BIY AD

14 Mayıs 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - Play-Off 25.Gün

Memphis'in şu maç için vereceği reaksiyonu çok merak ediyordum. Play-off'larda buraya kadar büyük bir sürprizle gelen Grizzlies ilk kez bir seride geri düşüyordu ve elenme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. İlk çeyrek takımlar birbirlerini tarttı ancak ikinci çeyrekle beraber Thunder üstünlüğü eline aldı. Westbrook'un takımı sırtlaması ve üst üste bulduğu basketlerle Oklahoma bir anda farkı çift hanelere çıkartarak önemli bir avantaj geçirmişti eline. 3-2 geride olmasının yanında bu maçta da devreye 10 sayı geride giriyordu Memphis. Grizzlies üstündeki psikolojik baskı iyiden iyiye artıyordu.

İkinci çeyrek ise bambaşka bir Memphis vardı parke üzerinde. Savunmada ayakta duran hücumda da ilk devrenin aksine topu iyi dolaştıran ve sonuca gidebilen bir takım. İlk devre 54 sayı yedikleri takımı ikinci devre sadece 29'da tutmaları bile bunu açıklayabilir. Tabi karşı takımın en önemli yıldızı Durant'ın kariyerinin en kötü play-off performanslarından birini sergilediğini de atlamayalım. Grizzlies ikinci devredeki oyunu ile seriyi ayakta kalmayı başardı ve seriyi 7.maça taşıdı. Son maçta baskıyı hissedecek olan taraf seyircisi önünde oynamasına rağmen Oklahoma olacaktır. Favori olduğu bir seride elenme tehlikesi ile karşı karşıya kaldılar.

Dün gece takımını taşıyan en önemli isim elbette ki Zach Randolph oldu. Özellikle ikinci devre sazı eline alan Randolph 30 sayı-13 ribaund ile oldukça başarılı bir performans sergiledi. Play-off'lar boyunca benchten gelmesine alışık olduğumuz Mayo, Young'un yerine ilk beş çıktı dün akşam. Belki takımın bench katkısı azaldı ancak ilk beşe çıkmak ona yaramış gibi gözüktü ve Thunder potasına 16 sayı bıraktı. Son olarak Conley'e değinmek gerek. Belki şut performansı olarak hiç ama hiç iyi değildi ancak verdiği kararlar ve yaptığı asistler ile dikkat çeken bir performans sergiledi. 11 sayı-12 asist ile oynadı genç oyuncu ve takımının galibiyetinde önemli bir role büründü.

Oklahoma cephesine bakacak olursak maç boyunca takımı ayakta tutmaya çalışan iki isim Westbrook ve Harden oldu. Durant hiç devreye giremedi ve maç boyunca etkisiz bir mücadele çıkardı. Genelde dış şuta yoğunlaşan ancak oradan da istediği isabetleri çıkartamayan Durant 9 üçlük denemesinde bulunduğu maçı yalnızca 11 sayı ile tamamladı. Takımın en iyisi 25 sayı ile oynayan Westbrook oldu. Özellikle ikinci çeyrek takımı bir adım öne çıktığında bu Westbrook sayesinde oldu ancak tek başına performansı skoru korumaya ve galibiyeti getirmeye yetmedi. Ancak Westbrook'un her zamanki gibi topu elinde fazlaca tuttuğunu söylemek lazım. Büyük hedefleri olan ve bu yolda ilerleyen bir takımın bu kafada bir guardı olmaması gerekir. Benchten gelen Harden ise 14 sayı-6 ribaund-5 asist ile oldukça verimli bir performans sergiledi.

0 FARKLI FIKIR: