BIY AD

12 Şubat 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 11.02.2011

Lakers 113 - Knicks 96
Uzun süreli bir deplasman turnesinde bulunan Lakers zorlu deplasmanlardan bir bir galibiyetle dönmeyi başarıyor. Celtics gibi zorlu bir mücadelenin ardından back-to-back maçında Knicks'e konuk olan Lakers buradada rakibi susturmayı başaran taraf oldu. Bu sezon özellikle b2b maçlarında gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Lakers'ın maç içinde gösterilen istatistiğe göre sadece 1 yenilgisi var. Kobe Bryant'ın 29 dakikada 33 sayı-10 ribaundluk performansı takımını galibiyete taşırken benchten de 44 sayılık katkı almayı bildi Lakers. Maçın genelini geride seyreden taraf olan Knicks'te parlaması beklenen isim Amare takımında yine dikkat çeken isim olmasına rağmen beklenenin altında kaldı. 24 sayı-10 ribaund üreten Amare'nin yaptığı 6 top kaybı performansına gölge düşürecek cinsten.

Suns 95 - Jazz 83
23 yıl aradan sonra ilk kez Sloan olmadan bir maça çıkan Utah Jazz tel tel döküldüğü maçta Suns'a mağlup olmaktan kurtulamadı. Maçı izlemedim ancak oyuncuların aldığı dakikalara bakınca yeni koçun oyuncu değişikliği yapma konusunda sıkıntı yaşadığı ortada. Neredese tüm maçı aynı beşle götürmüş ve gereğinden fazla dakika almış beş oyuncu. Play-off yarışında önemli bir galibiyete imza atan Phoenix'te 18 sayı-10 asist ile oynayan Nash takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Karşı tarafta ise Deron Williams son dönemde gündemin en çok konuştuğu guard olarak dikkat çekiyor ki belki de kariyeri boyunca Sloan'un kariyerini sonlandıran adam olarak lanse edilecek. Deron dün gece 19 sayı-14 asist-8 ribaund ile oynarken pota altında bu maç oldukça önemli olan Jefferson'un 2/14 şut isabetiyle oynaması mağlubiyeti getiren faktörlerdendi.

Spurs 71 - Sixers 77
Dokuz maçlık uzun süren bir deplasman sürecinde bulunan San Antonio Spurs'un dört maçlık galibiyet serisi Sixers karşısında sürpriz bir şekilde sonlandı. Play-off için oldukça iddialı olan Sixers evinde lig liderini de devirerek önemli bir sükse yapmış oldu. San Antonio'ya karşı galibiyet elde eden Sixers bunu bulduğu bol skorla değil savunma odaklı performansıyla elde etti. Spurs'ü 71'de tutarak maç kazanmak oldukça önemli olan bir istatistik. Holiday 27 sayıyla önemli bir performansa imza atarken, Spurs cephesinde ise 16 sayı-13 ribaund ile bu kısır maçta Duncan dikkat çeken isim oldu. Ginobili-Parker-Jefferson üçlüsünün toplamda 6/28 isabetle oynamaları Spurs için yenilgiyi getiren etmenlerden biri oldu.

Heat 106 - Pistons 92
Miami Heat zorlu Pistons deplasmanından rahat bir galibiyetle dönmeyi başardı. Maç boyunca rakibine skor üstünlüğünü vermeyen bir ara farkı da 25'lere çıkartan Heat takım olarak iyi performans sergiledi ve galibiyete ulaştı. Miami'de ilk beşin tamamının çift haneli skor üretmesi dikkat çeken noktalardan biri oldu. Hızlı hücumlardan da bolca faydalandı Miami'ki 30'a yakın skoru rakibinin hazırlıksız olarak savunmaya döndüğü dönemlerde buldu. Wade 24 sayı-8 ribaund-7 asist ile takımının en etkili ismi olurken, James ve Bosh'da double-double yaparak galibiyete katkı sağladılar. Maç boyu fazla üç sayılık denemesinde bulunan Pistons'un yayın gerisindeki kötü yüzdesi mağlubiyeti getiren faktörlerden biri olarak dikkat çekti. Heat böylece Celtics'in bir galibiyet önüne geçerek Doğu'nun yeni lideri olmayı başardı. Pazar günü TD Garden'a gidecek olan Miami bu avantajını korumaya çalışan taraf olacak.

Hornets 99 - Magic 93
En son Nets karşısında aldığı yenilginin ardından kötü gidişinden dem vurduğumuz Hornets sürpriz sayılabilecek bir galibiyet çıkardı Orlando deplasmanından. Çok çekişmeli, heyecanlı ve hırslı bir mücadele vardı dün parke üzerinde ve bu maçın heyecanını da arttırdı. Galibiyeti getiren performans sürpriz bir şekilde Green'den geldi. Sezonun en yüksek rakamına ulaşan Green 24 sayıyla takımını galibiyete taşırken, West ise 17 sayı-17 ribaund ile dikkat çekti. Orlando'da Howard 20 sayı-17 ribaund üretmiş olsa da maçın son 20 dakikasında yalnızca 2 sayısının olması, maçın kritik anlarında skora etki gösterememesi onun performansında bir soru işareti bırakıyor. Hidayet ise 16 sayı-6 ribaund-5 asist ile maçı tamamladı. Bu sezon kendi sahasındaki maçı da kazanmayı başaran Hornets normal sezonda Magic'e maç vermemiş oldu böylece.

Blazers 102 - Raptors 96
Lige çoktan havlu atan Raptors evinde play-off savaşı veren Blazers'a karşı başarılı bir performans sergilese de nefesi son anlara yetmedi. Portland'ın bıçak sırtında bulunan play-off yarışı halen devam etmekte. Portland adına dikkat çeken noktalardan biri de All-Star'a seçilmeyen Aldridge'in son dönemdeki muhteşem performansları. Takımını tek başına play-off potasında tutmayı başaran ve elini taşın altına sokmaktan hiç çekinmeyen Aldridge dün gece Raptors karşısında 37 sayı-10 ribaund ile oynayarak takımını galibiyete taşıyan isimdi. Fernandez ise benchten gelerek 23 sayılık katkı sağladı galibiyete. Raptors'un Aldridge'i olan İtalyan Bargnani'de 29 sayılık bir performansa imza attı.

Bucks 86 - Grizzlies 89
Dün akşamın en önemli maçlarından biri de buydu pek dikkat çekmese bile. İki tarafında konferanslarında play-off kovaladığı ve birbirleriyle karşılaştığı maçta bol bol git gel izledik ancak maç sonunu daha iyi oynayan Memphis, Portland'ın ensesinde kalmaya devam etmeyi bildi. Yenilgiyle beraber Bucks'un play-off ümitleri de hafiften yok olmaya başladı ki aradaki fark Pacers ise 3.5 maça çıktı. Zach Rnadolph'un da oynamadığı maçı kazanmak Memphis adına oldukça önemli olmuştur şüphesiz. Conley 23 sayı-8 asist-5 ribaund ile takımını galibiyete götüren performansı sergilerken Gay ise 14 sayı-10 ribaund ile double-double yaptı. Jason Williams'ın ise Grizzlies'e geri döndüş yaptığı maç olarak kayıtlara geçti dün geceki maç. Milwaukee cephesine bakacak olursak Maggette 22 sayı ile takımının en skoreri olurken, Ersan 2 sayı-6 ribaund ile aldığı dakika oranı ile kötü bir maç geçirdi.

Clippers 119 - Cavaliers 126
Eheh Clippers... Hani fikstüre bakınca tahmin etmeliydik Clippers'a karşı maç kazanabileceklerini. Neden mi? Çünkü rakip LA Clippers. Galibiyet için Mo Williams'ın sahalara dönüşü mü bekleniyordu bilemiyorum ama seyircisiyle oyuncusuyla inanmış bütünleşmiş bir takım vardı. 26 maç aradan sonra galip gelmeyi başardı uzatma sonunda Cleveland. Yenilgi serisi boyunca skorer oyunuyla dikkat çeken Jamison dün gece 35 sayı buldu ve bu takımına galibiyeti getiren performanslardan biri olarak kayıtlara geçti. Griffin karşısında Hickson'da 27 sayı-14 ribaund-4 blok ile müthiş bir performans sergiledi. Clippers'ın All-Star ismi Griffin 32 sayı-13 ribaund üretirken formda isimler Davis ve Foye'da skorer oyunlarıyla dikkat çekmelerine rağmen galibiyeti getiremediler.

Wolves 105 - Pacers 116
Yeni koçuyla çıktığı 6 maçta 5 galibiyet alan Pacers hanesine bir galibiyet daha ekledi. Doğu'da son dönemin en formda takımlarından olan Pacers yakaladığı ani çıkış ile play-off'lara kapak atmak için pusuda olan diğer takımlara göre büyük avantaj yakaladı. Son çeyrek rakibine 15 sayı izni veren ve bu savunma performansı ile galibiyete ulaşan taraf olan Pacers'ta sürpriz bir isim sahne aldı. 19 sayı üreten Jones'un 17 sayısını son çeyrekte kırılma anlarında bulduğunu da eklememiz gerek. Onun yanında Granger'da 19 sayısıyla mücadele etti. Ligin ribaund kralı Love 22 sayı-15 ribaund ile yine başarılı bir performansa imza attı ama bu galibiyeti getirmedi.

Nets 94 - Bobcats 89
Charlotte kendi evinde ağır bir yenilgi aldı Nets karşısında. Indiana'nın çıkışı ve bu geceyi galibiyetle kapatması aradaki maç farkını 2'ye çıkarttı. Nets karşısında yokları oynadı adeta Bobcats ki maç boyu skorda hiç öne geçemediler. Nets'in 5 top kaybına karşılık 13 top kaybı yaparak bu alanda da Nets'in üstünlüğü dikkat çekti. Her şeyi geçiyoruz Lopez'in 31 sayı atması gayet normal ama şu dönemde aldığı 11 ribaund fazlasıyla dikkat çekici oldu. Bobcats cephesinde ise Jackson 21, Wallace ise 20 sayı ile oynadı ancak galibiyete yetmedi. Bu arada Livingston'da etkili performanslarıyla dikkat çekiyor son dönemde.

0 FARKLI FIKIR: