BIY AD

7 Mayıs 2011 Cumartesi

7 Mayıs Programı

7 Mayıs Cumartesi 24:00 OKC Thunder- Memphis Grizzlies (NTVSPOR)
8 Mayıs Pazar 03:00 Miami Heat- Boston Celtics

Öncelikle eksiklerle başlayayım bu akşamın fikstürüne. İkinci maçtaki inanılmaz savunmasından sonra Ibaka hafif bir sakatlık sebebiyle Perşembe günkü çalışmaya katılmamıştı, ama bu akşam oynayacakmış tam performansla. Şu an 1-1 olan seride üçüncü maç Memphis'te. İlk maçta Grizzlies pota altında önemli bir üstünlük kurarak kazanmıştı, Thunder da ikinci maçta bunu dengelemişti en önemlisi. Bunu da Gasol Randolph ikilisini durdurarak yapmışlardı temel olarak ikili sıkıştırmalar getirerek (Bahsettiğim ikili sadece 5/22 ile oynamıştı toplamda). Grizzlies için kenardan kelen Battier ve Mayo'nun katkıları çok önemli uzunlar dışında. Serinin kaderi için bu iki maç çok önemli, çünkü iki maçı alan turu geçer, veya maçlar paylaşılırsa 7. maçı bile görebiliriz. Seriye başlarken Thunder biraz daha iyi göründü benim gözüme fakat, şu anda Grizzlies evinde oynayacağı iki maçtan dolayı ağır basıyor.

Gecenin ortalarına geldiğimizde (saat olarak) de serinin üçüncü maçında, Florida'nın sıcağının (Heat) Celtics'i iki maç boyuna kavurmasından sonra, seri Massachusetts Boston'a  yani TD Garden'a taşınıyor. Celtics'in seyircisi, acaba yeterli desteği verip Celtics'i ayağa kaldırabilecek mi göreceğiz. Celtics'te iki maçta çok şey kaçıran, eksiği, hacmi (!) çok hissedilen Shaquille O'Neal, bu maçta 15 dakika kadar da olsa oynayacak. Pierce'ın da hafif bir sakatlığı vardı, fakat iyiymiş ve oynayacakmış. Merak edenler varsa Heat'te Haslem'ın  durumunu, hemen aktarayım ki kendisi tam antrenmanlara çıkacak durumda, çıkıyormuş yani, ama normal sezonu uzun zamandır tatmamış olan bir oyuncunun artan Playoff temposuna ne kadar uyum sağlayacağı bir soru işareti Spoelstra için. O yüzden durumu belirsiz bu anlamda. Maça dönersek, Heat inanılmaz dengeli bir şekilde ritim bulmuş gözüktü, ikinci, üçüncü ve son çeyreklerde Boston ya geri gelip öne geçti ya da beraberliği yakaladı, fakat Spoelstra'nın müdahaleleri ve takımın ortak tepkisiyle çok değerli serilerle maçı kazandılar. Bu çok önemli bi özellik bence. Miami'nin büyük üçlüsünün de toplam 80 sayı atmış olmasını da unutmayalım ayrıca.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

heat-celtics maçı da mı ntvspor'da?

Uğur dedi ki...

bir düzeltme maç ntv de ntvspor değil. sonunda bir maçımızı yayınlama zahmetine girdikler içinde canı gönülden teşekkür ediyoruz

Adsız dedi ki...

Thunder - Grizzlies maçı ntvde arkadaşlar

Adsız dedi ki...

ntv spor yazıyor yukarda ancak maç ntv'de.