BIY AD

24 Nisan 2011 Pazar

24 Nisan Programı

24 Nisan Pazar 20:00- Miami Heat- Philadelphia 76'ers (HD-EN) (Ayrıca 00:30'da banttan Ntvspor'da)
24 Nisan Pazar 22:30- Boston Celtics- New York Knicks (NBA TV)
25 Nisan Pazartesi 02:00- Orlando Magic- Atlanta Hawks
25 Nisan Pazartesi 04:30- Los Angeles Lakers- New Orleans Hornets

Dün Playoff'larda ilk kez bir serinin bitebileceğinden ve bir takımın biraz daha fazla dinlenme şansına sahip olabileceğinden bahsetmiştim. Ama nazar değdirdim sanırım. Ama merak etmeyiniz, bugün iki şans var elimizde. İkisi de erken maçlar, dolayısıyla, Kaan Mert arkadaşım gibi, ben de, eminim sizler de, cipsleri-kolaları veya muadillerini maçta bol bol tüketeceğiz. Pazar akşamı gibisi yok ! Haftanın stresine başlamadan, biraz heyecanın zararı olmaz diyeyim ve maçlara geçeyim.

Aslında dakikalar var, Philadelphia'da bir öğle saati şu anda, birazdan maç başlayacak. Artık Philly'nin sonu gelmişe benziyor, Wells Fargo Center'da süpürülmeleri çok olası. Heat oyuncuları bu işi sıkı tutup, seriyi burada bitirmek istediklerini söylemişlerdi zaten. Eğer akılları Celtics ile eşleşme olasılığına takılmazsa, bu akşam kazanacaklardır diye düşünüyorum. Philly'nin sonu geldi derken, Playofflardan sonra takımda da köklü değişiklikler olabileceğinden bahsediyorum. Çünkü şimdiki gençler (Young, Meeks, Lou) gibi oyuncular, tabii bir gün bir Allstar seviyesine gelebilirler, yıldız olabilirler, belki de Philly'i bir Platoff müdavimi elit bir takım yapabilirler, fakat benzer şeyleri Iguodala ve Brand için de söylemiyor muyduk ? Şu an ikisi de kayıp durumdalar. Umarım sorgulamamda yanılırım, neyse.

İkinci maç ise Celtics ve Knicks arasında. Eğer Heat da kazanamazsa, 4-0 bu seride gelecektir diye düşünüyorum. Çok emin konuşup insanları iddaa oynamaya falan yöneltmek istemiyorum ama, Amar'e ve Stoudemire'ın ikisinin de son durumu şüpheli. Maçta oynayamayacaklar büyük ihtimalle. Billups bir mucize olması için dua ettiğini söylemiş. Yani durum şu ki, eğer Boston bir hata yapmaz, veya Melo 18/27 saha içi isabetiyle 53 sayı falan atmazsa, atsa dahi Celtics'i 90'ın altında (sayı) tutamazsa, işleri inanılmaz zor.

Artık bugün bitip gece yarısından sonraki saatlere girdiğimizde ise, serisi kör bir kilit halini almış bir maç var. Maçların da gayet sıkıcı geçtiğini düşünüyorum, özellikle dünkü Blazers performansından sonra. Neredeyse tüm pozisyonları Howard'a indirip, bitirmesini seyreden bir Magic takımı var karşımızda. Geçen maçtaki itişme kakışmadan dolayı, Pachulia ve J-Rich cezalı bu maçta. Bence bu durum biraz daha Magic'e yarayabilir. Çünkü dediğim gibi, pota altı boşalırsa Magic maçı almaya yakın taraf olur, bu yüzden Hawks'ta tüm yük Horford'un omuzlarında olacak (Biraz da Collins, Horford'u yedeklediği için, gerçi o da şüheliydi bu maç için ama son rapora göre oynayacakmış). Ayrıca hiç olmazsa bile Zazayı faul yaptırmak için bile oyunda tutabilirdiniz, ki çok daha etkili kendisi. Orlando da üçlük açısından sıkıntı çekecektir doğal olarak J-Rich yokken.

Sabaha karşı da son şampiyonun maçı var. Başta gördük ki, bu ilk seri bayağı zor geçecek gibi, çünkü bu artık gelenek, Lakers'ın ilk serileri çok iyi geçmiyor (bkz 2009'da Rockets'a karşı ve 2010'da  Thunder'a karşı). Gerçi bu seri 6-7 maç kadar sürmeyecek gibi. Çünkü bu maçta Paul'ün geçen maçta Bynum'un faul yaptığı pozisyondan dolayı süren bir sakatlığı var. Oynaması düşük ihtimal. Yine maç saati belli olacak gibi. Bu maçın neticesi eğer Paul olmazsa, ilk yarıda netleşebilir.

1 FARKLI FIKIR:

tıtıtıtıtıtıtı dedi ki...

amare neyse de stoudimere'ın kesin oynaması lazım ya.