BIY AD

9 Şubat 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 08.02.2011

Pacers 112 - Heat 117
Yeni koçuyla beraber dört maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Pacers'ın serisine Heat son verdi. Bir önceki Pacers maçında değinmiştim bu galibiyet serisinin göstermelik olabileceğini. Dün gece Heat karşısında iyi bir takım gördüm ancak savunma konusunda sıfır olan Heat'in karşısında Cleveland olsa da benim gözümde iyi olacaktı dün gece. Savunmayı dönem dönem yaptı Miami ki onlar da yetti en azından açılan farkları kapatmak ve öne geçebilmek içindi. Bir ara korktum koş-koş maçı izliyorum diye tempo fazlasıyla yüksekti herhangi bir Heat ve Pacers maçına göre. Heat'te formda isim James 41 sayı-13 ribaund-8 asist ile müthiş bir performansla takımını galibiyete taşırken bu maçın ekstra katkısı 16 sayıyla oynayan Chalmers'tan geldi. Pacers'ta Hibbert 20 sayı-10 ribaund ile double-double yaparak geceyi noktaladı. Pacers'ta dikkat çeken nokta artık kısaların takımı ünvanından sıyrılıyorlar yavaş yavaş. Hücumların çoğunu uzun üzerinden oynamaya çalıştılar ve bunda da çoğu zaman başarılı oldular. İyi yoldalar...

Sixers 117 - Hawks 83
Yaklaşık 3 hafta önce yine evinde farklı bir yenilgi alan Atlanta için bu tekrar yaşandı. Bu kez rakip son dönemin formda takımlarından play-off'u bu performansını devam ettirmesi dahilinde garantileyen Sixers oldu. Maça müthiş bir giriş yapan Sixers, Hawks'a karşı hiç bir çeyrek üstünlüğü kaptırmadı ve galibiyete rahat ulaştı. Horford'un yokluğunun takımı nasıl etkilediği de ortada ancak dün gece maçı izlerken dikkatimi çeken takım bu kadar kötü giderken Joe Johnson'un da buna seyirci kalması oldu. Belki geri dönüşün yapılamayacağı kadar fark vardı ancak ne olursa olsun bir play-off takımındasın ve bu tip maçlarda bu kadar rezil bir görüntü vermemek için ayrı bir hırsla oynarsın ne olursa olsun ama Joe Johnson sadece maçı izledi. Atlanta'da Smith 16 sayı-7 asist ile oynayarak takımının en iyisiydi. Sixers'ta galibiyeti getiren performanslar benchten gelen Williams'ın 20 sayısı ve Iguodala'nın 11 sayı-7 ribaund-8 asist ile sergilediği komple basketbol oldu.

Spurs 100 - Pistons 89
NBA lideri Spurs deplasmanda Pistons'u ikini yarıdaki performansıyla geçmesini bildi. Zamanında rekabet açısından önemli iki rakip olan Spurs ve Pistons'ın maçları her zaman ilgimi çekmiştir. Detroit'in play-off hedefi dolayısıyla son dönemde kendini toparlaması da maçın önemi benim için arttı. Dün zaman zaman göz atma fırsatı buldum. Detroit'te Stuckey dönüş yaparken, Hamilton'un oynamaması dikkat çekti. Pota altında Monroe 14 sayı-13 ribaund ile çok iyi bir performans sergiledi ancak Howard'ı unutan Orlando kısaları gibi ilk çeyreğin sonunda Detroit kısaları da onu unuttu. İlk çeyrek 10 sayı bularak oldukç etkili olmuştu zira ancak maçı 14 sayıyla tamamladı. Bynum'da 21 sayı buldu benchten gelerek ancak galibiyete yetmedi. Spurs cephesinde 19 sayı-7 asist ile oynayan Parker takımın en etkili ismi olurken pota altında Blair'de 18 sayı-12 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.

Grizzlies 105 - Thunder 101
Memphis'in play-off inadı tüm hızıyla sürüyor. Zorlu Thunder deplasmanından uatmada da olsa galibiyet çıkartabilmeleri önemli oldu onlar adına. Thunder'ı top kaybına zorlayan ve top kayıplarının getirdiği hızlı hücumlarla bolca skor üreten Memphis rakibinin silahını kendi lehine çevirerek önemli bir iş yapmış. Mayo'nun yokluğunda ilk beşe yerleşen Allen 27 sayısıyla sezonun en yüksek rakamına ulaşırken pota altında Zach 31 sayı-14 ribaund ile etkili oldu ve Thunder'a boyalı alan sayılarında da fazlasıyla üstünlük sağladılar. Durant 31 sayı-10 ribaund ile rutin performanslarından birine imza atsa da Westbrook'un yaptığı 8 top kaybı maçın kaybedilmesinin başlıca faktörlerinden oldu.

Clippers 85 - Magic 101
Dün gece izlenmesi gereken maçlardan biriydi Magic-Clippers karşılaşması. Hidayet'in oynamasının yanı sıra pota altında Howard ile Griffin'i beraber izlemek için de güzel bir fırsat. Ancak dün geceye baktığımızda Gridffin beklenilen performansını sergileyememiş ve onun performansında yer alan düşüklük Clippers'a yansımış. Son çeyrekte 35-20'lik üstünlük kuran Magic'in bu çeyreğe 5/8 üçlük ile başladığını da belirtmek gerek. Howard pota altında 22 sayı-20 ribaund ile etkili olurken, temsilcimiz Hidayet 5 sayı-8 ribaund-7 asist ile mücadele etti. Clippers cephesinde Griffin'in beklenilenin altında kaldığını söyledik ki 4/12 isabetle 10 sayı-12 ribaund ile oynadı ve takımı adına etkisiz kaldı. Baron'un 25 sayı-8 ribaund-8 asist ile sergilediği performans ise galibiyete yetmedi.

Raptors 74 - Bucks 92
İstikrarsız bir biçimde yoluna devam eden ve buna rağmen play-off yarışının içinde halen kendine bir yer bulan Milwaukee, evinde Raptors'u kolay geçti. Hani takımda biraz istikrar olsa play-off potasında muhtemelen Sixers yerine Bucks olurdu. Geçtiğimiz sezon play-off yapan ve üstüne koyması beklenen Milwaukee hiçte beklentiler doğrultusunda ilerlemiyor. Toronto'nun maçta hiç üçlük isabeti bulamaması da dikkat çekti. Zamanında iyi bir rekorun sahibiydiler bu konuda. Bogut 14 sayı-5 ribaund-5 blok ile takımını sırtlarken, Ersan 6 sayı-8 ribaund-2 blok ile galibiyete katkı sağladı. Raptors cephesinde ise Bargnani sadece 21 şutta 23 sayı buldu ve maçın en skoreri oldu.

Wolves 112 - Rockets 108
Tamam bir gece önce zorlu bir maç oynamış olabilirsin ama play-off yarışı içindeysen ve önünde geçmen gereken üç takım varsa evinde Batı sonuncusuna yenilmeyeceksin. Bu basittir. Houston'un benim gözümde play-off'lara elvada dediği gece olmuştur dün gece. Bundan sonra play-off yapmaları bence çok çok zor olacak. 4 maç çok değil elbette ancak böyle dengesiz bir biçimde hedefe doğru ilerlemek takıma yönelik güvenleri fazlasıyla sarsmaktadır eminim. Baktığımızda ribaund almaktan aciz bir takım görüyorum ben. 51e karşılık 31 ribaund almak nedir çözemedim ben. Wolves'te 20 sayı-14 ribaund ile Love takımını galibiyete taşıyan isimdi. Houston cephesinde ise yine Martin&Scola ikilisi ön plandaydı ancak bu ikilinin toplamda bulduğu 55 sayı ne yazık ki galibiyet için yeterli olmadı.

0 FARKLI FIKIR: