BIY AD

10 Şubat 2011 Perşembe

Dallas Onu Bekliyor

Rodrigue Beaubois... Bakınca telaffuzu zor, pek ön planda olmayan bir isim. Fransız doğumlu olan Beaubois'in yıldızı vatandaşı Pietrus'un sponsoru olduğu bir basketbol kampında parladı. Avrupa'da Erman Kunter'in ekibi Cholet Basket'te üç yılını geçiren genç guard 2009 draftında Oklahoma tarafından seçildi ve akabinde Dallas'a takas edildi. Geçtiğimiz sezon çaylak yılında 56 maça çıktı Beaubois ve maç başına 12 dakika süre bularak dikkat çeken bir isim oldu Dallas kadrosunda. Bir de Mart ayında Golden State'e karşı attığı 40 sayıyla dikkat çekince bu sezon için en çok merak edilen oyuncuların başında geliyordu.

Beaubois, Fransızlar için yeni Tony Parker olarak lanse ediliyordu ve iyi bir çaylak yılının ardından 2010 Dünya Şampiyonası için kendisinden beklentiler büyüktü. Ancak Fransız formasıyla Dünya Şampiyonasına hazırlanırken talihsiz bir sakatlık geçirdi ve sol ayağı kırıldı Beaubois'in. Ağustos başı gerçekleşen bu olayın ardından ilk gelen açıklamalarda 3 ay basketbol oynayamayacağı konuşuluyordu genç oyuncunun. Rehabilitasyon süreci hızlı gelişti ve kendi ağzından verdiği demeçlerde sezon başı takımda olacağını söylemişti Beaubois. Önümüzdeki hafta All-Star arası var ancak halen bu sezon maça çıkabilmiş değil Beaubois. Sakatlığı ve iyileşme süreci halen belirsizliğini korurken sevindirici bir haber geldi oyuncudan. Takımla beraber idmanlara başlayan genç oyuncu için koç Carlisle da bir-iki hafta içinde dönecek dedi. Muhtemelen All-Star arasından sonra onu basketbol formasıyla izleyebileceğiz.

Geçtiğimiz sezon Warriors'a attığı 40 sayı ve başarılı geçen çaylak yılının ardından merakla bekliyorduk onun gelişim sürecini ve sophmore sezonunu. Hızıyla dikkat çeken Beaubois çaylak yılında gösterdi ki delici driplingleri ile de çok can yakıyor. Bu sezon Dallas kadrosunda Kidd'i dinlendirebilecek isim olarak ön plana çıkan Beaubois'in gün geçtikçe parlayan oyunu ile bir diğer guard Barea için yaz aylarında takas dedikoduları bile çıkmıştı. Takımda şu seviyede ona güveniyor ve savunmasını geliştirdiği takdirde çok tehlikeli bir isim olacağı aşikar 22 yaşındaki oyuncunun. Çoğu Fransız isimde olduğu gibi atletik yapısı ön planda olsa da savunma konusunda Dallas gibi bir takımda bunun yetmeyeceği aşikar ve hedefi bir NBA takımında birinci guard olmaksa savunmasını geliştirmesi gerektiği ortada. Şu an için bile heyecan verici bir isim Dallas açısından. All-Star sonrası dönüşü ve formu nasıl olacak bilemiyorum ancak formunu bulup yeterli süreyi alabildiği takdirde play-off'larda önemli bir koz olacaktır Dallas adına.

0 FARKLI FIKIR: