BIY AD

8 Mayıs 2011 Pazar

8 Mayıs Programı

8 Mayıs Pazar 22:30 Los Angeles Lakers- Dallas Maverics (NTVSPOR)
9 Mayıs Pazar 03:00 Chicago Bulls- Atlanta Hawks

Hazır NBA Playofflarının heyecanı yetmezmiş gibi, bir de Euroleague ile, bizim gibi basketbola aç olanlar için süper doyurucu bir menü ile ziyafet çekmiş olduk şu birkaç gündür; üzerine bir de bu menünün tatlısı olarak, süper makul bir saatte de Lakers- Mavs maçı var. Tadından yenmez doğrusu. Seri 3-0 olsa da, bu maçtan sonra 4-0 olsa da süper bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum, umutluyum bu konuda. Yarın sınavı veya işi olmayanlar, Bulls veya Hawks'a sempati duyanlar için de Bulls- Hawks maçı var. İki maçta da eksik yok uzun dönem sakatlığı olanlar dışında. Ron Artest de bu maç cezası bittiğinden takıma geri dönecek.

Dallas, inanılmaz istekliliği, süper savunması ve Nowitzki eksenli hücumu ile Lakers'a çok nahoş bir sürpriz yapmıştı; hem de bir değil iki değil, tam üç maç bunu yaptılar. Lakers'ın durumunu zaten yazmıştık, pek bir değişiklik yok. Söylemeye gerek yok, NBA tarihinde 3-0'dan gelip seriyi kazanan bir takım yok. NHL tarihinde 3 kere (en sonuncusunu 2010 Philadelphia Flyers başarmıştı), Beyzbol'da bir kere (2004- Boston Red Sox) bu başarıldı Amerikan profesyonel sporları tarihinde. NBA'de ise 98 kere 3-0'lık skor çıktı ortaya, ve ilk üç maçı kazanan takımlar hep turu geçti. Hele de Dallas böyle oynarken, Kobe ne kadar hala (!) özgüven sahibi olsa da, Lakers taraftarı üzülmeye başlayabilir, sezon erken kapatılacak onlar için diyebiliriz. Maverics ise turu erken kapatıp Batı Finali'nde rakibinin belli olmasını beklerken dinlenmeye çekilebilir bir süre. Sanırım bu seriyi de Nowitzki'nin kariyerinde altın bir adım olarak hatırlarız.

Diğer yandan da Atlanta'da gözümüz kulağımız. Buradaki iki maç zaten çok önemliydi serinin akışı için, şimdi de eğer 3-1 olursa, seri kırılacaktır büyük ihtimalle. Jamal Crawford ikinci maçı Hawks kaybettikten sonra, "En iyi Bulls bu ise biz iyi durumdayız" demişti, ama aslında üçüncü maç Bulls daha iyi bir durumda idi bana göre. Hem Rose hem takımın geneli anlamında. Hawks iddiasını sürdürmek için, kazanmalı, bunun için de Joe Johnson ve Jamal Crawford daha çok şut atmalı iyi yüzdeler ile.

1 FARKLI FIKIR:

efesliturgut dedi ki...

http://www.nba.com/schedules/international_nba_tv_schedule.html bulls-hawks maçının nba tv'den gösterileceği yazıyor ama emin değilim...