BIY AD

8 Şubat 2011 Salı

NBA'de Bugün - 07.02.2011

Lakers 93 - Grizzlies 84
Yaklaşık bir ay önce Staples'ta Lakers'a ağır bir yenilgi tattıran Memphis evinde kazanması gereken bir maçtan yenik ayrıldı. Play-off konusunda Portland ile çekişmeli bir yarış içinde olan Memphis rakibinin kazandığı gecede maç kaybederek farkın açılmasına engel olamadı. Lakers'ta 6 isim çift haneli rakam üretirken, Gasol 17 sayı-9 ribaund ve Kobe 19 sayı-7 ribaund-6 asist ile mücadele etti. Memphis cephesinde ise 22 sayıyla Sam Young sürpriz skorer olarak ön plana çıkarken, Gay 18 sayı kaydetti. Pota altı hakimiyetinin en çok ihtiyaç olarak ön plana çıktığı bir maçta Zach Randolph'un etkili olamaması da dikkat çekilmesi gereken noktalardan. Play-off'ları hedefleyen Lakers için normal sezon her ne kadar ilk planda önemli olmasa da burada alınacak galibiyetler ile play-off'ta elde edilecek saha avantajının ne kadar önemli olduğunun farkındadırlar umarım. Şu an her iki konferanstan da toplam 4 takımın gerisindeler normal sezon içinde ve saha avantajı konusunda sezonun geri kalanında neler yapacaklar merak ediyorum.

Celtics 89 - Bobcats 94
Orlando mücadelesinin ardından Bobcats deplasmanına çıkan Celtics, eksik kadrosunun üstüne bir de yorgunluk eklenince maçın sonunu çıkartamadı ve mücadeleden yenik ayrıldı. Play-off yarışında bir anda Indıana'nın gerisinde kalan Charlotte için sürpriz ama gerekli bir galibiyet oldu. Charlotte'ta ilk devrenin sonlrına doğru takımın önemli isimlerinden Jackson'un oyundan atılmasının ardından sahneye çıkması gereken isim G.Wall oldu. 18 sayı-16 ribaund ile geceyi noktalayan Wallace takımını galibiyete taşırken esas sürpriz katkı Livingston'dan geldi. Kısa oyuncuları severim ve Livingston'un kariyerini özenle takip edenlerden biriyim. Uzun zamandan sonra böyle efektif bir performans sergilemesi beni sevindirdi en azından. Livingston benchten gelerek 18 sayı-3 asist ile galibiyete önemli katkı sağladı. Celtics cephesinde ise Allen'ın 25 ve Pierce'ın 22 sayısı galibiyeti getiremedi. Semih Erden ise mücadelede forma giymedi.

Bulls 103 - Blazers 109
Batı turnesinde bulunan Chicago için işler şimdilik o kadar da iyiye gitmiyor. Golden State karşısında sürpriz bir yenilgi alan Chicago gecenin maçında Portland deplasmanından da galibiyetle ayrılamadı. 17 hücum ribaundu alarak pota altında çok efektif olmasına karşın özellikle serbest atışlarda düzgün bir isabet oranı yakalayamayan Bulls mağlubiyeti önleyemedi. All-Star'a seçilmemesi çok eleştrilen Aldridge için bu bir hırs kaynağı olmuş olacak ki dün gece 42 sayı-8 ribaund ile takımını sırtlayan isim oldu. Aldridge'in dışında Rose'un karşısında oynayan Miller 7/11 saha içi isabeti ve 13/13 serbest atış isabeti ile 27 sayı-11 asisti ile dikkat çeken bir performansa imza attı. Chicago'da Ömer 9 sayı-5 ribaund ile mücadele ederken takımın en etkili ismi Rose oldu. Rose 36 sayı-6 asist ile bu sezonki başarılı performanslarına bir yenisini daha ekledi ancak takımının galibiyet hanesini değiştiremedi. Ayrıca bu sezon sakatlığı ile gündemde olan Roy'un çalışmalara başladığı ve hafta içinde takıma döneceği söyleniyor.

Cavaliers 96 - Mavericks 99
Hani belkide artık basketbol tanrıları Cleveland'ın kazanmasını istemiyordur. Dün gece sürekli maçın içindeydi Cavs ancak maç sonunda son iki hücumu o kadar acemice oynadılar ki ortadaki ibre bir anda Dallas'a döndü. Üstüne üstlük Dallas ilk beşinden neredeyse hiç bir oyuncu gününde değildi yani sadece bench ile oynadı Dallas. Buna rağmen Cleveland kazanan taraf olmayı başaramadı. Ribaundlarda her ne kadar rakibine karşı üstünlük kuramamış olsa da boyalı alan sayılarında Cavs, Dallas'a göre üstündü. Hickson 26 sayı-12 ribaund ile bu noktada başı çeken isimlerdendi. Dallas'ta son dönemin gündem konusu olan Peja bilmecesi sonunda çözüldü ve dün ilk beşteki yerini aldı. Terry 23 sayı ile takımını taşırken, Marion ise 17 sayı-10 ribaund ile double-double'a imza attı.

Jazz 107 - Kings 104
Denver'ın kaybettiği gecede hemen arkasında olan Utah zorlu Kings deplasmanından son çeyrek performansıyla galip ayrılarak rakibini sıralamada geride bıraktı. Mehmet Okur'un oynamadığı maçta takım halinde iyi performans sergieyen Utah'ta 6 isim çift haneli sayılara ulaşmayı başardı. 21 sayı-9 asist ile mücadele eden Williams takımın en etkili ismi olmayı başardı. Kings cephesine bakacak olursak lige çoktan havlu atmış olmalarına rağmen iyi performans sergileyip sezona renk katmaları biz izleyenler için oldukça keyifli. Özellikle kendi evlerinde son dönemde kolay kolay kaybetmedikleri görülüyor. Cousins 25 sayı-14 ribaund ile takımını taşıyan isimdi dünkü maçta. Sacramento için sezonun kazancı olan isim kesinlikle Cousins oldu. Birde parantez açmak gerekirse Utah organizasyonu Sloan ile bir yıllık anlaşma sağlamış. Bu da ayrı bir yazı konusu gün içinde blogda yer alacaktır.

Rockets 108 - Nuggets 103
Play-off yarışından kopmayan ancak önünde bulunan üç rakibi açısından ilk 8'e girmesi çok kolay olmayan Houston galibiyetlerine devam ederek bu ısrarını sürdürüyor. Denver'ı deplasmanda geçerek üst üste üçüncü galibiyetini aldı Houston. Aslında maça bakınca maçın hikayesi olarak Melo'nun kariyer rekorunu egale ettiği 50 sayılık performansı ön plana çıkıyor ancak Melo bu performansını galibiyetle süsleyemedi. Houston'un skorer oyuncusu Martin 37 sayı-7 asist ile oynayarak takımını galibiyete götürürken, Scola ise 25 sayılık katkısıyla bu galibiyette önemli payı olan bir diğer isimdi. Ribaundlarda rakibine karşı üstünlük kurmayı başaran Denver 20 top kaybıyla oynayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Tabi maçın hemen başında Billups'un sakatlanarak oyundan çıkmasında da bunun payı var elbette.

Suns 104 - Warriors 92
Hızlı tempoyu benimseyen iki takımın mücadelesinde gülen taraf play-off savaşı veren ve galibiyet ihtiyacı olan Phoenix oldu. Karşılaşmaya müthiş bir başlangıç yapan ve Warriors'un bolca şut kaçırdığı ilk çeyreği bir anda 33-17'lik üstünlük ile kapatan Suns maçın geri kalanını rutin tempoda götürerek galibiyete ulaşmayı bildi. Portland'ın 2.5 maç gerisinde olan Phoenix play-off takibini sürdürmeyi başardı. Nash 14 sayı-15 asist ile takımını sırtlayan isim olurken, Frye 19 sayı-11 ribaund ile double-double yaptı. Golden State'de Ellis 21 sayı-12 ribaund-5 asist ile takımında en etkili isim olurken, maçı sadece 2 sayıyla tamamlayan Bİedrins günün kötülerinden oldu.

Wolves 104 - Hornets 92
Son dönemde tam kadro olarak bir türlü maça çıkamayan ve kadrosuna takviye için Dallas'tan Pavlovic'i kadrosuna katan Hornets kötü gidişine evinde ve Wolves karşısında da nokta koyamadı. Üst üste iki yenilgi alan Hornets için kendi seyircisi önünde Woles ile yapacağı maç bir nimettir fikstürde ancak ikinci çeyrekle beraber farkı açan Wolves rakibini skorda yaklaştırmadı. Love 27 sayı-17 ribaund ile All-Star bir oyuncuya layık performansa imza atarken bencten de önemli katkılar aldı Wolves. Hornets'te ise Paul takımını bir yerlere taşımaya uğraşıyor bu kötü dönemde. 17 sayı-13 asist-4 top çalma ile takımda en etkili isim olan Paul buna rağmen yenilgiye engel olamadı. Bu iki takım arasında sezonun ilk maçından da Hornets mağlup ayrılmıştı bunu da dip not olarak düşelim.

1 FARKLI FIKIR:

Gökmen dedi ki...

Paul'ün istatistiklerinde yanlışlık var sanırım:D