BIY AD

3 Aralık 2010 Cuma

LeBron Cleveland'ı Susturdu


NBA tarihine geçecek bir maç olabilirdi... NBA ilk defa toplu bir protestoya hazırlanıyordu ve protestonun boyutları gerçekten büyüktü. T-shirt'ler, pankartlar, yuhalamalar... Hatta biraz da işin tadını çıkararak Delonte West tezahuratı bile yapıldı. -LeBron'un annesiyle birlikte olduğu dedikoduları çıkmıştı- Pankartları ve tezahuratları da bir gözden geçirelim:

-Akron Hates You Too: Akron yani doğduğun kasaba da senden nefret ediyor.
-Remember Game 5: Boston karşısında oynanan Doğu finali 5. maçından bahsediyorlar. LeBron sadece 3 saha içi isabeti bularak 15 sayıda kalmıştı.
-Bieber>LeBron: Justin Bieber'dan bahsediyor.
-We should have drafted Darko: Bu pankartların en iyisi. Darko Milicic'i draft etseydik daha iyi demişler.
Lyin' King: Aslan kralı yalancı kral olarak değiştirmişler.


Bunun dışında maç boyunca yapılacak tezahuratlar da daha önceden belirlenmişti. Ona da şuradan ulaşabilirsiniz. Her şey kusursuz gözüküyordu. Ancak LeBron sahaya rahat çıkmıştı, mutlaka gerginliği vardır ancak maça çok iyi başladı ve baskının artmasına hiç izin vermedi. Son çeyrekte hiç oyuna girmediği maçta 38 sayı 5 ribaund 8 asist ile oynadı ve maçın yıldızı oldu.


LeBron özelinden çıkıp biraz da maç değerlendirmesi yapmamız gerekirse rahatlıkla söyleyebilirim ki Cleveland oyun zekası NBA'deki en düşük takımlardan biri. Bi' tane de oyun zekası yüksek oyuncuları yok. Bu da onların hücumunu çok etkiliyor. Aslında Doğu standartlarında kötü bir takım değiller ancak Mo Williams ve Gibson takımı organize edebilecek oyuncular değiller. Mo Williams daha ilk iki pozisyonda bunu hatırlattı bizlere zaten. Biraz daha oyun zekası yüksek bir guardla Miami'yi çok daha fazla zorlayabilirdi. Miami'nin pota altı zaafını düşünürsek JJ Hickson'da maça iyi başlamışken kesinlikle kullanılmalıydı. Ancak Cleveland bir süre sonra üçlüklere yönelmeye başladı. Pota altını unutmuşlardı sanki. Miami'de de üç yıldız da -eğer kaçırmadıysam ilk defa- aynı anda iyi performans gösterdi özellikle ilk yarıda. Devre bittiğinde 3ü de çift hanelere çıkmıştı bile ve devrede maç bitmişti. Ne protesto beklenildiği gibi oldu ne de maç. NBA tarihine geçmesi beklenen maç ise maç başındaki yuhalamalar ve güzel pankartlarla kaldı.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

lebronun nasıl özürlülerle şampiyonluk mücadelesi verdiğini de görmüş olduk...taraftar falan o kadar inanmış biraz kafa kafaya maç bekliyoduk o da olmadı...

fdlmania dedi ki...

Yalnız şu çöp kadroyla yaptıklarını farkettikten sonra Lebron'a olan saygım arttı.Adam büyük oyuncu beyler..

Doğuş dedi ki...

kötü oyuncular değil aslında bunlar.. mo williams playofflarda sinse de fena adam değil, guardlıktan pek çakmasa da. jamison zaten mağlum senelerce wizards'ı taşıdı. eh ilgauskas olsun, delonte west olsun, parker olsun hepsi şampiyonluk yolundaki takımlarda oynayabilecek isimler. zira west celtics'te, ilgauskas miami'de oynuyor. ama bu kadronun sorunu birbirlerini tamamlayamaması. jj hickson daha iyi bir guardın elinde o beklenen performansına ulaşıp mip'e aday olabilirdi mesela. ama mo williams, bobbie ikilisiyle olacak iş değil tabii.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

şu ortamda üç çeyrekte yaptığı istatistiğe bak.. gerçekten hayvan

Deniz dedi ki...

http://www.flickr.com/photos/42052189@N08/5230071660/

ben sağdaki ablanın pankartına bayıldım.

Adsız dedi ki...

lyng king pankartı çok yaratıcı olmus .çok güldüm