BIY AD

18 Mayıs 2010 Salı

2010 Draft'ının Sıralaması Belli Oluyor

Bu geceki Celtics - Magic maçından önce ufak bir heyecan yaşayacağız: 2010 Draft'ının kuraları çekiliyor saat 03:00'da ve NBA TV'den yayınlanacak. Bilmeyenlere kısaca anlatayım: Playofflar'a kalamayan 14 takımın, draft'taki ilk 14 seçimi hangi sırayla paylaşacakları belirleniyor. 1000 adet top belli bir oranla dağıtılıyor takımlara, sezon boyunca en az galibiyeti alan takıma en fazla top hakkı verilerek draft'ta üst sıralarda seçmesi için bir şans tanınıyor. NBA'in seneler boyu dengede kalmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri bu. Ancak şans faktörünü de işin içinde tutarak heyecanı öldürmüyorlar. Örneğin playofflar'a kalan ve iddialı bir takım olan Jazz bu gece %8 ihtimalle NBA draft'ında ilk 3'te seçme hakkını elde edecek. Çünkü Knicks'in draft hakkına sahipler. Çok ama çok önemli bir şans eğer gerçekleşirse. Jazz taraftarının içinde az da olsa bir umut var. Bu gerçekleşmese bile 22. sıra yerine 9. sıradan bir oyuncu seçecekler. Bu da oldukça büyük bir avantaj, Isiah Thomas ile Robert Sarver sağolsun...

14. sıradan başlayarak yarım saat içinde açıklanacak tek tek sıralama. Bu arada ilginç bir şekilde kapalı kapılar ardında, her takımın bir temsilcisinin gözetiminde yapılıyor kura çekimi. Hatta bir arkadaşım Lakers Gasol'ü aldığında "Bu kadarı da olamaz, kesin draft'ta 1. sırayı onlara garanti ettiler" diye bir komplo teorisi üretmişti ancak tabii bu gerçekleşmemişti ve Grizzlies 5. olmuştu =)

Umarım Nets kazanır bütün sezon müthiş bir mücadele(!) sergileyerek 1 numara olmayı ve Turner ile Wall arasında seçim yapmayı hakettiler.

2 FARKLI FIKIR:

salmiakgeist dedi ki...

rockets in Yao Ming i seçtikleri draft gibi 5 top hakkı var. şans yine güler mi acaba:)

calvin dedi ki...

netse yazık oldu o kadar diyim.
kingsin de 3. sırayı korumasını isterdim. turnerla wall wizardsla sixersda artık muhtemelen.