BIY AD

11 Mayıs 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - Play-Off 23.Gün

Hawks 83 - Bulls 95
2-2'ye gelen serilerde 5.maçın önemi bir hayli fazladır. Serinin beşinci maçında tüm oyuncularından iyi katkı alan, özellikle işin bench kısmında seçeneği bol olan Chicago galibiyete uzanmayı başardı. Maç içinde skor olarak genelde Bulls önde olsa da Atlanta'nın her zaman maç içinde olması sıkıntıydı onlar adına. Nitekim son çeyreğe girilirken rakibini yakalayan Hawks iyice nefesini hissettirmeye başlamıştı. Son çeyrek ayrı bir sinerji ile oynayan ve iyi savunma yapan Chicago rakibinin 12 sayı önünde maçı bitirdi.

Son çeyrek Chicago'nun savunmasının yanında Hawks'ın %30 ile attığını söylemek gerek. Savunma demişken dördüncü çeyrek tam 12 dakika sahada kalan Ömer, Bulls savunmasının anahtar isimlerinden biri olmayı başarıyordu. Gibson-Ömer-Brewer gibi benchten gelen isimlerin yanına Rose ve Deng'i ilave ederek son çeyreği geçiren Thibodeau ilk beşin diğer isimlerine dönmedi bu anlarda. Ayrıca son çeyrek hücum anlamında Gibson'un ortaya büyük bir mücadele koyduğu ve 11 sayı ürettiğini vurgulamak gerek. Son çeyrekte 26 sayı üreten Chicago'da 22 sayı Rose&Gibson ikilisinden geldi.

Chicago'nun bir numaralı hücum silahı Rose 33 sayı-9 asist ile yine her zamanki iyi performanslarından birini sergiledi. Aynı zamanda şut konusunda da bir önceki maç kadar abartı derecede potaya yönelmedi. Deng ise 23 sayı ile maçta önemli bir performans sergilerken, bütün sayılarını son çeyrekte bulan Gibson benchten gelerek 11 sayıya imzasını attı. Ömer ise 20 dakika oyunda kalmayı başardı. Skor üretemese de yaptığı savunma ile dikkat çeken Ömer 4 ribaund-1 blok ile karşılaşmayı tamamladı. Atlanta cephesinde ise serinin çoğunda görmeye alışık olduğumuz olay dün akşam da gerçekleşti. Crawford-Johnson gibi takımın iki ana silahının yerine play-off'larda opsiyon bile olmayan Teague bir kez daha takımın en iyi ismi oldu. 8/11 isabetle 21 sayı-7 asist üretti Teague. Buna karşın Joe Johnson 15 şutta 15 sayıyı zor bulurken, benchten gelen Crawford 1/9 isabetle oynadı ve kötü bir performans sergiledi. Zaza benchten gelerek 13 sayı ile önemli bir katkıya imza atsa da bu performansı galibiyet için yeterli olmadı.

0 FARKLI FIKIR: