BIY AD

25 Nisan 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - Play-Off 9.Gün

Heat 82 - Sixers 86
Miami Heat dün gece süpürmek için çıktı Sixers karşısına ancak beklemediği dirençli bir takım buldu karşısında. Kaybedeceği bir şeyi olmayan ve rahat bir basketbol oynayan Sixers gençlerinin de ritmini bulmasıyla skorda üstünlüğü eline geçirdi. LeBron ve Wade'in katkıları ile oyuna ortak olmayı başardı Miami ancak büyük üçlünün yanında sadece Chalmers'ın ekstra katkıları vardı. Sadece dört ismin taşıması ile maçı neredeyse kazanacak noktaya getirdi Miami ancak Sixers'ın iki üçlüğü oyunda ibreyi çeviren nokta oldu. Dört ismin katkısı ile gidebileceği yere kadar gitti Miami ancak dün akşam galibiyet Sixers'ın hakkıydı ve ilahi adalet yerini buldu.

Seriyi Florida'ya taşıyan Sixers cephesinde dün en beğendiğim isimlerden biri çaylak Turner oldu. İkinci sıradan seçilen bir çaylak olarak sezon içinde bir hayli geri planda kaldı ancak şu performansı bence onun kalitesini gösterir cinstendi. Yeri geldiğinde şuta kalktı, hücumda ve savunmada iyi yer aldı ve 17 sayı-6 ribaund ile geceyi noktaladı genç oyuncu. Turner'ın yanında play-off'ların genelinde beklenenden uzak olan Iguodala'da dün zaman zaman ritim yakaladı. Maçı getiren üçlüğü Wade'in üzerinden atan Louis Williams 17 sayı ile galibiyete katkı sağladı. Miami cephesinde ise 31 sayı-7 ribaund-6 asist ile oynayan LeBron takımının en etkili ismi olmayı başardı ancak son topta isabeti bulamadı.

Celtics 101 - Knicks 89
Normal sezonun son dönemi baz alındığında play-off arenasına Atlanta ile beraber en kötü giren takımlardan biriydi Celtics. Karşısında her ne kadar yeni kurulmuş bir ekip olsa da yıldızları ve bireysel tecrübeleri ile önemli bir takım vardı. İlk tur eşleşmeleri başlamadan süpürgelerin çıktığı bir seri var deseler bu seri aklımın ucundan bile geçmezdi. İkinci maçta Melo'nun üstün performansıyla Knicks ayakta kaldı ancak özellikle serinin New York ayağında Celtics beklemediğim kadar iyi bir performans sergiledi. Dün akşam da skorda üstünlüğünü ele alan Celtics maç boyunca bu üstünlüğünü koruyarak galibiyete uzanmayı başardı.

Üçüncü maçta yaptığı triple-double ile dikkatleri üzerine çeken Rondo 21 sayı-12 asist ile başarılı bir performans sergilerken, Garnett ise 26 sayı-10 ribaund üretti ve takımının en skorer ismi oldu. Saha içi isabetlerine bakıcna zaten %50 isabet ile oynayan Celtics'in galibiyeti hak ettiğini söyleyebiliriz. Oyun olarak Knicks karşısında her maç üstün olan Celtics bu üstünlüğünü sonuca da yansıtmayı başardı. Yaşlı bir kadrosu olan Celtics için seriyi erken bitirmek avantaj olacaktır. Heat serisi öncesi en az beş-altı günlük bir dinlenme süreci yaşayacaklar.

Magic 85 - Hawks 88
Play-off'lara kötü giren bir takımdan mı bahsediyorduk? Beni en çok şaşırtan takımlardan biri de Atlanta. Aslında şaşırtıcı olan Magic'in ibretlik performansı tabi ama Hawks'ın ne olursa olsun en fazla 2 galibiyet alacağını düşündüğüm için serinin gidişatı beni çok şaşırtıyor açıkçası. Dün akşam bir kez daha maçın kaderini değiştiren adam Crawford oldu. Dört maçı geride kalan seride 24 sayı ortalaması ile oynayan Crawford, Hawks'ın 3-1 önde olmasında büyük pay sahibi olan isimlerden. Dün akşam da benchten gelerek 25 sayılık bir katkıya imza attı Crawford ve yanında yaptığı 6 asist ile takımını galibiyete götürdü. Aynı zamanda takımın en çok kazanan ismi olan Joe Johnson'un 20 sayısını da atlamayalım.

Orlando yine felaket şut attı dün gece. 23 üçlük denemesinde sadece 2 kez isabet yakalanması bence başarıdır. Azimle pota dövmeye devam eden Magic'de dün gece özellikle Hidayet ve Reddick göze batan isimlerden oldu. Reddick benchten gelerek hiç etkili olamazken, Hidayet ise kendi adına felaket geçen Atlanta serisine bir halka daha ekledi. Son top ne olursa olsun yine Hidayet'e verildi ancak çok kötü bir son hücum oynayan Hido maçı 6 sayı-6 ribaund ile tamamladı. Magic'i maça ortak eden isim eski günlerinden izler taşıyan bir performansla 20 sayı üreten Arenas oldu. Howard 29 sayı-17 ribaund ile takımı ayakta tuttu ancak onun da yaptığı 8 top kaybı sorgulanması gereken ayrı bir nokta. Orlando cephesinde ciddi değişmeler olmaz ve bu performanslar sürerse kendi evlerinde sezona havlu atmaları olasıdır.

Lakers 88 - Hornets 93
New Orleans'ın şu seride tutunma çabası ve basketbolu gerçekten takdiri hak ediyor. Kazanmak için ekstra oynaması gereken Paul'e ihtiyaçları var Hornets'in ve ilk maçtaki enfes oyununun ardından dün gece de galibiyet için muazzam bir performans sergiledi. En azından bu galibiyetle beraber serinin tekrar New Orleans'a gelmesini sağladılar. Lakers cephesinde ise benchin en etkili isimlerinden olan ve yılın altıncı adamı seçilen Odom'un kötü bir gününde olması Lakers'ın ekstra katkılar almasını önledi. Aynı şeyi New Orleans cephesinden Jack için söylemeliyim ama dün gecenin en kritik pozisyonunda topu elinde bulan Jack attığı basket ile takımına maçı kazandıran isimlerden biri oldu.

Chris Paul'a dönecek olursak ne kadar özel ve önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha görmüş olduk. 27 sayı-15 asist-13 ribaund ile harika bir performans sergiledi deneyimli oyuncu ve serinin eşitlenmesini sağladı. İlk devre oynadığı oyunla takımına önemli katkılar yapan Ariza ise 19 sayılık bir katkı sağladı. Lakers'ın fizikli pota altı isimlerine karşı oynamak zorunda kalan Landry ise elinden geleni yaparak ortalama katkı ile 16 sayı üretti. Lakers cephesinde Kobe 17 sayı ile hayal kırıklığı yaşatsa da 8 asist ile istatistik kağıdını doldurdu. Üçüncü maçla beraber kıpırdanmaya başlayan Gasol 16 sayı ile mücadele etse de yenilgiye engel olamadı.

10 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

CP3 bence ligin tartışmasız açık ara en iyi guardı.

Unknown dedi ki...

bu kadar dağınık ve hücumu crawfordun salladıklarına bel bağlamış bir atlantaya 3 maç vermeyi başarıyorsa orlando birşeylerin çok ciddi anlamda sorgulanması gerekiyor artık.23 de 2 üç sayılık yüzdesiyle oynuyorsa rakibiniz ve buna rağmen maçı son topta kazanıyorsanız atlanta için zaten birşey demeye gerek yok.hala orlandonun seriyi kazanacağını düşünüyorum ama d12 nin yerinde olsam bavulu toplar deronun yanına giderim.

Öhöm dedi ki...

SVG de hido fanı galiba 6 da 0 üçlükten sonra topu hala hidoya veriyo.Keşke daha önce arenası oynatsaydı kötü oynasa ne farkedecek howarddan başka kimse iyi oynamıyo zaten.
Orlando bu şekilde üçlükleri atamamaya devam ederse sonraki maçı da kaybeder elenir gider.

Adsız dedi ki...

dwight ı ve chris paul ü bu acı dolu hayattan kurtarmanın yolu chris i orlando ya getirmektir.

Adsız dedi ki...

hedo ya yuklenmeyin arkadaslar, oralarda maddi manevi destek bulamiyordur. kontrati az gelmis heralde. bunun yaninda arenasin kontrati orlandonun ellerini uzun bir sure baglayacak. howard icin en iyisi bu ortamdan kurtulmasi.

kiber dedi ki...

dwight trade olacaktır da hornets e olsa tadından yenmez

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Hadi görelim Hido düşmanlarını.
Tam aradığınız fırsat.
Nerdesiniz?

Adsız dedi ki...

howard lakers a gerçi bynum arkasında yedek kalır ama üzülmesin bynum sakatlanıyor 3 ayda bir

SteeIo dedi ki...

Howard'a üzülüyorum gerçekten

Adsız dedi ki...

'Lebron düşmanlığı' yapılıyor diyenlere cak cuk diye bir dünya laf salla sonrada 'hido düşmanları' muhabbetine giriver.Lahana senden turşu bizden boru abicim. Perhize gel:-)Öte yandan, hadi biz Hido düşmanları(!) burdayızda Hido nerde?? Sorun bu borucum. Normal sezonda da Playoff'larda da hiç ortalıkta gözükmedi de zat-ı muhterem:-)