BIY AD

17 Mayıs 2011 Salı

17 Mayıs Programı

18 Mayıs Çarşamba 04:00 OKC Thunder- Dallas Maverics (NTVSPOR)
(Ayrıca HD-EN'den de maç üç boyutlu olarak yayınlanacakmış, gerekli receiver ve tv ekipmanı olanlar maçı üç boyutlu olarak izleyebilirler. Türkiye'de tarihte ilk kez bir basketbol maçı üç boyutlu yayınlanacak, duyurulur)

Evet artık son dört takım kaldı şampiyonluk için ve Doğu'da final heyecanını bir maç kadar tattık. Şimdi de Batı'da finaller başlıyor. İlk maç Dallas'ta oynanacak ve iki takım da gerçekten çok önemli eleklerden geçip bu seviyelere geldiler. İki takımın da sene başında Batı finallerinde karşılaşacağını tahmin etmek gerçekten zor olurdu. Dallas seri öncesinde bayağı bir dinlenme fırsatı oldu. Terry, Dirk ve Kidd gibi veteranlar için eminim bu çok iyi oldu. Diğer yandan da Thunder'ın patlayıcı gençleri uzun Grizzly serisinde bol bol tecrübe kazandılar. Ama bu 2006'dan beri bugünleri bekleyen Dallas'ı devirmeye yeter mi, emin değilim.

Hemen ufak bir bakışta eşleşmeler göze çarpıyor. Nowitzki'yi tutacak olan Ibaka ve Perkins, Durant'i tutacak Marion ve Russell'ı tutacak Kidd neler yapacaklar savunmada çok merak ediyorum (Nowitzki'yi hem savunmada hem hücumda bu sene çok rahatlatan Chandler'ı da unutmamak lazım). Çünkü Perk ve Ibaka şutör bir uzunla baş etmeyi Zandolph'a karşı iyiden iyiye tecrübe ettiler ve şimdiki rakibin tüm bu silahlarının yanında ayakları daha hızlı, fundamentalı daha iyi. Bençler açısından da, Terry ve Stojakovic'in olası ekstra performanslarına karşılık, Harden ve Collison önemli bir skor destek savaşı verecekler.

Tecrübe farkı ile ilgili ilginç bir detay vereyim, Thunder'da skor yükünü çeken oyuncuların hepsi 23 yaşını doldurmayan isimler, Dallas'ta ise 23 yaşın altındaki oyuncular sadece iki tane: Jones ve Beaubois.

Chandler'ı unutmayalım derken, Chandler'ın unutmadıklarından da bahsedelim, çünkü kendisi 2009'un başında Thunder'a gidecekken, sağlık sorunları olduğu sebebiyle, geri gönderilmişti. Kendisi de bu konudaki hafif öç duygusu hakkında " Gerçekte hiç ekstra bir itici güce ihtiyaç yok, fakat benim için her zaman birkaç tane ekstradan olacak." demiş. Böyle şeylerin unutulmuş olacağını düşünürdüm hep, fakat Chandler hala biraz kırık sanırım.

0 FARKLI FIKIR: