BIY AD

17 Mayıs 2010 Pazartesi

2010 Draft Değerlendirmeleri: Wesley Johnson (Syracuse, SF, 6-7)

Diğer değerlendirmeler: John Wall, Evan Turner, DeMarcus Cousins.

Öncelikle bu oyuncuyu çok sempatik bulduğumdan dolayı, yorumlarımın biraz taraflı olabileceğini baştan söyleyeyim. Üniversite yaşantısına 2006 yılında Iowa State ile başlayan ve burada son derece parlak bir çaylak sezonu geçirerek dikkatleri üzerine çeken Wes Johnson, ikinci senesinin sonunda Syracuse Orange’a transfer oldu, ancak transfer kuralları gereği bir seneyi redshirt olarak geçirmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz sene kolej liginde Evan Turner ile beraber beni en çok etkileyen oyuncuydu. Bu sezon junior yılını geçiren Johnson, drafte katılacak oyuncular arasında en yaşlılardan. Dikkat çekici özellikleri, bileğinin düzgün olması, blok ve top çalma önsezisinin kuvvetli olması ve müthiş bir sıçrama yeteneğine sahip olması. Önümüzdeki yıllarda smaç yarışmalarında görmemiz sürpriz olmaz. Kolejde atletik özelliklerini skor üretme konusunda fazlasıyla kullanma fırsatı buldu, bunu NBA’de de başarabilirse seyir zevki yüksek bir genç daha lige geliyor demektir. İlk adımı oldukça hızlı olsa da, hücumda sık kullandığı bir silahı değil. Topsuz alanda oyunun çok içinde (özellikle katlarıyla). Saha görüşü iyi olan bir guardın yanında skor gücünün normalden çok daha fazla artacağını düşünüyorum. Evan Turner ile birlikte lige en hazır oyuncu olduğunu da ekleyim. Ayrıca yaşının verdiği olgunluk ve tecrübe sayesinde, bir de doğru takıma seçilirse yılın çaylağı ödülü için adı geçen isimlerden biri olabilir. Tabi bunların şimdiden kestirilmesi çok zor, hatta imkansız ama ben yine de küçük bir tahmin yapayım istedim.

Birebirde adam eksiltme özelliğinin çok iyi olmaması ve buna bağlı olarak kendi şutunu yaratmakta zorlanması en büyük sıkıntısı, Allah muhafaza günün birinde yolu Mike Brown’ın takımına düşerse yandı ki ne yandı. Geçtiğimiz sezonu 16 sayı- 8 ribaund ortalamalarıyla tamamladı ve Big East'te yılın oyuncusu seçildi. Benzetildiği isim Shawn Marion, ama fiziği ve atletizmi Matrix’ten daha iyi. Sima olarak ise, bana fazlasıyla Arenas’ı anımsatıyor.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Temiz yüzlü bir çocuk. Umarım muvaffak olur.

liquefied dedi ki...

Ben Nets'in yerinde olsam, draft'ten Favors/Cousins yerine Wesley Johnson'ı alırdım.