pazar

2010 Draft Değerlendirmeleri: DeMarcus Cousins (Kentucky, PF/C, 6-11)

Diğer değerlendirmeler: John Wall, Evan Turner.

Draft'in fena olmayan uzunlarından diyebiliriz Cousins için. Takım arkadaşı John Wall gibi o da lise yıllarında kendisinden epey söz ettirmeyi başarmıştı. Bir uzun için bile harika bir fiziği var ve pota altında çok yer kaplıyor. Gücü ve dayanıklılığı sayesinde çembere yakın yerlerde topla buluşabiliyor ve fiziğinin hakkını da veriyor açıkçası. Ayrıca sırtı dönük oyunu mükemmel oynuyor. Mücadeleden yılmayan ve itiş kakışı fazlasıyla seven bir karaktere sahip olması, onu müthiş bir ofansif ribauntçı yaparken, zaman zaman da 'salonda görmek istemediğimiz' türden olayların başrolünde bulunmasına sebep oldu.

En büyük eksisi sorunlu bir oyuncu olarak lanse edilmesi, kaldı ki saha içindeki hareketleri ve karıştığı olaylar da bu yaftayı doğrular nitelikte. Ayrıca pek atlet olduğu söylenemez, orta mesafe şutu olmadığı için de potadan uzaklaştıkça verimi düşüyor. Çabuk ayaklara sahip değil ve bu durum onun ikili oyun oynayabilmesini engelliyor. Yukarda da bahsettiğim gibi genellikle fiziksel avantajlarıyla kolej liginde rakiplerine üstünlük sağladı ve önümüzdeki senelerde rakiplerinin bu denli kısa ve çelimsiz olmayacağı düşündüğümde Cousins hakkındaki şüphelerim artıyor. Oyununa, özellikle hücum yönünde ekstra bir şeyler katamaması durumunda beklenen yerlere gelememesi muhtemel.

Dış görünüşüne bakınca pek inandırıcı gelmeyebilir ancak henüz 20 yaşında olan Cousins, uzunların geç olgunlaştığı düşüncesiyle birlikte şu an ham olduğu göz önüne alındığında ilk 5 sıradan seçilebilir. Üniversitedeki ilk ve muhtemelen tek senesinde oynadığı maçların yarısında double-double yapmayı başardı ve SEC’in en iyi çaylağı seçildi. Yalnızca 23 dakika ortalamayla yaptığı 15 sayı- 9 ribaundluk istatistik ise ayrıca alkışı hak etse de ben kendisinin iki tarafı keskin bıçak olduğunu düşünüyorum. Pota altındaki etkinliği, pivot oyununu müthiş oynayabilmesi ve hücum potansiyeli ile Al Jefferson'a benziyor. Otoritelerin benzetmesi ise; Derrick Coleman ve Eddy Curry (Allah korusun).

6 FARKLI FIKIR:

r7bertpires dedi ki...

"orta mesafe şutu olmadığı için de potadan uzaklaştıkça verimi düşüyor. Çabuk ayaklara sahip değil ve bu durum onun ikili oyun oynayabilmesini engelliyor."

bu yorumu neye göre yaptın acaba? eğer bunlar doğruysa draftexpress gibi bu işin en iyisi olan bir sitedeki bilgiler yanlış. orta mesafeyi geçtim 3 sayı tehditi bile olduğu yazıyor draftexpress'te.

STRENGTHS:
- Mid-range game
- Pick and roll play
- 3-point range

http://www.draftexpress.com/profile/DeMarcus-Cousins-1318/

Adsız dedi ki...

3 maçta izledim bence de orta ve üstü mesafeden şutu yok. yine dediğin gibi pota altı oyunlarında gayet başarılı bir uzun. benim izlediğim maçlarda gözlemlediğim ve sana katılmadığım tek nokta ise saha içi davranışları noktasında. özellikle 1-2 tane çok sert faule maruz kalmasına rağmen kesinlikle ne rakiple ne de hakemle muhattap olmadan olayı kapattı ki çoğu oyuncu benzer durumda rakibe tepki gösterirdi. hatta bir tanesinde kafasına vurdular, takım arkadaşları rakibin üstüne yürüyecekken, cousins olayın hemen dışına çıktı. yine bir pozisyonda hocası çok sinirlenmiş, hakeme itiraz ederken, onu sakinleştiren de cousins'di. bilmiyorum belki de benim izlediğim maçlarda böyle davranmış, diğer maçlarda olay çıkartmıştır.

r7bertpires dedi ki...

http://www.bulletsforever.com/2010/3/22/1383109/2010-nba-draft-prospect-profile

Absürd dedi ki...

Bence hiçbir uzun nba'e adım attığından itibaren bir yer tutamaz en az 3 yıl gerektirir bence, dwight bile 2 sene kenarda oturdu, nba'in fizik sertliğine alışmak çok zor.

ESKENES dedi ki...

@r7bertpires Bu yorumları izlediğim maçlara göre yapıyorum ben, yalnızca oyuncuların kime benzetildiğini bazı sitelere bakarak söylüyorum. 38 maçta sadece 6 üçlük denemiş ve 1'ini sokabilmiş Cousins. Yani şut tehdidi olduğunu söylemek fazla iyimserlik olur.

10ur dedi ki...

hadi senin al jefferson benzetmen neysede bu adamın derrick coleman ve eddy currye benzetilmesi çok absürd kaçmış bana hep süoermanin ilk yıllarını hatırlatıyor. kas ve vücut yapısı ilede dwight howard gibi biri olması çok muhtemel