BIY AD

1 Aralık 2010 Çarşamba

LeBron vs Spoelstra (ve Riley)


Link

Yüksek lisanstaki ödevler, projeler ve sınavlar üst üste gelince birkaç gündür siteye bakamadım bile. Sadece arada maçları izleyebildim bir kaç tane. Heat-Mavs maçını izlerken birşey dikkatimi çekti, LeBron parkedeyken ve özellikle de kenardayken, çok umursamaz bir havadaydı. Hatta Spoelstra'ya neredeyse hiç saygı duymadığını düşünmüştüm. League Pass'te mola alındığı anda maç değiştirdiğim için arada kaçırmıştım bu enstantaneyi.

Her ne kadar Spoelstra ile LeBron durumu inkar etseler de, bence ve pek çok kişiye göre LeBron bilerek omuzu koyuyor koçuna. Ayrıca Adrian Wojnarowski kaynaklı çıkan dedikodulara göre (kendisi baya bir anti-LeBron'cudur) LeBron, her dediğine "Evet" demeyen koçundan memnun değilmiş. Bu doğru veya değil demek tamamen Wojnarowski'ye olan güveniniz ile alakalı bir durum. Ben açıkçası NBA'in en iyi duyumcusu olduğunu düşünüyorum kendisinin ama konu LeBron olunca biraz kendinden de birşeyler katıyor olabilir, zira Amerikan medyasında Woj kadar LeBron'u yerden yere vuran pek kişi yok. Ama ne olursa olsun, Woj'un yaptığı bu haber, LeBron'un Mavs maçında gözlemlediğim vücut dilini ve koçuna karşı yaptığı hareketine açıklık getiriyor bence.

Konu şu, LeBron kendisine iltimas geçilmediği için mi koçuna karşı tepkili, yoksa takımın başında henüz 40 yaşında, tecrübesi sınırlı, kendini yeterince kanıtlamamış bir koç olması mı problem? İlki zaten LeBron'un kendini beğenmişliği ve egosuna bağlı birşey, yanlış olduğu tartışılmaz bile. İkinci opsiyon ise yine yanlış olsa da en azından daha kabul edilebilir bir sorun. Takımın yıldızı (bu sezon izlediğim Miami maçlarında LeBron'du genellikle) koçtan memnun olmama hakkına sahiptir ama bu, onun terbiye ve saygı sınırlarını aşması için asla yeterli bir sebep değildir. Böyle iki opsiyon halinde yazıyorum çünkü, LeBron'un neden koçuna böyle bir tepki verdiğine dair Amerika'dan binlerce kilometre ötede yaşayan kendimi geçtim, Wojnarowski bile %100 emin olmayabilir.

Kısacası orta çaplı bir kriz var Heat'de. Spoelstra henüz (özellikle hücumda) takımın kimyasını oturtabilmiş değil. LeBron genellikle oyun kurarken, Wade'in topsuz oyunda çok zorlandığını görüyoruz. Hatta zaman zaman maçtan kopup, tekrar maçın içine girebilmek için gereksiz pozisyonları zorladığı oluyor Wade'in. Diğer türlü baktığımızda topu Wade'e teslim etseniz, LeBron'un Wade'den daha çok sıkıntı çekeceğini düşünüyorum şahsen. Ayrıca Wade'in, oyun kurmak konusunda LeBron'un 1-2 adım gerisinde olduğu gerçeğini de es geçmemeliyiz. Medyada çoğunluk Spoelstra'ya destek çıksa da, ben gidişatın düzelmemesi halinde All-Star civarından sonra Godfather Riley'nin takımı devralmasını bekleyenlerdenim. Bunun nedenleri, hem yıldızları çok daha iyi idare edebilecek bir yapısı ve tecrübesi olması, hem de taktisyen olarak onu Spoelstra'nın önünde görmem. Yani daha doğrusu "Doğrusu Riley'nin gelmesidir" demiyorum, gönlümden geçen o sadece. Örneğin şampiyonluğa oynayan bir takımın koçunun geçen sene playofflar'dan ders almaması ve aynı hatayı tekrarlamasını kabul edemediğimi söylemeliyim. Pierce'a karşı takımının faul hakkı varken kullanmayan genç koç, playofflar'da mağlubiyetin sorumlusu olmuştu. Aynı senaryoya bir hafta kadar önce Grizzlies'e karşı da şahit olduk, Rudy Gay maçı kazandıran basketi atarken...

Bu arada omuz olayın üstünden 3 gün geçtiği için zaten çoğunuz izlemişinizdir ama, bilmeyenler için bir de LeBron'un iki sene önce Mike Brown'a attığı omuz var. Onun da videosu aşağıda, ancak bana sorarsanız bu, geçen günküne kıyasladığımız zaman daha bir kaza gibiydi.


Link

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Çirkef

Deniz dedi ki...

mike'a attığı omuz sonrası zaten dönüp "ne vuruyon" tribine giriyor, o omuzun bilerek atıldığı aşikar ama spo'ya attığı omuz kaza olsa bile insan döner bir tepki verir. hiçbir şey olmamış gibi gitmesi koçuna duymadığı saygının göstergesi. ben riley'e omuz vurup hiçbir şey olmamış gibi yürüyebileceğini düşünemiyorum. çıkartır vurur valla :D