BIY AD

6 Mayıs 2011 Cuma

6 Mayıs Programı

7 Mayıs Cumartesi 02:00 Chicago Bulls- Atlanta Hawks (NBA TV)
7 Mayıs Cumartesi 04:30 Los Angeles Lakers- Dallas Maverics (NTVSPOR)

Gecenin ilk maçında, United Center'dan 1-1 ile çıkan seri NBA TV'nin yakınlarına Atlanta'ya gidiyor bu akşam. 86-73 sonuçlandı son maç. Maçın başında da Rose MVP ödülünü Stern'ün elinden almıştı hatırlarsanız. Hazır başında kendisiyle maç boyu uğraşabilecek bir Hinrich yokken, bu maçta da yüksekten uçabilir kendisi (%39 atsa da görmezden gelebiliriz bunu). Hawks için de Teague'nin performansı etkili olur diye düşünüyorduk ilk beşe yerleşeceği için, ilk maç şut anlamında biraz çekingen gözükmüştü, heralde ikinci yılı olmasına vermek lazım, fakat ikinci maçta daha da yukarıya çıkarttı performansını. İlk seride 9 dakika oynayan bir oyuncunun istendiği anda bu seviyelere çıkan bir karakter olarak görmek keyif veriyor gerçekten. Potaya hücum yapmayı, penetre yapmayı Rose'dan eminim görmüştür, bu konuda gerçekten başarılı.

İkinci maç ise, tam bir medya bombardımanı. Yani 2-0'dan beri, söylenmeyen, yazılıp çizilmeyen, didiklenmeyen kalmadı. Çünkü o kadar çok şey oldu ki, Bynum'un "Takımda güven sorunları var" diye açıklaması, Ron Artest'e Barea'ya geçen maçta yaptığı faul sebebiyle, maçın ertesinde bu maçta oynaması yönünde ceza verilmesi, bu iki olay üzerine yapılan açıklamalar, P-Jax'in resmi olarak panik butonuna bastıklarını söylemesi falan derken, olay iyice kabardı. Sadece çıkışlarda etraflarını çeviren değil, akrobatik sıçramalar yapabilen, kamerasını tutarken diğer yandan da düz duvarı tırmanabilen Hollywood medyası da hep bir taraflarındayken, three-peat çok da kolay değilmiş demek ki. Çok optimistim belki ama, bu anlamda Dallas'ta oynamaları onlara çok yarar diyeceğim. Biraz uzaklaşmaları çok yararlı olacaktır. Ntvspor'daki son maçı izlerken yuhalamaları gördük çünkü açıkça. Bunun yanında, umarım Artest de bunu anlamıştır, şampiyonluğun ertesi günü şarkı çıkartmakla, ya da yaptığı yardımlar vs, aldığı ödüllerle bu işin sürmeyeceğini, asıl işinin basketbol olduğunu. Baron Davis olup olmayacağını göstermeli biraz. Geçen seneki son maçtaki Artest nerde, bu Artest nerede...Bu anlamda aslında ceza iyi de olmuş olabilir. Çünkü Odom akıl dışı  performanslar gösteriyordu kenardan gelip. Bu gece büyük ihtimalle ilk beşte olacak kendisi. Ama zaten kenardan yeterince katkı almayan Lakers, Odom'suz benç ile ne yapacak ilginç. Hani Terry, Barea, Stojakovic (o bile), Brewer, Haywood çok iyi gözüküyor insanın gözüne, Blake, Brown ve Barnes'ın yanında. Dallas'ı da kutlamak gerek. Nowitzki'yi özellikle. Sonuç olarak, bahsi Bryant'ın dedikleri ile kapatayım: "Aslında o kadar da büyük bir olay değil, sanki bundan önce hiç iki maç üst üste kazanmadık mı ?"

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

anlamadığım şey şu. 2 maçı söke söke alan mavs,ama bahsedilen şeyler hep lakersla alakalı. yani dallas sadece lakers kötü olduğundan mı kazandı? her yerde dallastan sadece 1 cümlede kutlamak gerek tabi ehe diye bahsediliyor. ilginç....

Adsız dedi ki...

Bu akşam NBA Stüdyo yok mu acaba?

Adsız dedi ki...

bir sonraki yazınızda yine dallas tan bir cümlede bahsetmenizi ve lakersı konuşmanızı istiyorum. siz konuştukça,dallas sahada cevap vermeye devam ediyor. ha bu arada,bu dallas herkesin portlanda elenir,çıkarsa da lakers dan en fazla 1 zorlamayla 2 maç alır dediği dallastı deil mi kp ahalisi?