BIY AD

4 Aralık 2010 Cumartesi

Enes İçin Ümit Işığı

Enes'in NCAA'de oynamasının yasaklandığını artık bilmeyen yoktur herhalde. O haberi verdiğimde, Kentucky'nin itirazda bulunacağını ancak bugüne kadar profesyonel sayılan bir oyuncu hakkında verilen kararın değişmediğini yazmıştım. Kentucky Üniversitesi, şimdi itiraz etmekten vazgeçip onun yerine yeni belgeler sunup Enes dosyasının baştan incelenmesini isteyecek.

İtiraz edilmemesinin sebebi, itiraz kuruluna gidildiğinde okulun yeni belge sunma şansının olmaması. Bu konuda Calipari ve Kentucky'nin gözünü açan kişi Cam Newton isimli Amerikan futbolu oyuncusu. Onun da benzer bir şekilde NCAA'de oynaması yasaklanmış ancak yapılan itirazda Newton'ın babasının ondan habersiz para almayı kabul ettiği ve oyuncunun haberinin olmadığı bildirildi NCAA'e. Yeniden inceleme yapan NCAA, bu sefer Newton'ın kolej liginde oynaması için herhangi bir engel olmadığı yönünde bir karar aldı. Kentucky de şimdi Enes için aynı bu yolu kullanacak. Muhtemelen Enes'in cebine koyulmuş olarak gözüken paranın bir kısmından Enes'in haberinin olmadığını iddia edecek ve bunu açıklayan belgeler sunacaklardır. İşte o zaman Enes için de olumlu bir karar çıkabilir.

Görelim artık Calipari'nin şu lobisini ve işleri kotarma yeteneğini değil mi? Enes oynasın yeter...

13 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Fenerbahçe GERÇEK olan belgeleri yolladığı için sahtekar, düzenbaz ilan edildi. Fakat bu yapılanlara bir şey diyen çıkmayacak muhtemelen. Ne güzel değil mi? Oynar inşallah süper oyuncumuz da onunla GURUR duyarız!

Adsız dedi ki...

bu sefer işi bağlarlar artık.

...S.f.R... dedi ki...

“Ben sporcunun zeki,çevik ve aynı zamanda AHLAKLISINI severim.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Adsız dedi ki...

eheh çok zevkli herkes gaz

motörkafa dedi ki...

bu iş halledilsin bari de, iki taraf ta mutlu olsun.fenerbahçe bugüne kadar çektirdiklerini yanına kar saysın ve mutlu olsun.enes zaten bu engel kalkınca mutlu olacak.sonra çalsın davullar ve zurnalar.(bende böyle adamım, olsun lan)

Bitcoin Türk dedi ki...

Adam hem parasını kazanıyor hem geliyor NCAA'de oynamak istiyor, bu iş böyle olmaz. Enes umarım NCAA'de oynayamaz. Kural belli, sırf Türk diye adam kayırılmasını isteyecek değiliz.

Cemal dedi ki...

Admin öyle bir yazmış ki aman ne güzel tadında olmuş. Enes düpedüz yalan söyleyecek aldığı paraları babası kendisinden habersiz aldı diyecek biz de aman ne güzel enes oynayacak diyeceğiz. Vay anasını be demekki doğru belgeleri istenildiğinde mahkemeye sunmak suç yalan söyleyip ki babası da şahitlik edecek yalancı şahitlik yeni umut ışığı olacak . Ne güzel dünya Free enes yuppiiii

Cemal dedi ki...

Fenerbahçenin enese çektirdiği hiçbir şey yok . Enes para aldığı için ncaalerde oynamasının yasak olduğunu zaten biliyordu . Bu kuralı fenerbahçe icat ettirmedi. Zaten vardı . Senin bonservis verdiğin yetişdirdiğin oyuncun eğitim yalanıyla abdye gidecek. Kurallar gereği oynayamayacak ve bundan sen sorumlu olacaksın . Gözlükleri çıkaralım lütfen ekmeğini yediği klübü yüzüstü bırakmış yalan söylemiş bir oyuncuya karşı klübün de söyleyecek bir sözü olsun dimi ama . Enes için yeni umut ışığı da bir yalan daha söylemekmiş. 18 yaşında yüzü kızarmadan yalan söylemeyi öğrendiğne göre artık sırtı yere gelmez enesin .Profesör babası da yalancı şahitlik edecek :)

Adsız dedi ki...

@ Cemal

Üzerindeki fenerbahçe formasını çıkar bir de öyle düşün lütfen. Ayrıca aziz yıldırım gibi bir başkanı olan klüp kusura bakmasın da kimseye ahlak dersi veremez. İşine gelmeyince doğruları yaptık sığınmacılığına girmesin aziz efendi.

Adsız dedi ki...

Tabi dünyaya damga vurma ihtimali olan bir yeteneğe hiç bir iltimas göstermeyelim, vurun kahpeye diyelim değil mi? Pes doğrusu!

Bu bahsettiğimiz Enes, uzun kıtlığı yaşayan günümüz dünya basketbolunda bulunmayan hint kumaşı. Dünya çapında yaşıtları ve kendinden bir miktar büyükleri arasında yeteneklerinin yarısına ulaşan yok. İzin verin de böyle birini heba etmeyelim, kazanmaya çalışalım. Dünyanın neresinde olursa olsun eşi benzeri olmayan şeylere farklı bir önem,değer verilir.Evet bunun adı bazen kayırma da olur...Haa demiyoruz ki Enes'e adam öldürmek serbest olsun.

En iyi nasıl yetiştirebiliriz, geliştirebiliriz ona bakalım biraz. İnsanın böylesi bir potansiyelin Türkiye'den çıktığı için gurur duyması gerekirken köstek olmasına anlama veremiyorum.

Ama yook! Vatandaşını dövecen, yabancıyı övecen. Türk'ün bu aşağılık kompleksi ve ezikliği kolay kolay ortadan kalkmaz. Benim sporsever vatandaşlarımın ve tabelacı medyamın olaya bakış açısı bu genişlikte olabilir ancak.

Adsız dedi ki...

bırakalım ciğerlerim bu işleri. o adam türk değil de aborjin olsa da aynı şekilde davranmalısınız. adam yasal olmayan bir şekilde ncaa ' de oynamaya çalıştı. ve oynayamadı. yapılan her çakallığı övücek kadar makyevelist mi oldunuz? hayır bi de o kadar dramatize edilmiş ki, sanki enes'in basketbol kariyeri bitmiş. çok mu kendini göstermek istiyor, gitsin d-league ' e. hadi menejerler kolpa, ailesi de mi engel olmadı bu çocuğa? bırakın şu fener düşmanlığını iki saniye de gerçeklerle yüzleşin. olay " türkiyenin süper gücü , dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu enes kanter gelmek üzereydi ama fenerbahçe onu engelledi !!!!11 " değil . nası enes konusunda aşmış bir şekilde empati yapabiliyorsanız, fenerbahçe açısından da yapın. o kadar yetiştirip, tam verim almak istediği zaman eğitim bahanesiyle apar topar kaçırılan bir yıldız adayı varsa ortada, burada mağdur fenerbahçe'dir. fenerbahçe düşündüğünüz ya da kompleks yaptığınız kadar kindar olsa, şu an doğuş balbay da aynı durumda olurdu. ama sizde nerde o analitik düşünme kabiliyeti. youtube yorumları terksiniz ciğerlerim..

Adsız dedi ki...

eheh çok zevkli herkes gaz

Adsız dedi ki...

Bunları diyosunuz sonra Kevin Garnett çirkeflik yapınca KG eskiden de yapıyodu ne var bunda diyosunuz. :D

Türk'e gelince dürüst olsaydı, elin gavuru her haltı yiyo çıt yok.