BIY AD

18 Mayıs 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - Play-Off 27.Gün

Thunder 112 - Mavericks 121
Evinde şu ana kadar play-off maçı kaybetmemiş olan Dallas dün akşam konuk ettiği Oklahoma karşısında da galibiyete uzanarak serisini 6 maça çıkarttı. Batı Finaline bir adım önde başlayan Dallas müthiş bir maçın sonunda galibiyete ulaştı. İki takımın da yıldız isimleri Nowitzki ve Durant'ın düellosuna sahne olan ve aynı zamanda Dirk'in kişisel show'unu da izlediğimiz bir karşılaşma oldu. Durant takımını bu zorlu deplasmanda ayakta tutmaya çalışırken, Nowitzki ise karşısına gelen her savunmacıyla dalga geçercesine hücum etti adeta.

Nowitzki'nin muhteşem gecesine kısaca bir bakacak olursak 48 sayı-6 ribaund-4 asist gibi istatistikler görüyoruz. İşin garip tarafı 48 sayısını 12/15 şut isabeti ile buldu sadece. Bir maçta bir takımın kullanacağı kadar serbest atış çizgisine gitti Alman yıldız ve 24 atışında 24 isabet bularak muazzam bir performansa imza attı. Aynı zamanda Pierce'in 21/21'lik rekorunu da kırarak NBA tarihine geçmeyi başardı yıldız isim. Maç içinde karşısına savunmada kim geçerse geçsin Nowitzki'nin hücumunu tam anlamıyla durdurmayı başaramadı.

Westbrook son Memphis maçında triple-double yaparak bir çok kesmin dikkatini çekmiş ve aslında nasıl oynayarak takıma katkı sağlayabileceği yönünde fikirler ortaya çıkmıştı. Ancak henüz aradan 2 gün geti ancak Westbrook o maçtaki performansından çok uzaktı dün gece. Belki serinin daha ilk maçı ama Oklahoma'nın bu turu geçme gibi bir hedefi varsa bu iş sadece Durant'ın üzerinden yürümez. Nihayetinde Durant'ın her maç 40 sayı atacağının bir garantisi yok. Westbrook ise dün gece 3/15 isabetle sadece 20 sayı üretti. Bir de Thunder cephesinde Ibaka'nın performansını atlamamak gerekir. Boyalı alanda oyunda olduğu dönemlerde etkili olan genç yıldız 17 sayı-6 ribaund üretti ve verimli bir performans ortaya koydu.

Özellikle Lakers serisinde Dallas benchinin katkıları iyice göz önündeydi. Belki dün gece Peja leblebi gibi üçlük atamadı o seride olduğu gibi ama Barea ve Terry ikilisinin katkıları ile Dallas galibiyete uzanmayı başardı. Barea 16 dakika gibi kısa bir süre oyunda kalsa da 21 sayı üreterek önemli bir katkı sağlarken, Terry ise 24 sayıya imza attı benchten gelerek. Dallas böylece seride bir adım öne geçti. Hiç kaybetmediği salonunda bir maça daha çıkacak Dallas ve eğer bu maçtan da galip ayrılırsa önemli bir avantajı eline geçirecek.

3 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

blogunuzu severek takip ediyorum, ama playoff larla beraber (en güzel hareketler olsun maç özetleri olsun) niçin video koymaktan vazgeçtiniz merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

Dallas neye göre saha avantajına sahip? Sezon içindeki Oklahoma maçlarında Oklahomaya üstünlük sağladığı için mi yoksa sezonun onların önünde tamamladığı için mi?

Adsız dedi ki...

bu ne la böyle? playofflar basladi blog sapitti. 1,5 -2 aydir bekliyorum bisey olur mu diye ama yok, yorumlar dahi yayinlanmiyor...Benden bu kadar, bi daha da gelmem, hadi eyvallah..