BIY AD

2 Haziran 2010 Çarşamba

Grizzlies'in IQ Arayışı

Draft hazırlıkları sürerken, görüştükleri oyunculara oyun alanı ile ilgili sorular soruyorlamış. Örneğin çemberin altındaki yarım dairenin ne olduğunu... Daha da ileri gidip şu tarz konulara da giriyorlarmış: "3 sayı öndeyiz, 8 saniye var, top rakipte. Faul yapmalı mıyız? Yapmamalı mıyız? Yapmalıysak niye yapmalıyız?"

Tabii takımın yıldızı olarak görülen Rudy Gay'in basketbolun Einstein'ı(!) olduğunu ve yedek guard Marcus Williams'ın da yetersiz kaldığını düşündüğümüz zaman son derece yerinde bir karar gibi duruyor basketbol IQ'su arayışı. Ayrıca her ne kadar geçtiğimiz sezon herkesi şaşırtsa da Zach Randolph'un geçmişinin parlak olmadığını hatta resmen bir kara delik olduğunu unutmamalıyız.

Bu şartlar altında oyun zekası üst düzey bir oyuncu Grizzlies'in kesinlikle işine yarayacaktır. Ama tabii bir çaylağın saha çizgilerinin ne olduğunu bilmesi Grizzlies'e ne katar tartışılır. Neyse ki sadece gelecek çaylağa kalmış değiller bu konuda. Ellerinde basketbol zekası üst düzey olan Gasol ile Mayo var. Ah bir de Gasol'u 2 süt, 1 ekmek karşılığında takas eden Chris Wallace'a da biraz IQ transferi yapsalar, o zaman ilginç bir takım olabilirler. Ama ben Gay'e maksimum kontrat vermesini bekliyorum Chris Wallace'ın. Ona bu yakışır.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyek yer