BIY AD

20 Mayıs 2010 Perşembe

Bala Bak Sen!

İlk maçtan sonra Odom'un 19-19'u için "şanslıydı" demişti Amare. Ancak bu sabaha karşı Odom yine şanslıydı. 17 sayı 11 ribaund ile maçın x-faktörü oldu. Bynum'ın yokluğunda, çabuk Suns oyuncularına karşı beklediğim gibi ilaç oldu resmen. Bir de süper yıldız Amare'ye bakıyoruz, balı geçtim en ufak bir çaba bile göremiyorum. İnsan bir savunma yapar, ribaund mücadelesinde box-out eder rakibini, savaşır. Dudley'in Kobe'yi durdurmak için kendini yediğini, Frye‘ ın o fiziğiyle Gasol karşısındaki çabasını, 38'lik Grant Hill’in yardım savunmasını gördükten sonra nasıl bu kadar duyarsız kalabiliyor anlamak mümkün değil. Şu iki maç boyunca tuttuğu adamların penetrelerine eskortluk ettiği pozisyonların sayısını ben saymaktan bıktım. Eşleştiği Odom'la kıyaslıyorum. Boyun mu kısa, ayakların mı yavaş, gücün mü yetmiyor. El insaf be adam bir tane de olumlu hareketin olsun savunmada.

Bakmayın Lakers serisinde 20.5 sayı ortalamasıyla oynadığına maçtan o kadar kopuk ki, oyunda olduğunu bile unutuyor insan bazen. Ara sıra mental açıdan oyuna dönüp, sadece hücumda toparlanması da yetmiyor haliyle takımına. Playofflar'da 6'ya kadar düşen ribaund ortalaması Lakers serisinde 4'e geriledi. Gerçekten komik rakamlar bunlar Amare için. Bilmiyorum ilerleyen maçlarda yükselecek mi performansı ama şu an için takımına nerdeyse hiçbir katkısı yok kendisinin, hatta zarar veriyor desem yeridir.

Bir de yaptığı açıklamalara bakıyorum. İnsan biraz utanır, biraz çekinir konuşurken. Ben takımımın yararına ne yaptım diye sorar millete atıp tutmadan önce...

Hatta olayın anlam ve önemini belirten bir sözle bitiriyorum yazıyı, bir Amerikalı NBA yorumcusu yazmış: "Adam Morrison dakika almak için kulis çalışmalarına başlamış. Amare ile 1'e 1 kalmakmış amacı. 30 sayı bile üretebilir..."

Not: Yazının ana fikri ve önemli bir bölümü Can'a aittir, ben tamamladım.

5 FARKLI FIKIR:

KskHyTr dedi ki...

Adam şanssız beyler napsın:))
Bu onun şuçu değilki ona kamyon dolusu para veren takımların sorunu... nash siz bir takımda çift haneli sayı ortalaması bile tutturamaz savunması zaten sıfır ama numarasız gözlükler şahane:)

ceranve dedi ki...

dwight howard la mikser de karıştırmak lazım bunları yoksa ikisi de yüzük alamayacak gibi duruyor takımlarının yıldızları olarak

siriusjames dedi ki...

Amare beni bile savunamaz yok böyle bi şey. Kobe yandan top çıkarırken gasol'e go go go diye bağırıyor ona bile uyanamıyor adam.

Serhat Ugur dedi ki...

Zaten Lebron'la birlikte şampiyonluğa oynardık demişti Portland serisinden sonra. Anlamaya çalışmak abesle iştigal olur.

Adsız dedi ki...

http://www.flickr.com/photos/39453023@N00/4618206991/


anca madator olurdu zaten kendisinden...