BIY AD

20 Mayıs 2011 Cuma

NBA'de Bugün - Play-Off 29.Gün

Thunder 106 - Mavericks 100
Dün akşam anladım ki Batı Finali pek çok şeye gebe olacak bir seri. Thunder'ın şu maçı kaybedeceğini düşünüyordum ve 2-0'dan sonra toparlanması da zor olacaktı. Ancak müthiş bir karakter örneği ortaya koyarak kazanmayı başardılar. Scott Brooks'u play-off genelinde eleştirmiştik ancak dün akşam saygı duyulacak bir karara imza attı ve kumarı maçın kazanılmasında etken oldu. Pek çok şey Oklahoma lehineydi dün akşam ve deplasmanda aldıkları bu galibiyet seriye büyük bir renk getirdi.

Maçı kazandıran Oklahoma benchi oldu dün gece. Thunder benchi dün 50 sayıya imza atarak ilk beşlerin dinlendiği dönemde hem takımın öne çıkmasını sağladı hem de gelen bu ekstra katkılarla karşı tarafın savunma dengesini dağıttı. Belki de maçı kazandıran karar da Brooks'un son çeyrek Westbrook'u yanına çekip Maynor'u oyuna sürmesiydi. Benchine güvenen koç bunun karşılığını da galibiyetle almayı başardı. Harden 23 sayısı ile benchin başını çekse de son çeyrek takımda dümeni ele alan Maynor 13 sayı ile oynayarak dikkat çekti. Durant bir kez daha 24 sayıyla takımının en skoreri oldu. 40 attığı ilk maçın ardında savunmaya karşı zorlandığını gördük ama dün gece yaptığı bir smaç vardı ki aman aman. Şu an bile Haywood'un yerinde olmak istemem. Eminim her televizyon kanalında gösteriyorlardır bu smacı.

Dallas cephesinde de Nowitzki'nin her maç 50'ye yakın skor üretemeyeceği açıktı. Serinin ilk maçı hem Nowitzki hem de Durant adına istisna bir maçtı. Yan oyuncuların katkısı serinin her maçında, oyunun her anında önemli noktalardan biri ki dün akşam yan parçaların iyi oyunu ile oyunu kazandı Thunder. Dallas'ta başta Marion olmak üzere Terry'nin kötü performansı vardı dün gece. Nowitzki son çeyrek kendi ritmini buldu ve başarılı bir çeyrek geçirdi ama bu galibiyet için yeterli olmadı. Son çeyrek Barea'da oyunda iyi giderken Carlisle, Brooks'un yaptığı kumara benzer bir hareket yapmak yerine oyuna Terry'i aldı. İyi oynayan Barea'yı kenara çekilmesini ve skor potansiyali olan Terry'nin oyuna alınmasını anlarım ama Barea'da en az Terry kadar tehlikeli skor konusunda. Nowitzki 29 sayı ile oynarken, boyalı alanda Chandler 15 sayı-13 ribaund ile etkili oldu. İlerleyen yaşına rağmen yıllanmış şarap misali oynayan ve bizleri mest eden Kidd 13 sayı-7 asist-5 ribaund-5 top çalma ile efektif bir performans sergiledi.

0 FARKLI FIKIR: