BIY AD

30 Kasım 2010 Salı

Sakatlık Raporları

Chicago Bulls'tan nihayet müjdeli haber geldi ve Carlos Boozer'ın takımla antremanlara başladığı açıklandı. 80 milyon dolarlık kontratın üstüne evde çantasına takılıp elinin üstüne düşen Boozer burada oluşan kırık yüzünden 2 aydır basketbol oynayamıyordu. Nihayet Bulls taraftarı eksik olan son parçanın da monte edilmesiyle takımlarını birkaç maç içinde tam kadro izleyebilecekler. Uyum sağlanıp, sistem oturtulursa Doğu'nun favorilerinden olur gibi geliyor bana Bulls. Boozer-Noah kadar birbirini tamamlayan 2 uzun tanımıyorum. E Deng malum artık kalitesini ortaya koymuş bir oyuncu, bir tarafta da Rose gibi ligde eşi benzeri bulunmaz bir lider var. Şampiyonluk neden olmasın ?

Boozer dışında yine uzun süredir parkeye adım atmamış Portland uzunu Joel Przybilla da takıma dönüyor. Hatırlayacağınız üzere o da Boozer'a benzer bir şekilde evde banyo yaparken henüz yeni iyileşmiş dizinin üstüne düşmüş, aylarca süren bir tedavi görmek zorunda kalmıştı. Bu dönüşle beraber Oden'in gidişiyle zayıflayan Blazers uzun rotasyonu da bir nebze olsun rahatlayacaktır.

Ayrıca artık sakatlık kelimesini yanında görmeye alıştığımız Lakers pivotu Andrew Bynum'ın tedavisi de bir süre uzamış. Oyuncunun çoktan dönüş yapması beklenirken en erken Aralık ortalarında sahada olması tartışılmaya başlandı bile.

Yine şanssızlık kurbanı olan bir diğer oyuncu Delonte West ise kırdığı bileğinden başarılı bir ameliyat geçirmiş. Oyuncunun en az 1 ay basketboldan uzak kalması bekleniyor. Cezası yeni bitmiş, yeni yeni alışıyordu takımına, uyumu için çok çok kötü oldu bence. Hele ki sıkıntılı bir adam olduğunu düşünürsek geri dönüşü pek hayırlı olmayabilir.

Bunlar dışında Rockets'ın şu anki durumundan kurtulması için çok kritik olan iki isim Yao ve Brooks'un da yakın zamanda dönmesi bekleniyor. Yao'nun 1-2 hafta içinde geri gideceğini varsayarsak, Brooks'un sağlıklı dönmesi onlar adına hayati önem taşıyor. Oyuncu büyük ihtimalle bu hafta sahada olacak.

6 FARKLI FIKIR:

Cem dedi ki...

Şampiyonluk neden olmasın: Kobe başgan, Gasol reyis ve Lakers :P

Adsız dedi ki...

Boozer'in donusu sanirim Omer'in surelerini etkiler, mac basina 10, 15 dakika almasi bile iyi gibi geliyor

Adsız dedi ki...

Mehmet Okur ne zaman dönecek ?

Adsız dedi ki...

boozer'ın donusu Rose'un istatistiklerini ne sekilde etkiler hocam? Fantazi nba de ona gore pozisyon alalm :) pts ve ribound duser asist yukselir gibime geliyor, katılıyor musun?

rockets_fan dedi ki...

Rose gun gectikce, pasdan daha cok sut ve dribling'e yoneliyor, kisisel oyuna daha fazla odaklaniyor, bu nedenlerle Boozer veya Noah-bu ikisinin Rose'un oyununu etkileyecegini sanmiyorum, ki Rose Noah'i daha iyi tanimasina ragmen, ona bile cok asist yapma tarzinda oynamiyor son zamanlarda

LexLuthor dedi ki...

"Yao'nun 1-2 hafta içinde geri gideceğini varsayarsak"

hehe daha gelmeden bile gidebilir hatta :)