BIY AD

30 Kasım 2010 Salı

Ve Hidayet Benchte

Phoenix Suns'ta beklenen gelişme yaşandı ve koç Alvin Gentry kötü gidişatına dur diyemeyen Hidayet'in ilk 5'teki yerini Hakim Warrick'e verdi. Hidayet genel anlamda zaten kötü oynuyordu ancak takımının 116 sayı attığı Clippers maçında 0 sayı kaydetmesi bardağı taşırmış olsa gerek. Zaten benchten gelerek Nash'e Amare'nin eksikliği hissettirmeyen, zaman zaman bir Nash-Amare klasiği haline gelmiş pick-and-roll oyununu bile başarıyla gerçekleştiren Warrick takım için çok daha faydalı bir oyun ortaya koyuyordu.

Sene başından beri süren tartışmalar da böylece son bulmuş oldu. Sezonun ilk gününden beri iddia ettiğim tek bir şey vardı. O da Hidayet'in kendini kanıtlaması gerektiğiydi. Kimi kitleler Hidayet'in zaten klasını ortaya koymuş bir oyuncu olduğu konusunda direttiler ancak geçen sezonun tüm o iyi itibarı sildiğini hesaba katmadılar. Milli oyuncumuz da kendini tekrar kanıtlama hamlesinde başarısız olunca kaçınılmaz sonuç gerçekleşti. Bu saatten sonra Hidayet'in ortaya gerçekten ekstra bir şey koyması lazım aksi takdirde sürekli olarak 20-25 arası sayılar kaydeden Warrick ilk 5'teki yerini asla kaybetmeyecektir.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Warrick Haberde abartıldığı gibi sürekli 20-25 arası sayılar kaydeden bir oyuncu değil ama istatistiklerinin hedodan daha iyi olduğu kesin. maç maşına 25 dakika süre alıp ortalama 13 sayı atmış yaklaşık 5 ribaunt almış hedo ise 10 sayıda kalmış yaklaşık 4 ribaunt almış.Ben hidonun defansının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama istatistiklerin bu saatden sonra düzeleceğini düşünmüyorum. Nba sonrası Gelip avrupadada oynasa artık yıldız oyuncu olamaz. Benim anlamadığım Orlandodaki oyun bir tesadüfmüydü (sonuçda hep boşda kalan 3. 4. derecede savunulan bir oyuncuydu howarda yapılan 2 li savunmalar çok alan boş alan yaratıyordu). Yada kontratı alıpda yaw oynasamda aynı para oynamasamda aynı para antreman yapıpda nolacak bide kendimi sakatlıyacam diyen bir mental yapısımı var.

Adakin Skywalker

Adsız dedi ki...

Hidayet şu 1-1,5 sene içinde çok yavaşladı gibi geliyor bana. Sanki dizinden üst üste ameliyat olmuş da atletik özelliklerini yitirmiş gibi.

Adsız dedi ki...

Clippers hariç kaç maçtır iyi oynuyordu ki Clippers maçındaki performansı da geçen maçta geçirdiği küçük sakatlığa bağlanabilir. 4. numarada rahat oynayamadığı için benche geçti hem takım hem de kendisinin iyiliğe oldu bence.

Adsız dedi ki...

Orlando'daki performansının tesadüf olmasına imkan yok.Hatırlayın finalde koskoca Lakers'a tek başına kafa tutmuştu.Orlando'nun Kobe'si gibi sorumluluk alıp tek başına korkusuzca içeri 2-3 kişinin üzerine drive edip kritik sayılar buluyordu.

Kesinlikle tesadüf olamaz.Ama eski günleri mumla arıyoruz.