BIY AD

15 Mayıs 2011 Pazar

15 Mayıs Programı

15 Mayıs Pazar 22:30 Memphis Grizzlies- OKC Thunder (HD-EN)
16 Mayıs Pazartesi 03:00 Miami Heat- Chicago Bulls (NTVSPOR)

Bir günlük aradan sonra bugün basketbolsuz geçen günü unutturacak bir program var karşımızda yeniden. 2011 Playoff'larında ilk defa bir yedinci maçı izleyecek olmaktan dolayı inanılmaz keyifliyim. Çok bekledim, sonunda oldu. Hem de herkesin izleyebileceği makul bir saatte. O yüzden bu yedinci maçı kaçırmak olmaz. Geçen maç Grizzlies için, hem savunma hem ofans anlamında serideki en iyi maçlarından biri oldu, gerçekten konsantre olmuşlardı elenme korkusuna rağmen. Durant'i 11 sayıda tutmaları gerçekten çok etkileyici. Durant bu sabah, uyumakta zorluk çektiğini söylemiş, hatta geçen maç atadıklarını gördüğü rüyada baskete çeviriyormuş ve maçı kazanıyorlarmış (okuyanlar dalga geçtiğimi düşünmesin, doğrudur). Bu aslında şunu ifade ediyor; hücum sıkıştığında en iyi şutörünüze topu verip hem kendisinin hem takımın oyunun içinde kalması için şut atmasını isterseniz, bunlar her zaman sayıya dönüşmeyebilir, çünkü Durant'in kaçırdığı şutların çoğu zorlama şutlar. Bu yüzden topu dolaştırmalı, asist sayılarını arttırmaya odaklanmalılar diye düşünüyorum. 

Aynı şeyi Randolph için söylemek zor, Memphis ne zaman ihtiyaç duysa, sezon sonrasındaki tüm maçlarda ihtiyaca tam anlamıyla cevap verdi, bu akşam Grizzlies'in kazanması için de Randolph'un aynı şekilde devam etmesi gerekiyor, özellikle son maçta son çeyrekte ipleri eline aldı, içeri girdi, fade away attı, orta mesafe attı, gerçekten çok iyiydi izlemek, organizasyonu sırtladı resmen. Thunder takımı Z-Bo için ancak ikili sıkıştırmayı deneyebilir, buna vereceği tepki önemli Randolph'un. 

Biraz gecenin ortasına denk geliyor, fakat hiç kaçmaz tadında bir maç olan Bulls-Heat maçı,  Doğu şampiyonunu belirleyecek serinin ilk maçı olacak ve bu akşam iki takım Chicago'da karşılaşacaklar. Final serilerini bu maçla açmış olacağız. Celtics'e karşı son maç 81 atan Heat'ın üç büyükleri, bu maçta da hazır kıta beklemekteler. Fakat geçen sene The Decision programı zamanında Kenya'da olan (çok dikkat çekmemiş sanırım kendisi için) Luol Deng de LB James'i bekliyor olacak. Ben şahsen bu serinin savunmalar savaşı olacağını düşünüyorum. Wade ve LeBron ikisi de elbette toplamda 65 sayı 15 ribaunt 12 asist'e yaklaşacaklardır, fakat kaç şut denemesinde ulaşacakları önemli. Bunun dışında Boozer'ı saymazsak, eşleşmelerde iki takım çok denk bir şekilde eşleşiyorlar aslında. Ancak Boozer ile Noah birlikte oynadığı zamanlardaki Boozer performansı ve Bulls'un yedek uzunlarının performansı kilit bir role sahip olacak. Çünkü, Miami'nin armadasına baktığımızda eksik olan tek bölge pota altı. Heat'ın benç ve pota altının oluşturduğu yumuşak karnının yıldızların kapatması daha da zorlaşacak, fakat 4. veya 5. maçtan sonra serinin gidişatı kendini belli edecektir.

1 FARKLI FIKIR:

Uğur dedi ki...

İşte Westbrook böyle oynadığı zamanlar seviyorum ben seni ya. Westbrook yapması gerekenleri yaptığı zaman gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Sırada Dallas var, eleyemesekte Lakers'tan daha iyi bir seri izlettireceğimiz kesin.